Berend-Jan Rietveld Service Excellence Professional 2018

Deze titel dankt de strategic manager passenger centricity bij Royal Schiphol Group aan een uitgekiend plan om passagiers op Schiphol Airport een excellente service te bieden.

Berend-Jan Rietveld is verkozen tot Service Excellence Professional van het Jaar 2018.  Zijn klantgerichte aanpak is gebaseerd op het model voor service excellence van Jean-Pierre Thomassen en Eric de Haan. Tijdens het evenement ‘Service Excellence in 1 Day’ heeft hij de bijbehorende award in ontvangst mogen nemen uit handen van juryvoorzitter Hans Molenaar.

Luchthaven met de beste klantbeleving

“Het is niet de ambitie van Schiphol om het grootste Europese vliegveld te worden”, vertelt Berend-Jan Rietveld. “Maar wel de luchthaven met de beste klantbeleving van Europa. Die focus op klantgerichtheid is een voortdurende reis en een verantwoordelijkheid van de gehele organisatie. Collectief streven wij naar excellent visit value voor alle betrokken partijen: airlines, passagiers en partners.”

Service excellence

De ‘Service Excellence Professional van het Jaar’ is voor de eerste keer onderscheiden. De prijs is een initiatief van Beeckestijn Business School en CustomerTalk en heeft als doel het vakgebied van klantgerichte serviceverlening verder te ontwikkelen en professionaliseren. De jury heeft meer dan 50 plannen in het werkveld van service excellence bestudeerd en daaruit zijn eerder 3 proposities geselecteerd van een strategisch hoogwaardig niveau en met een duidelijke praktische en concrete uitvoerbaarheid:

  • Gea Krechting, channel manager inbound customer service bij Het Financieele Dagblad;
  • Bert Riel, manager customer care bij GROHE;
  • Berend-Jan Rietveld, strategic manager passenger centricity bij Royal Schiphol Group.

Samenstelling jury

Deze genomineerden hebben hun plannen gepresenteerd tijdens ‘Service Excellence in 1 Day’. De plannen zijn beoordeeld op volledigheid, relevantie en creativiteit. In 2018 is dat gedaan door een jury die bestond uit Eric de Haan (directeur van Seven | Customer Value Management en bestuurder van Stichting Service Excellence), juryvoorzitter Hans Molenaar (directeur Beeckestijn Business School) en Jean-Pierre Thomassen (directeur van Customer Delight en voorzitter Stichting Service Excellence). Ook de bezoekers aan ‘Service Excellence in 1 Day’ mochten hun voorkeur uitspreken.

Lees het volledige artikel op CustomerTalk.nl

 

Ga naar nieuwsoverzicht