SchaalX en Beeckestijn ontwikkelen HR-masterclass

Beeckestijn Business School ontwikkelt samen met SchaalX, dé specialist in bemiddeling van hoger opgeleid personeel voor marketing-, communicatie-, sales- en digitale functies, een masterclass gericht op HR-professionals. De centrale vraag tijdens deze masterclass is hoe je als HR professional te werk gaat om online talent te werven en behouden.

Door de snelle ontwikkelingen binnen de online en social media kanalen, en de daarmee toenemende vraag naar goede professionals is de noodzaak aan inhoudelijke kennis binnen HR en recruitment onontbeerlijk geworden om de juiste mensen aan te trekken en te behouden. Succesvol zijn op het interactieve vlak vereist een organisatie die razendsnel kan reageren op nieuwe ontwikkelingen, en trends én mensen die willen blijven leren en ondernemen. Tevens zien we een verandering in ‘gedrag’ bij sollicitanten en werknemers waardoor aanpassingen op de HR-strategie noodzakelijk zijn.

De interactie van de HR afdeling met in- en externe doelgroepen moet naar een hoger niveau. Je moet de taal van deze professionals immers spreken. SchaalX en Beeckestijn Business School begrijpen de uitdaging waarvoor jij als HR professsional staat en hebben samen een masterclass ontwikkeld die helpt jouw kennis en visie door te vertalen in concrete activiteiten.

Wil jij, als HR professional, een beter en scherper inzicht krijgen in wat de ontwikkelingen binnen het online marketing vakgebied en social media kanalen zijn en hoe je daar met die kennis beter op kunt anticiperen in de zoektocht naar behoud van talent? Kom dan naar deze masterclass op vrijdag 3 oktober 2014, onder leiding van de zeer ervaren Beeckestijn-docenten Ment Kuiper en Egbert Jan van Bel.

Wat biedt de masterclass?

Na deze dag heb je inzicht in de functiegebieden van online marketing en social media, en begrijp je wat online marketeers beweegt. Door deze nieuwe inzichten ben je vervolgens in staat om goede functieprofielen op te stellen. Uiteindelijk kun je de capaciteiten van sollicitanten goed beoordelen en op basis hiervan de juiste kandidaat selecteren.

Volg deze masterclass om helemaal up-to-date te zijn binnen het vakgebied van online marketing en social media.

Tijdens de masterclass leer je:

 • wat de trends en ontwikkelingen zijn binnen online marketing, webmarketing en e-commerce
 • over de rol van HR binnen online marketing en digitalisering: wat is de plaats van online marketing binnen de organisatie
 • wat de terminologie is binnen online marketing en wat online marketeers beweegt
 • inzicht te krijgen in onderwerpen als:
  - employer branding,
  - online arbeidsmarktcommunicatie,
  - werving en solliciteren via online kanalen en social recruiting
 • wat de nieuwe digital functieprofielen in dit relatief nieuwe en zich snel ontwikkelende vakgebied zijn en wat het is verschil tussen de verschillende functies
 • welke rol jij als HR of recruitment professional in deze context speelt en hoe je de juiste kandidaat selecteert.

De eerste masterclass wordt gegeven op vrijdag 3 oktober 2014, het programma is van 9.00 - 17.00 uur.

Meer informatie over het programma, de kosten en inschrijven vind je hier.

Ga naar nieuwsoverzicht