Nieuws

Digital Marketing Trendrapport 2024

Wat zijn de belangrijkste kansen en uitdagingen binnen digitale marketing in 2024? Welke trends mag je als marketeer absoluut niet missen? Ook dit jaar heeft Bart Meerdink de belangrijkste trends voor je op een rijtje gezet. Het Digital Marketing Trendrapport 2024 beschrijft de vijf belangrijkste trends en inspireert met een AI prompting cheat sheet. De trends zijn gebaseerd op de analyse van 100+ strategieën en expertinterviews van B2B, B2C, corporate en mkb-bedrijven, aangevuld met internationaal onderzoek. Wat kun je verwachten?

Vijf onmisbare digital marketing trends in 2024

2024 brengt allerlei veranderingen met zich mee. Van politieke verschuivingen met nieuwe regeringen tot baanbrekende technologische ontwikkelingen, waaronder de langverwachte lancering van Apple's (overprized) XR-bril. Ondertussen bevinden we ons op een technologisch kantelpunt met de opkomst van artificial intelligence (AI).

In het dagelijks werk van professionals wordt AI steeds meer de vaste co-pilot. De explosie van AI-tools gaat ook zorgen voor een stortvloed aan lage kwaliteit content en advertenties. Belangrijk dus om je te onderscheiden met unieke content. De hoeveelheid media zal alleen maar blijven toenemen en alles wordt algoritmisch.

In al het AI geweld mogen we ook niet vergeten wat de kern is van digitale marketing; het bieden van een excellente klantervaring, frictieloze journeys die het leven van je klant makkelijker, leuker of beter maken. Het toevoegen van emotie in de klantreis wordt bepalend voor jouw digitale succes.

Ondertussen moeten we een nieuwe verhouding vinden tussen profit en planet. We willen als bedrijf uiteindelijk meer geven aan de maatschappij en planeet dan dat we nemen. Groeien naar een net positive verdienmodel wordt de norm.

We hopen dat het trendrapport je aanzet om na te denken over mogelijkheden die deze trends bieden voor jouw organisatie. 

Veel leesplezier en inspiratie!