Marion Blankers is Digital Marketing Professional van het jaar 2014

Marion Blankers is uitgeroepen tot Digital Marketing Professional van het jaar 2014. Zij is werkzaam bij verzekeraar Interpolis. In een strategisch plan heeft ze belicht hoe haar werkgever samen met de Rabobank de digitale omgeving kan benutten. De praktische uitvoerbaarheid leidt tot een gezamenlijke differentiatie en creatie van merkvoorkeur. De prijs is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.

De vakjury had eerder al uit ruim 180 plannen in het werkveld van digitale marketing drie proposities geselecteerd op basis van volledigheid, relevantie en orginaliteit. De andere genomineerden waren Alice Leijten en Suzanne Bussman. Alice Leijten heeft voor aardappelfabriek Aviko Potato een digitale marketingstrategie opgesteld. Suzanne Bussmann heeft voor klimaatbeheerser Itho Daalderop de route uitgestippeld voor de substantiële bijdrage die digitale marketing kan leveren aan de commerciële strategie.

Het centraal stellen van de klant is de prachtige rode draad in de drie genomineerde plannen. Ook de omnichannel-inzet is terug te vinden in de strategieën. Zowel in de ideeën voor business-to-business-markten, als in de ideeën business-to-consumer-markten. Het plan van Marion Blankers blinkt uit in strategie, visie en de vertaling daarvan naar de dagelijkse praktijk.

Digital Marketing Professional van het jaar 2014 Marion Blankers heeft met Interpolis echte sprongen gemaakt. Deze enorme stappen vertalen zich in de verbetering van de klantwaarde en klanttevredenheid met concrete diensten als www.preventiewinkel.nl. De werkgever van Marion Blankers is geen traditionele verzekeraar. De organisatie helpt klanten daadkrachtig met het verbeteren van veiligheid. En beloont dat ook. Aan de andere kant werkt Interpolis op deze manier ook aan de verbreding van de verdienmodellen.

Op het evenement Digital Marketing in 1 Day heeft Marion Blankers de bijbehorende award in ontvangst genomen. De prijs is een initiatief van Beeckestijn Business School. Doel van de verkiezing is het vak van digitale marketeer verder te ontwikkelen en professionaliseren. Eerder zijn Isabel Thijssen van Oxxio, Richard van Dijk van Yves Rocher, Jan Hendrik van Ark van de gemeente Amsterdam en Hans Klok van Westland Kazen tot Digital Marketing Professional van het jaar uitgeroepen.

Ga naar nieuwsoverzicht