Nieuws

Customer Experience Trendrapport 2023

Benieuwd naar de laatste trends en ontwikkeling in customer experience?
Download het trendrapport 2024 ››

Wat zijn de belangrijkste customer experience trends van dit jaar? Ontdek het in het Customer Experience Trendrapport 2023. Wat kun je verwachten? 

vijf belangrijke trends voor 2023

De echte verbinding maken met klanten is waar het bestaansrecht voor bedrijven ligt. Als bedrijf moet je de klant zo goed mogelijk leren kennen en zo dicht mogelijk bij je houden. Wie de klant de relatie gunt, die heeft de toekomst.

De leefwereld van onze klanten staat op dit moment bol van onzekerheden. Klantbeleving is hierin één-op-één gekoppeld. En het beste antwoord op onzekerheid = zekerheid.

De huidige tijd kenmerkt zich ook door een overvloed aan mogelijkheden die we klanten kunnen bieden. De lijst met mogelijke toegevoegde waarden voor klanten wordt steeds langer. Dit vraagt om een focus van toegevoegde waarde naar toegekende waarde.

Ondertussen wil de klant zowel superieure technologie als persoonlijke beleving. High tech én high touch. Dit is ook brandstof om de krapte op de arbeidsmarkt te lijf te gaan. Meer automation, self service en digitale perfectie houdt bedrijven draaiend.

Daarnaast worden enquêtes en klantfeedback zijn talrijker, maar worden te weinig benut om echt te luisteren en te verbeteren. Hierdoor neemt de bereidheid van klanten om bedrijven te helpen af. 2023 wordt misschien wel de laatste kans voor klantfeedback.

In dit trendrapport worden de vijf belangrijke customer experience trends besproken met concrete voorbeelden. Download het trendrapport en lees meer over deze vijf trends!

Stof tot nadenken

Dit rapport is geschreven in samenwerking met Anders Jansen van consultancy bedrijf Flowresulting. Het trendrapport is tot stand gekomen door het analyseren van tientallen behoefte-onderzoeken, klantgesprekken en CX-plannen. In B2B én B2C. We hopen dat het trendrapport je inspiratie en voorbeelden geeft om na te denken over mogelijkheden die deze trends bieden voor jouw organisatie. 

Veel leesplezier en inspiratie toegewenst met het Customer Experience Trendrapport 2023!