CRM-Professional van het jaar 2013

Bets Kromwijk is zojuist verkozen tot CRM-Professional van het jaar 2013!
Vandaag vond voor de vijfde keer op rij de verkiezing van de CRM Professional van het jaar plaats. De CRM professional die het afgelopen jaar het beste klantgerichte CRM plan schreef en verdedigde mag zich de nieuwe CRM Professional van het jaar 2013 noemen.

De genomineerden voor de CRM Professional 2013 waren:

  • Azra Alisic (Customer Contact Manager, Bakker Hillegom B.V.)
  • Bets Kromwijk (Informatiemanager, Goudse Verzekeringen)
  • Betty van Breemaat (Consumer Insights & Loyalty Manager, Vlisco Netherlands B.V.)

En de winnaar uit meer dan 75 plannen is geworden: Bets Kromwijk van Goudse Verzekeringen!

Haar CRM-plan gaat over het verandering in strategie van de Goudse van product naar klantgerichte organisatie. In het ‘geweld’ van een sterk veranderende financiële wereld geeft zij planmatig aan hoe je klantwaarde-management gericht inzet om klant- en bedrijfsdoelen te realiseren. Het plan is evenals de andere plannen sterk vanuit innovatie en verander-management geschreven, waarbij de CRM-strategie een duidelijke klantfocus krijgt. Dat is tenslotte ook één van de ‘hoofdrollen’ van een CRM-programma. Waar de jury heel gelukkig van wordt is dat de drie plannen sterk sturen op klantwaarde-management . Uiteindelijk ligt daarin ook de overtuiging om CRM programma’s toe te passen en rendabel te krijgen. Niet alleen operational excellence dus, vooral ook sturen op de waarde van klanten. Het plan van Bets Kromwijk laat zien hoe een verzekeraar daar mee om dient te gaan en het plan overtuigt in visie en strategie.

De uitreiking vond plaats op het grootste CRM event van Nederland: CRM in 1 day.

De jury van 2012 bestaat uit Egbert Jan van Bel (juryvoorzitter, auteur en onderzoeker),Wil Wurtz (Platform voor Klantgericht Ondernemen, PvKO), Maurice Bakker (Metrics and More), Hans Molenaar (Beeckestijn Business School, Platform Innovatie in Marketing). 

De CRM Professional van het jaar is een initiatief van Beeckestijn Business School, Platform Klantgericht Ondernemen en Platform Innovatie in Marketing en heeft tot doel het vak van de CRM Professional verder te professionaliseren.

 

 

Ga naar nieuwsoverzicht