Marketeer of the Year

Tijdens de Dutch Marketing Awards op donderdag 19 maart is Erik van Engelen gekroond tot Marketeer of the Year.

Als commercieel directeur van energiemaatschappij Eneco heeft Van Engelen de afgelopen jaren een koers gekozen die authentiek en gedurfd genoemd mag worden. Andere genomineerden voor de prestigieuze titel waren Marco Aarnink (Drukwerkdeal), Vincent van den Boogert (ING), Matthijs Moeken (Jumbo Supermarkten) en Pieter Zwart (Coolblue).

 

 

 

 

Ondernemende en innovatieve marketeer

De verkiezing van marketeer in hart en nieren Erik van Engelen als marketingman van Nederland is tijdens de eerste editie van het evenement Dutch Marketing Awards bekendgemaakt door Hans Molenaar. Hij is voorzitter van het Platform Innovatie in Marketing (PIM) en directeur van de Beeckestijn Business School. Van Engelen mag zich een jaar lang Marketeer of the Year noemen.

Lef in een competitieve en complexe markt

De jury roemt met name het lef dat Van Engelen heeft getoond als marketeer in de competitieve en complexe energiemarkt. Rigoureus heeft hij een streep gezet door de focus op prijs bij zijn bedrijf. De aandacht heeft hij verlegd naar duurzame proposities. Met HollandseWind en Toon zijn twee krachtige merken met een juiste inzet van verschillende marketinginstrumenten succesvol op de markt gezet. Daarnaast is bij de energiemaatschappij bedrijfsbreed gekozen voor duurzaamheid en een klantgerichte instelling van de marketingafdeling.

Indrukwekkende lijst nevenactiviteiten

Van Engelen is als marketingman niet alleen actief op de burelen van Eneco. Zijn bevindingen bij het energiebedrijf deelt hij graag als spreker op het podium van symposia en evenementen. Daarnaast is hij ook bekend als voorzitter van het 24Festival, jurylid van de Effie's, hoofdjurylid van de SponsorRingen en bestuurslid van het Genootschap voor Reclame (GVR). Ook met deze indrukwekkende lijst nevenactiviteiten heeft Van Engelen indruk gemaakt op de jury.

Verkiezing met een lange traditie

De verkiezing van de beste marketeer van Nederland kent al een lange traditie. Eerdere winnaars waren Theo Schellekens (Wehkamp), Susanne Ekel (Monsterboard.nl), Robert de Groot (Citroën), René Frijters (Alex), Alexander Ribbink (TomTom), Hans Hagenaars (Postbank), Herwin van den Berg (Heineken), René Repko (HEMA), Jan Willem Sieburgh (Rijks Museum), Ton van Eijk (Wehkamp.nl), Imme Rog (Nationale Goede Doelen Loterijen) en Oscar Diele (Spil Games).

Succesvol en verantwoord ondernemen

Vorig jaar mocht Roel Welsing de prijs behorende bij de eretitel in ontvangst nemen. Hij ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inspanningen Triodos Bank als kwalitatief merk met aantoonbaar resultaat op de kaart te zetten. Voor Welsing was de award reden zijn gedachten als hoofd marketing bij de financiële instelling over succesvol en verantwoord ondernemen op papier te zetten. Zijn boek “Verbinden is het nieuwe verkopen” is een luchtige weergave van zijn filosofie.

Ga naar nieuwsoverzicht