Cas Boland Digital Marketing Professional van het Jaar

Met een rationeel strategisch marketingplan voor het Van Gogh Museum heeft Cas Boland, head of marketing bij het museum, de titel Digital Marketing Professional van het Jaar 2018 in de wacht gesleept.

Tijdens ‘Digital Marketing in 1 Day’, op donderdag 22 november 2018 in Spant! in Bussum, heeft hij de bijbehorende award uit handen van juryvoorzitter Egbert Jan van Bel in ontvangst genomen.

Het is de missie van het Van Gogh Museum om het leven en werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk te maken en zoveel mogelijk mensen te bereiken om hen te verrijken en te inspireren. Het plan van Cas Boland heeft betrekking op het uitrollen van een strategie die het merk Van Gogh Museum laat uitgroeien tot een lokaal, globaal en digitaal platform. Daarbij maakt het museum gebruik van een sterk merk, sterke content en krachtige owned kanalen.

Digital marketing

Voor het negende jaar op rij is de ‘Digital Marketing Professional van het Jaar’ onderscheiden. De prijs is een initiatief van Beeckestijn Business School en CustomerTalk en heeft tot doel het vak van digital marketeer verder te ontwikkelen en professionaliseren. De jury heeft meer dan 180 plannen bestudeerd en daaruit zijn eerder 3 proposities geselecteerd met zowel een strategisch hoogwaardig niveau als een duidelijke praktische en concrete uitvoerbaarheid:

  • Cas Boland, head of marketing bij Van Gogh Museum;
  • Ronald Haasert, manager marketing & merchandising bij Staples;
  • Art van der Vorm, digital marketing specialist bij ANWB Kampeerreizen.

Deze genomineerden hebben hun plannen gepresenteerd tijdens ‘Digital Marketing in 1 Day’.

Verbinding zoeken

Het Van Gogh Museum in Amsterdam draait heel goed en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers – in 2017 zelfs 2,26 miljoen mensen en dankzij digital ticketing zonder noemenswaardige wachtrijen. Kun je dan de beleving – die normaal gesproken binnen de 4 muren van een museum plaatsvindt – ook extern delen met de vele geïnteresseerden in Van Gogh die op een of andere manier niet in staat zijn het museum te bezoeken? Niet zozeer als een verdienmodel, maar vooral om verbinding te zoeken, de waarde van kunst te delen en andere, nieuwe samenwerkingen te vinden?

Interne bewustwording

De moderne marketeer kijkt verder dan lead generation en marktaandelen, verder dan branding, bezoekersaantallen, likes en shares. Cas Boland heeft met een digital-marketing-en-communicatie-bril naar de gehele customer experience gekeken met behulp van een breed-multimediale aanpak. Zijn plan belicht daarom ook de interne organisatie om middels digital marketing zorg te dragen voor een betere interne bewustwording van de rol van een museum als het Van Gogh Museum. Echter, dat gebeurt dan wel weer in reële stappen. Met een concrete gefaseerde aanpak van de digitale activiteiten wordt een realistisch en haalbaar tijdspad geschetst dat past bij de organisatie.

Kwalitatieve waarden

“Cas Boland heeft het gehele, brede spectrum van digital marketing – zowel digital als social – benut om de verbinding te zoeken met bestaande en nieuwe doelgroepen”, stelt Egbert Jan van Bel. “Het hogere doel en de ambitie – the big hairy audacious goal – blijven in stand met een return on investment uitgemeten in kwantitatieve maar vooral kwalitatieve waarden. Dit plan is een soort van blauwdruk voor andere musea. Leerzaam, onderscheidend en passend in de bedrijfsfilosofie van het Van Gogh Museum.”

Samenstelling jury

De plannen zijn beoordeeld op volledigheid, relevantie en creativiteit. Dit jaar is dat gedaan door een jury die bestond uit juryvoorzitter Egbert Jan van Bel (onderzoeker, docent en auteur van onder andere ‘Kloteklanten 3.0’), Ment Kuiper (directeur De Marketing Coach), Hans van der Meulen (partner Online Marketing Lounge), Hans Molenaar (directeur Beeckestijn Business School) en Antal de Waij (owner Engagement Media).

Eerdere winnaars

Eerder zijn Renate Tesselaar van Sleeptrade met een plan voor ANWB Cruise Travel, Nanda van Esdonk van Zorg en Zekerheid, Regina Deinum van Danone Nutricia, Marion Blankers van Interpolis, Isabel Thijssen van Oxxio, Richard van Dijk van Yves Rocher, Jan Hendrik van Ark van de gemeente Amsterdam en Hans Klok van Westland Kazen uitgeroepen tot ‘Digital Marketing Professional van het Jaar’.

Lees het volledige artikel op CustomerTalk

 

Ga naar nieuwsoverzicht