Nominaties Customer Experience Professional van het Jaar 2018 bekend

De nominaties voor de Customer Experience Professional van het jaar 2018 zijn bekend!

Martine Bouwman, Milou van Hagen en Robert Verbeek zijn genomineerd voor de titel ‘Customer Experience Professional van het Jaar 2018’. Deze jaarlijkse verkiezing droeg tot 2015 de titel ‘CRM Professional van het Jaar’. Op donderdag 27 september 2018 wordt in Spant! in Bussum tijdens 'Customer Experience in 1 Day' – het grootste evenement in Nederland over klantbeleving – de opvolger van Lana Zepcan (Allianz Nederland) bekendgemaakt.

Praktische, klantgerichte plannen

De Customer Experience Professional van het Jaar wordt gekozen op basis van een actueel, concreet en praktisch plan op het gebied van customer experience en customer relationship management (CRM). Deze praktijkcases dienen te voldoen aan drie criteria: volledigheid, relevantie en originaliteit. De genomineerden, die geselecteerd zijn uit meer dan 80 inzendingen, mogen hun plannen tijdens afzonderlijke sessies op het evenement aan het publiek presenteren. De jury beoordeelt de ideeën onder andere op klantgerichtheid.

De drie genomineerden

De drie genomineerden blinken uit door weloverwogen plannen die een succesvolle implementatie in de praktijk kennen:

  • Martine Bouwman, marketing- & communicatiespecialist bij PRA Health Sciences;
  • Milou van Hagen, adviseur customer experience bij Translink;
  • Robert Verbeek, e-commerce-specialist bij Heutink ICT.

Professionele impuls vakgebied

De prijs is een initiatief van het Beeckestijn Business School en CustomerTalk. Met de verkiezing en de bijbehorende award willen de twee partijen het vakgebied van klantbeleving en relatiemanagement een professionele impuls geven. De jury bestaat dit jaar uit Egbert Jan van Bel (auteur van onder andere 'Kloteklanten 3.0' en onderzoeker), Kees Kerkvliet (managing director van klantbelevingsadviesbureau TOTE-M), Ment Kuiper (directeur CustomerTalk) en Hans Molenaar (directeur Beeckestijn Business School en voormalig voorzitter PIM).

Tijdens de tiende editie van Customer Experience in 1 Day kom je alles te weten over de veranderende klantbehoeften, het effectief gebruik van klantgegevens, de nieuwste technologieën en hoe je een echte relatie met jouw klant creëert. Hierbij komen inspirerende cases aan bod van o.a. Karwei, Signify, RET & Incentro. De keynotes tijdens deze dag zijn Sydney Brouwer, Jarno Duursma & Morgan Thomas.

Meld je aan met korting!

Relaties van Beeckestijn Business School kunnen Customer Experience in 1 Day bijwonen met € 50,-- korting en betalen slechts € 245,-- voor deze complete dag, inclusief lunch, hapjes, drankjes en parkeren. Gebruik bij inschrijving de code BBSCX50. Bestel nu je ticket.

Ga naar nieuwsoverzicht