Online communicatie specialist

Online communicatie gaat over interactie, interactie tussen jou als organisatie en (potentiële) klanten. Maar wie zijn dat? Wie is je doelgroep? Welke boodschap wil je overbrengen? En via welke kanalen kom je daadwerkelijk met ze in contact? Als online communicatiespecialist ken jij het antwoord op die vragen.

Door de digitalisering is het communicatie vak een stuk complexer geworden. Social Media beïnvloed hoe stakeholders over jouw organisatie denken. Online heeft een grote impact op het imago en de reputatie van je merk. Dat maakt het van groot belang om als communicatie specialist kennis van online te hebben.

Wil jij je omscholen (of verder specialiseren) tot online communicatie specialist? Deze opleidingen vormen een mooie basis.

Functies waarbij kennis van online communicatie belangrijk is: 

  • Communicatie specialist
  • Communicatie adviseur
  • Content marketeer
  • Social media manager
  • PR manager

Het belang van online binnen communicatie 

Bij het creëren van een goede communicatie-uiting komt veel meer kijken dan het schrijven van een goede tekst. Kennis van je doelgroep is essentieel om een goede tekst te schrijven. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat jouw communicatie-uitingen gezien worden en dat je daarmee de juiste personen bereikt. 

Maar ook voordat je gaat creëren kun je als online communicatie specialist al veel betekenen. Wat is de communicatie strategie? En hoe vertaal je de organisatiedoelstellingen naar (meetbare) communicatie doelstellingen? Daarnaast verwacht de consument steeds vaker online een persoonlijke boodschap. Goede kennis van online maakt je dus waardevol voor werkgevers. 

Daarom Beeckestijn

Nieuwe kennis en inzichten van vakexperts geven je carrière een boost. Daarnaast bouw je ook je netwerk verder uit. Als jij straks je opleiding hebt afgerond met een diploma of certificaat vergroot dat jouw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk! Voor veel van onze deelnemers heeft het volgen van een opleiding tot mooie opdrachten of een nieuwe baan geleid. 

✔ Ruim aanbod
✔ Innovatief & inspirerend
✔ Topdocenten: specialisten uit het vakgebied
✔ Vertaling naar de praktijk
✔ Volg je opleiding online of op locatie
✔ Ruim 8.000 professionals gingen je voor

FINANCIËLE ONDERSTEUNING

Soms is het lastig om te investeren in een opleiding, zeker als je tijdelijk zonder baan zit of net gestart bent als ZZP’er.

We bieden verschillende mogelijkheden waardoor het ook voor jou mogelijk is om een opleiding te volgen:

  • Betaling in termijnen
  • BTW vrije factuur indien je de opleiding als particulier zelf betaald
  • Tijdelijke regeling UWV scholingsbudget

Lees meer over de financiële ondersteuning

Kennismaken

Heb je hulp nodig bij je opleidingskeuze of wil je graag even sfeer proeven? We hebben verschillende mogelijkheden waarbij je kennis kan maken met ons. Een Open Dag geeft je een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen, ook is er ruimte voor vragen en persoonlijk advies. Tijdens onze Clinics word je in 1,5 uur bijgepraat over een actueel onderwerp. 

Bekijk de agenda
 

Open Dag | Beeckestijn Business School

Meer over omscholen

We bieden verschillende omscholingsmogelijkheden binnen onze vakgebieden. Naast online communicatie specialist hebben we op opleidingen voor een functie als: