Beeckestijn weer kennispartner Customer Experience & CRM in 1 Day 2016

Beeckestijn Business School is dit jaar wederom kennispartner van hét event op het gebied van klantgericht management, CRM en Customer Experience.

Dit kennisevent vindt plaats op donderdag 15 september 2016 in 't Spant in Bussum en kent deze editie een bijzonder uitgebreid programma.

Wilt u in één dag helemaal bijgepraat worden over de laatste strategieën, trends en praktijkervaringen op het gebied van klantstrategie, klantrelaties en klantcontact? Dan mag u donderdag 15 september zeker niet missen.

Tijdens Customer Experience en CRM in 1 Day wordt er uitgebreid ingegaan op de vele onderdelen zoals customer journey mapping, agile CX, business cases, klantstrategie, CRM, managen van CX en CRM programma’s, B2B in cx, persona’s, en klantwaarde. Aan de hand van inspirerende, internationale keynotes, aansprekende cases en praktische workshops zet u de volgende stap met customer experience management met als eindbestemming Customer Excellence.

Leer van customer experience en CRM specialisten van o.a. Transavia, RET, NLE, KPN, Teradata, BrixCRM en Engagement Factory. Bekijk nu het programma voor een uitgebreidere beschrijving van de cases en de sprekers. 

Relaties van Beeckestijn Business School kunnen CRMin1Day bijwonen met € 75,-- korting en betalen slechts € 220,-- voor deze complete dag, inclusief lunch, hapjes, drankjes en parkeren. Gebruik bij inschrijving de code BBSCRM75.

Ga naar nieuwsoverzicht