Hans van Hooren

Hans van Hooren

Na mijn studie Bedrijfseconomie met afstudeerrichting Marketing & Marktonderzoek in Tilburg, startte ik in 1989 bij Ahold. Daar had ik verschillende functies binnen de marketing-,  category- en winkelmanagement afdelingen van Albert Heijn, Etos en Jamin. Bevangen door het retailvirus zijn winkels de rode draad gebleven in mijn werkleven. Na Ahold volgden eindverantwoordelijke marketingfuncties bij Bruna, Intres, DA en DGN-retail (Hubo-Multimate-Fixet) afgewisseld met mijn eigen bedrijf Het Retaillokaal VanVooruit (o.a. Van Haren, ANWB).

Vanuit deze marketingfuncties heb ik me beziggehouden met formuleontwikkeling, reclameplannen, acties, loyaltyprogramma’s, marktonderzoek. Uiteraard heb ik ook de grote veranderingen binnen retail aan den lijve ondervonden en toegepast zoals de denderende opkomst van online marketing en e-commerce. Altijd in nauwe en lenige samenwerking met franchisenemers, winkelmedewerkers en klanten want gevoel voor de dagelijkse praktijk is essentieel.

Retail is enorm dynamisch en geen dag hetzelfde. Daarom spreekt het mij ook zo aan en daagt het je creativiteit uit. Het is vooral een fascinerend vak omdat iedereen ermee te maken heeft en er een mening over heeft. Vergeet daarom niet dat het bovenal ook mensenwerk is, waar je een sterk gevoel moet hebben voor wat er om je heen gebeurt. 

Bij Beeckestijn Business School is Hans verbonden aan de Post-HBO opleiding Omnichannel Retail Marketing.