Ontvang een € 2.500,- scholingsvoucher via UWV

Het volgen van een opleiding, cursus of training kan uw kansen op een baan vergroten. Via het UWV kunt u hier mogelijk een bijdrage van € 2.500,- in de vorm van een scholingsvoucher voor ontvangen.

Bent u op zoek naar een baan en bezig met solliciteren? Soms kan een opleiding u net dat streepje voor geven bij een sollicitaties. Of wellicht overweegt u (volledige) omscholing naar een ander beroep! Wilt u met een opleiding, training of cursus uw kans op de arbeidsmarkt vergroten, dan kunt u gebruikmaken van een scholingsvoucher van het UWV. Dit is opleidingssubsidie  die u bij het UWV kunt aanvragen. 

Er zijn 2 soorten scholingsvouchers: de scholingsvoucher voor werkzoekenden (max €2.500 euro) en de scholingsvoucher voor werkzoekende 50-plussers (max €1.000 euro). Werkzoekenden van 50+ kunnen zelfs in aanmerking komen voor beide vouchers! 

Om een scholingsvoucher te krijgen moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. U komt in aanmerking voor de subsidie als u op dit moment staat ingeschreven bij UWV als werkzoekende. Ook als u op dit moment werk hebt of als zelfstandige werkt, komt u in aanmerking voor de subsidie. Daarbij moet u werkzoekend zijn en moet het beroep waarvoor u de opleiding wilt gaan doen, in de kansberoepenlijst staan. Zo staat het beroep 'online marketeer' op deze lijst. Meer informatie over de scholingsvoucher staat op de site van het UWV.

De aanvraag voor de scholingsvoucher moet u zelf doen bij het UWV.

Ga naar nieuwsoverzicht