Eerste exemplaar ‘Handboek Online Marketing 6’ uitgereikt

Het eerste exemplaar van het ‘Handboek Online Marketing 6’ is door auteur Patrick Peters (@onlinemarketeer) uitgereikt aan Hans Molenaar, directeur Beeckestijn Business School

In 2009 zag het ‘Handboek Online Marketing’ het levenslicht. Het bijna 300 bladzijden tellende boek van Patrick Petersen was het eerste Nederlandstalige handboek over online marketing. Het vakgebied wordt gekenmerkt door continue verandering. Die ontwikkelingen heeft de auteur nauwgezet gevolgd en het boek in de loop van de tijd verscheidene keren geactualiseerd en herschreven. Vandaag heeft hij het eerste exemplaar van het 'Handboek Online Marketing 6' officieel uitgereikt aan Hans Molenaar, directeur van Beeckestijn Business School.

Volwassen vakgebied

"Online marketing is geen kind meer”, stelt Patrick Petersen. “Net als de discipline digitale marketing is het vak de 25-jarige mijlpaal al ruimschoots gepasseerd. De moderne vormen van marketing kennen een hoofdrol in de huidige digitale transitie en we gaan alweer naar de vijfde generatie van denken en doen. De versmelting met andere leergebieden – en de noodzaak online marketing op een hoger niveau te tillen – vragen om nuances."

Gedegen kennis

​Meer dan ooit draait het Web 5.0 om koppelingen met het Internet of Things aan veeleisend mobiel consumentgedrag. Het vergt diepgaande inzichten in veel marketingkanalen en het oprecht willen brengen van een ultieme consumentenervaring. Voice marketing – denk aan Siri en Google Assistant – en de mogelijkheid om echte social engaging content te maken, vragen om gedegen kennis. Kennis die toekomstbestendig is.

Digitale transitie

Een gedurfde mix van technische mogelijkheden binnen het moderne marketingdenken wordt vitaal. Daarvoor heb je op beide terreinen vernuftige kennis nodig om tot een werkende online marketingmix en gelijksoortige campagnes te komen. De basistrucs werken niet meer en kunnen de kast in. De consument wil digitaal in alle lagen van de klantreis optimaal beleven. Dat betekent bijvoorbeeld dat een online marketingmix voor een digitale transitie dient te zorgen.

Continue vernieuwing

De basistrucs zijn niets meer dan de hygiënefactoren om online aanwezig te zijn. En alleen aanwezig zijn, is al 20 jaar niet voldoende. Een nieuwsbrief versturen wordt nu het aanbieden van relevante content via e-mail op basis van uitdrukkelijke toestemming. Lang leve de privacywetgeving. Je zet niet even een website snel bovenaan in de zoekmachineresultaten en je maakt niet even content dat zomaar gratis voor verdiend bereik zorgt.

Handboek Online Marketing 6

Met het ‘Handboek Online Marketing 6’ voorziet Patrick Petersen online marketeers van geheel geactualiseerd en crossmediaal beeld van de theoretische grondslagen en de praktische tools om een effectieve marketingstrategie te ontwikkelen en uit te voeren. Doorspekt met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk laat hij gedegen en inspirerend zien hoe online marketing bedacht en uitgevoerd kan worden om effectief te zijn.

Ga naar nieuwsoverzicht