Sander Hoeken

Sander Hoeken

Sander Hoeken is oprichter van internetbureau InfoCaster, met een sterke focus op innovatie voor grote traditionele bedrijven. Hij wilde als kind professioneel Legoknutselaar of monteur in de Formule 1 worden, maar bouwt nu het liefst -samen met een team- van de grond af aan een nieuw concept op.

Sander stortte zich in 2004 op 23-jarige leeftijd in de Internetbusiness vanuit een generieke ondernemers- en veranderingsdrift en de wens om zelf impact te hebben op zijn werk. Hij ziet altijd overal kansen en mogelijkheden. Hij verkoopt ideeën en maakt mensen graag enthousiast voor vernieuwing en verandering en creëert hier draagvlak voor. Sander legt daarnaast snel verbanden en houdt goed in de gaten wat de trends zijn, maar laat zich niet (af)leiden door nieuwe technische gadgets; hij brengt deze wel in perspectief met de maatschappelijke ontwikkeling en vindt het interessant om te zien hoe onze levens hierdoor veranderen.

Sander heeft een scherpe kijk op ontwikkelingen in de markt en weet die feilloos te koppelen aan bestaande en bekende activiteiten en bedrijvigheid. Hij denkt dat de grote traditionele automatiseerders en systemen in de toekomst verbonden gaan worden met de sociale werkelijkheid van klanten en medewerkers en vermoedt dat dit grote impact zal hebben op zowel de markt als op de houding van organisatie.

Sander Hoeken geeft sinds enkele jaren als spreker inhoudelijke en vermakelijke lezingen en workshops aan groepen variërend van directies tot studenten. Hij weet vanuit het eigen ondernemerschap als geen ander waar hij het over heeft en hoe het werkt. Onder het motto “alleen maar hip zijn heeft geen zin” enthousiasmeert hij grote organisaties waarom men zal moeten investeren in vernieuwing en slimme nieuwe toepassingen.

Hij inspireert, motiveert en schudt de deelnemers graag wakker door hen in te laten zien dat verandering niet alleen bij een idee moet blijven, maar om écht gebruik te maken van internet.

Bij Beeckestijn Business School geeft Sander college voor de opleiding Usability, Experience & Conversie.