Customer Experience Day 2014 - 13 maart 2014

Op 13 maart a.s. geeft CKC Seminars in samenwerking met Beeckestijn Business School het middagseminar 'Customer Experience Day' In 1 middag krijgt u een overzicht van de trends en ervaringen op het gebied van klantbeleving. Een combinatie van top keynote sprekers en praktijkcases zorgt ervoor dat u binnen uw organisatie ook aan de slag kunt met Customer Experience!

Het seminar wordt georganiseerd op donderdag 13 maart 2014 van 13.00 - 19.00 uur bij Beeckestijn Business School te Leusden.

Customer Experience als Onderscheidend Vermogen
In een tijdperk waarin de klant steeds mondiger wordt en het vertrouwen in organisaties afneemt, is het als bedrijf essentieel om je te onderscheiden van de concurrent. Inmiddels is wel doorgedrongen dat producten of diensten het verschil niet meer maken, het gaat om de klantbeleving, oftewel: Customer Experience. Hoe stemt u de volledige bedrijfsstrategie af op de klant? En hoe creëert u een ultieme klantervaring en dus loyaliteit aan uw bedrijf of merk?

Customer Experience Day geeft u in 1 middag een overzicht van de trends en ervaringen op het gebied van klantbeleving. Een combinatie van top keynote sprekers en praktijkcases zorgt ervoor dat u binnen uw organisatie ook aan de slag kunt met Customer Experience!

Thema's die aan bod komen:

Klantbeleving in een multichannel omgeving
Brand experience en Social Media
Customer Experience in Nederland vs wereldwijd.
Customer Journeys en persona's
Patient empowerment

Keynote Sprekers:

- Drs. Hans Molenaar, Directeur Beeckestijn Business School en tevens voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing (PIM)
- Jaap Favier, Managing Director, The Small Circle en voormalig Vice President, Forrester
- Kees Kerkvliet, Eigenaar TOTE-M en kerndocent bij Beeckestijn Business School

Praktijkcases

- Philips Healthcare vertelt wat er wereldwijd wordt gedaan aan Customer Experience, en wat Nederland daarvan kan leren.
- Robeco Retail laat zien hoe zij hun nieuwe propositie hebben weergegeven, waarbij customer journey’s en persona’s een belangrijke rol spelen.
- Het Oogziekenhuis Rotterdam gebruikt Patient Empowerment om de patiënt centraal te stellen in de dienstverlening van het ziekenhuis.

Datum en locatie

Customer Experience Day vindt plaats op donderdag 13 maart van 13:00 - 19:00 uur bij Beeckestijn Business School te Leusden.

Voor wie is het seminar interessant?

De doelgroep bestaat uit Marketing-, (Corporate) Communicatie- en PR Managers, Brand Directors, Customer Experience-, Ecommerce-, Internet-, Nieuwe/Digitale Media-, Sales- en Commercieel Managers. En iedereen die verantwoordelijk is voor het succesvol opzetten, beheren en coördineren van een customer experience strategie of geïnteresseerd is in customer experience.

Inschrijven met € 75,- korting

Relaties van Beeckestijn Business School ontvangen met de code ‘KBS-75’ een korting van € 75,- en betaalt u slechts € 195,- excl. BTW per persoon.*
*niet geldig i.c.m andere kortingen

Meer over het programma, de sprekers, inschrijven en andere details vindt u op www.customerexperienceday.nl

Ga naar nieuwsoverzicht