Ernst van Donselaar wint Multichannel Award

Afgelopen 1 oktober vond de uitreiking plaats van de Customer Experience & Multichannel Management Professional van het jaar 2013. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt op het grootste multichannel marketing congres van Nederland: Vakdag Multichannel en Direct Marketing en werd dit jaar voor het eerst toegekend.

Uit meer dan 30 Customer Experience & Multichannel Management-plannen waren 3 genomineerden gekozen. De top 3 was:

1.    Ernst van Donselaar, segmentmanager bij Europeesche Verzekeringen
2.    Martijn Moens, senior marketeer & communication coordinator bij Compassion Nederland
3.    Onno ’t Sas, Consumer and Market Insight Specialist bij Samsung Electronics Benelux

De plannen worden beoordeeld op volledigheid, relevantie en originaliteit. De winnaar Ernst van Donselaar heeft een plan opgesteld dat uitblonk in strategie en de vertaling daarvan naar klantgerichte programma’s. De customer journey is duidelijk vormgegeven en het plan is volgens de jury een realistische implementatie van Customer Experience Management bij de verzekeringsmaatschappij Europeesche.

De award werd uitgereikt door Hans Molenaar, voorzitter van de Customer Experience & Multichannel Management Jury 2013.

Het was de eerste keer dat de verkiezing van de CEMM Professional plaatsvond. Customer Experience & Multichannel Management staat bij veel   organisaties hoog op de agenda. Bij CEMM gaat het om het transformeren van klanten naar loyale fans. Het gaat om het integreren van de ‘voice of the customer’ in de operatie en cultuur van de organisatie. CEMM heeft als essentie klantgerichte dienstverlening met als doelstellingen: verbeterde klanttevredenheid en Net Promotor Score (NPS), optimaliseren van conversieratio’s en verlaging van operationele kosten (cost to serve).

De jury van 2013 bestond uit Kees Kerkvliet (directeur Tote-M), Egbert Jan van Bel (juryvoorzitter, auteur en onderzoeker), Hans Molenaar (Beeckestijn Business School, Platform Innovatie in Marketing).

De CEMM Professional van het jaar is een initiatief van Beeckestijn Business School (www.beeckestijn.org) en Platform Innovatie in Marketing (www.pimonline.nl) en heeft tot doel het vak van de CEM Professional verder te professionaliseren.

 

Ga naar nieuwsoverzicht