Onderzoek onder alumni van de Beeckestijn CRM-opleidingen

Aan de vooravond van het tweede lustrum van de CRM-opleidingen bij Beeckestijn Business School, is het een goed moment te inventariseren hoe het de alumni is vergaan en wat is gebeurd met de overgedragen CRM-kennis en -kunde.

Tegen de achtergrond van de door de alumni opgedane ervaringen is het tegelijkertijd een mooie gelegenheid te peilen wat de visie van hen is op de ontwikkelingen, die een rol (gaan) spelen bij CRM en klantgericht ondernemen.

Het onderzoek en de opzet

Het onderzoek is verricht onder alumni uit de periode 2005-2014, zowel van de post-HBO als de postdoctorale CRM-opleidingen. In totaal zijn 493 alumni uitgenodigd deel te nemen aan het onderzoek en heeft 29% gerespondeerd.

Heel kort samengevat:

De CRM-opleiding wordt goed gewaardeerd (NPS +23) en heeft de alumni naar eigen zeggen goed bewapend met kennis en inzicht om met hun CRM-plan in de eigen organisatie aan de gang te gaan.

Degenen die CRM, c.q. klantgericht ondernemen proberen te implementeren worstelen met het verkrijgen van draagvlak bij top-management en collega’s van andere afdelingen. De grootste uitdagingen bij het realiseren zijn kort gezegd: de organisatie meekrijgen en een cultuur/gedragsverandering realiseren om zo de juiste dingen te doen in combinatie met een gedegen aanpak met duidelijke doelstellingen.

Meer weten?

Je kunt de pdf van het onderzoeksrapport hier downloaden

Ga naar nieuwsoverzicht