Beeckestijn weer kennispartner CRMin1Day

Beeckestijn Business School is wederom kennispartner van hét event op het gebied van klantgericht management, CRM en Customer Experience: CRM in 1 Day.

Dit kennisevent vindt plaats op donderdag 18 september 2014 in 't Spant in Bussum en kent deze editie een bijzonder uitgebreid programma.

Wilt u in één dag helemaal bijgepraat worden over de laatste strategieën, trends en praktijkervaringen op het gebied van klantstrategie, klantrelaties en klantcontact? Dan mag u donderdag 18 september zeker niet missen.

Naast diverse parallelsessies op het gebied van Customer Management Strategie, Customer Experience, Social CRM, Big Data, komen er ook veel praktijkcases aan bod. Sprekers van o.a. KLM, Pearson Benelux, Svedex Deuren, Prologis en PostNL betreden het podium om hun ervaring met u te delen. Naast de diverse roundtables en het InnovatieLab maken 3 keynotesprekers maken het programma compleet.

Keynote spreker Andy Green (Director Customer Framework Inc.) vertelt u alles over Customer Centricity in een digitale wereld, keynotespreker Henkjan Smits gaat in op de X-factor voor klanten en de 3e keynote spreker Wil Wurtz vertelt over de past, present en future van CRM.

Voor elke deelnemer is er een GRATIS exemplaar van nieuwste boek van Wil Wurtz "Meer Klantwaarde" - wat is echt de waarde van uw klant? (t.w.v. 24,90 euro) en kunt u een post-HBO opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0) van Beeckestijn Business School winnen. Voor SMP-professionals geldt bovendien dat u voor het bijwonen van deze studiedag 6 PE-punten ontvangt.

Relaties van Beeckestijn Business School kunnen CRMin1Day bijwonen met € 50,-- korting en betalen slechts € 139,-- voor deze complete dag, inclusief lunch, hapjes, drankjes en parkeren. Gebruik bij inschrijving de code CPBBCM.

Ga naar nieuwsoverzicht