De lessen van 10 jaar Klantvriendelijkste bedrijf

Vanavond werd bekend gemaakt dat Coolbue de Award Klantvriendelijkste Bedrijf 2017 heeft gewonnen. De verkiezing van het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland is de publieksprijs van de CustomerFirst Awards.

In 2007 deed SAMR (toen nog MarketResponse) onderzoek onder consumenten voor het boek Kloteklanten van Egbert Jan van Bel. De conclusie: er ging veel mis. Klanten werden vaak gezien als noodzakelijk kwaad. Het Nederlandse bedrijfsleven was de klant uit het oog verloren. Dat moest anders. De klant centraal als thema werd – gelukkig – steeds hoger op de agenda gezet.

Maar het was niet alleen maar kommer en kwel. Er waren ook organisaties die hun klanten op een voetstuk zetten. En die organisaties wilden wij in het zonnetje zetten. Een podium bieden. Om te laten zien hoe het wel kan. Hoe het moet. Dat podium werd het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland.

In dit whitepaper vind je de lessen van 10 jaar Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland. Lees meer over 10 jaar Klantvriendelijkste Bedrijf of download het whitepaper direct.

Ga naar nieuwsoverzicht