Anna-Maria Giannattasio (@Puur) verkozen tot Engaging Woman Of The Year!

Op vrijdag 31 januari 2014 is in de Melkweg te Amsterdam Anna-Maria Giannattasio (bekend als @Puur) verkozen tot Engaging Woman Of The Year. Xaviera Ringeling (@Contentgirl) droeg haar titel over. Op plaats twee eindigde Gonny van der Zwaag (@Gonny). Derde werd kunstenares Katinka Simonse. Simonse is bekend onder de naam Tinkebell.

De verkiezing 'Engaging Woman of the Year'

De Engaging Woman Of The Year is de verkiezing van de Nederlandse professional die haar weg weet in de social media. Waar content al jaren 'King' is, is engagement vooral 'Queen'. Het doel van deze uitverkiezing is het bieden van een podium aan Nederlandse vrouwelijke professionals die - veelal voorzien van lef en veel inspiratie - social media succesvol weten in te zetten.

De uiteindelijke Engaging Woman Of The Year is gekozen uit de open nominaties. Zowel de jury als het publiek kunnen via de website of via @EngagingWoman - voorzien van motivatie - hun Engaging Woman nomineren. Vervolgens kon er - voorzien van motivatie - via de website www.engagingwomanoftheyear.nl worden gestemd. De jury heeft januari 2014 een uiteindelijke top 10 bepaald. Tijdens de finale op 31 januari 2014 is de top bekend gemaakt en konden de finalisten toelichten in een korte pitch waarom zij verkozen moest worden tot Engaging Woman Of The Year. De lijst met genomineerden en de foto's van de finale zijn te vinden op www.engagingwomanofthear.nl.

  

De winnares van de avond, Anna-Maria Giannattasio, wint een opleiding bij Beeckestijn Business School. De vorige winnares, Xaviera Ringeling droeg haar titel over terwijl de jury-voorzitter de prijs overhandigde. Nummer 2, Gonny van der Zwaag ontving een cheque voor een verblijf in Landall en nummer 3, Katinka Simonse won shop-tegoed bij vente-exclusive.com. 

Een engaging vakjury

De vakjury bestond uit Xaviera Ringeling, Willem Sijthoff, Stephan Fellinger, Monique van Breda, Lieke Lamb en Barbara Barend. Jury-voorzitter was Patrick Petersen, op Twitter bekend als @onlinemarketeer. 

Ga naar nieuwsoverzicht