Agile Business Management (executive programma)

Marktontwikkelingen snel en adequaat oppakken en jouw organisatie aanpassen

Heeft jouw organisatie het vermogen snel en adequaat te kunnen reageren op veranderingen en customer centric te opereren? Met Agile Business Management ontwikkel je de strategie en krijg je de praktische handvaten om ogenschijnlijk rigide organisaties aan te passen aan de huidige gewenste wijze van opereren.

Markten zijn continu in beweging. Klanten grijpen in op jouw waardeketen. Timing is misschien wel de belangrijkste succesfactor voor het behalen van je business goals. Het continu kunnen aanpassen van jouw organisatie op de veranderingen heet Agile Business Management. Wat daar voor nodig is, is een grondige kennis van markt, klant, keten en de organisatie. De ‘insights’ vormen de basis voor je nieuwe ‘Organizational Intelligence’. Feitelijk is dit de nieuwe managementstijl waarmee organisaties het vermogen ontwikkelen kennis te ontsluiten en snel en relevant te reageren op marktontwikkelingen. De interne organisatie ontwikkelt en ontsluit kennis, past deze toe.

Agile Business Management is de aanpak waarmee je de grote potentiële waarde van jouw organisatie tot volle wasdom brengt. Het omvat zowel kennismanagement en organisatorisch leren, als het concreet toepassen van nieuwe vormen van business modelling, kennismanagement concepten en business value network modellen. 

Beeckestijn Business School biedt met de opleiding Agile Business Management uit het Executive Programma managers de gewenste kennis en vaardigheden om complexe en rigide ondernemingen om te vormen naar flexibele, markt- en klantgerichte intelligente organisaties. In drie dagen tijd komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Je ervaart hoe je jouw organisatie sneller en beter laat inspelen op veranderingen in de markt;
 • Je leert hoe je een organisatie kunt vormgeven om ‘agile’ te zijn;
 • Je krijgt alle inzicht in de principes en strategie van Agile Business Management;
 • Je maakt Agile Business Management praktisch zoals opstellen van agile teams, ontwikkelen van planning en haalt het beste uit je projectmanagement;
 • Je leert de nieuwe modellen en methodieken toepassen van Agile Business Management om risico’s beter in kaart te brengen en doelstellingen optimaal te behalen;
 • Je krijgt inzicht in de wijze hoe innovatie sneller, beter en met minder risico kan;
 • Je krijgt inzichten in vele cases en praktijkervaringen van derden.

In het kort

College: Dagopleiding; 9.00 - 18.00 uur
Duur: 3 dagen
Kosten: € 2.475,- excl. BTW
Locaties: Leusden

Meer informatie

Het executive programma Agile Business Management duurt 3 dagen en bestaat uit 6 colleges die samen de meest relevante onderwerpen van Agile Business Management omvatten.

Onderwerpen tijdens Agile Business Management

In de gehele opleiding zitten opdrachten verweven om ervoor te kunnen zorgen dat je als deelnemer de theorie ook leert te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Hierbij komen ook online tools aan bod.

 • Trends en ontwikkelingen in ‘agile leadership’
 • Agile business strategie en management
 • Agile in marketing
 • Agile en innovatie
 • Agile organisatie, implementatie en leiderschap
 • Agile transformers

Agile Business Management: wat bereik je?

Het doel van het executive programma Agile Business Management is om business professionals en -managers de laatste ontwikkelingen op het gebied van business management bij brengen, hun netwerk uitbreiden en hen helpen de opgedane kennis toe te passen in de praktijk.

 • Je krijgt hoogwaardige kennis over onderwerpen als leiderschap en strategie rondom Agile Business Management met de organisatorische aspecten, marketingaspecten, HRM, van proces tot en met de laatste technologische ontwikkelingen;
 • Je bent up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen en inzichten rondom business management en daardoor in staat om de gewenste agile strategie te ontwikkelen en te implementeren;
 • Na afloop van de opleiding ontvang je het certificaat Executive Agile Business Management;
 • Je kunt na je opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma;
 • Je bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na je studie.

Voor wie is de executive opleiding Agile Business Management ontwikkeld?

Het executive programma van Beeckestijn Business School is ontwikkeld voor de ervaren manager, professional, adviseur of ondernemer die naast het opdoen van nieuwe relevante kennis en actuele inzichten ook behoefte heeft om te reflecteren over de trends en ontwikkelingen in het vakgebied. De executive opleidingen zijn met name gericht op hen die management-verantwoordelijkheid hebben, dit ambiëren of het management adviseren.

Dit korte hoogwaardige executive programma over Agile Business Management is speciaal ontwikkeld om in kort tijdsbestek jouw kennis over 'agile' up-to-date te brengen. Tijdens deze opleiding krijg je in een kort tijdsbestek kwalitatief hoogwaardige kennis aangereikt rondom agile business management en business strategie. In combinatie met opdrachten en relevante cases wordt de praktische toepasbaarheid van deze opleiding gewaarborgd.

Collegetijden en -duur

Deze 3-daagse opleiding wordt 3 opeenvolgende weken gegeven. Per dag worden er twee colleges van elk 4 uur gegeven.
Het eerste college is van 9.00 uur tot 13.00 uur, gevolgd door een gezamenlijke lunch. Tussen 14.00 uur en 18.00 uur vindt het tweede college plaats. 

Investering*

 • Collegegeld € 2.475,- 
 • Inclusief vakliteratuur en readers, catering en lunch. 
 • Exclusief BTW.
 • Alumni van Beeckestijn Business School ontvangen 10% korting op het collegegeld.
 • Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie

Lees meer over de betalingsmogelijkheden

Na afloop van de opleiding ontvangen de deelnemers het officiële certificaat "Executive Agile Business Management" van Beeckestijn Business School.

*De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 januari 2017. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime (praktijk)ervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten voor Agile Business Management

 • Daan Assen
  Daan Assen
  Daan Assen is internetondernemer en part-time docent bij TSM Business School en de Universiteit Twente op het terrein van Marketing, Innovatie en Ondernemerschap.... Lees meer
 • Paul Ligtenberg
  Paul Ligtenberg
  Paul houdt van marketing in de 6e versnelling. Marketing moet voor hem continu klanten verwonderen, waarde creëren en zichzelf vernieuwen. Als marketeer is hij... Lees meer
 • Willemijn Schneyder
  Willemijn Schneyder
  Willemijn Schneyder (RM) heeft marketing in haar dna. Ze heeft meer dan 15 jaar werkervaring op het gebied van merk of marketingstrategie, customer journey & -... Lees meer
woensdag 20 juni 2018, 09.30 - 10.30, Webinar
maandag 25 juni 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
vrijdag 6 juli 2018, 09.30 - 10.30, Webinar
maandag 9 juli 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 18 juli 2018, 15.30 - 16.30, Webinar
maandag 23 juli 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 24 juli 2018, 19.00 - 21.00, Utrecht
vrijdag 3 augustus 2018, 15.30 - 16.30, Webinar
maandag 6 augustus 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 15 augustus 2018, 09.30 - 10.30, Webinar
maandag 20 augustus 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 21 augustus 2018, 19.00 - 21.00, Amsterdam
donderdag 30 augustus 2018, 19.00 - 21.00, Leusden
vrijdag 31 augustus 2018, 15.30 - 16.30, Webinar

Startdata & locaties

Start
Locatie
Woensdag 31 oktober 2018 (dagopleiding)
Leusden
Woensdag 31 oktober 2018 (dagopleiding)
Utrecht
Woensdag 31 oktober 2018 (dagopleiding)
Amsterdam