Campagne Management (post-HBO opleiding)

Het online tijdperk en (autonome) verschuivingen in het oriëntatie- en koopgedrag van consumenten leiden tot campagnes die meer rondom individuele mensen plaatsvinden in plaats van campagnes gericht op grote (doel)groepen. In tegenstelling tot campagnes rondom producten en merken, is het gedrag van mensen hierbij sturend. Maar hoe organiseer je dat als bedrijf? Is het mogelijk om alle verschillende campagnes rondom uw merken, producten, diensten en verschillende afdelingen etc. zo te managen dat u er het maximale uithaalt? Dit vraagt specifieke kennis, kunde en know how op het gebied van campagne management en dit staat centraal tijdens de post-HBO opleiding Campagne Management.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 9 colleges, 3 maanden
Kosten: € 3.250,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Leusden, Rotterdam, Zwolle

Meer informatie

College-onderwerpen tijdens de opleiding Campagne Management

1)    Multichannel marketing en campagne management 
2)    Bouwstenen van campagne management
3)    Kanalen, kanaaleigenschappen en content
4)    Traffic- en klantacquisitie
5)    Conversie & crossselling tactieken
6)    Werkcollege
7)    Marketing analytics
8)    Campagne management systemen
9)    Campagne management organisatie, processen & executie

Ideale mix van theorie en praktijk

Campagne Management case dag

Tijdens een case dag werkt u in groepjes van ongeveer 4 personen aan een campagne management case. U leert in groepsverband de theorie toe te passen in de praktijk, hierdoor leren de deelnemers van elkaar en bouwt u aan uw netwerk. U krijgt een relevante case uit de praktijk aangeboden om zo onder begeleiding van docenten de principes van het moderne campagne management plan toe te kunnen passen. 

Individuele opdracht

U schrijft uw eigen campagne managementplan voor uw organisatie of opdrachtgever. U verlaat dus de opleiding met uw eigen campagneplan, -strategie en uitvoering. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten en sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin u uw plan toelicht.

Resultaat: wat bereikt u met deze studie?

De opleiding Campagne Management leert u hoe u uw campagnes optimaal kunt ontwikkelen, inrichten, beheersen, afstemmen, inzetten en implementeren om een maximaal effect te realiseren. U wordt opgeleid tot een volwaardige campagnemanager en expert op het gebied van campagne management, in zowel de B2C als B2B markten.

 • Binnen 4 maanden beheersing van strategie en praktijk van campagne management en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied.
 • U leert hoe u uw marketingdoelen bereikt met goed georganiseerd campagne management.
 • U leert binnen 9 colleges het coördineren en optimaliseren van campagnes over diverse kanalen.
 • U leert het inzetten van geautomatiseerde campagne management hulpmiddelen.
 • U leert te werken met cross channel metrics en met performance-verbeterende tactieken.  
 • U schrijft uw eigen, financieel onderbouwd campagne managementplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie). 
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw post-HBO diploma 'Campagne Management'.
 • U wordt, bij het behalen van een '7' of hoger voor uw eindopdracht, opgenomen in het Register als Registered Campaign Manager.
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Campagne Management bedoeld?

Campagne management wordt vooral ingezet door grotere bedrijven die meerdere multichannel campagnes tegelijkertijd willen managen. De opleiding Campagne Management is bedoeld voor o.a. internet managers, e-mail marketeers, product managers, database marketeers, campagne managers, direct marketeers, etc die een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van campagne management. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

De opleiding Campagne Management kent 9 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. Daarnaast worden tijdens de opleiding extra gastcolleges, werkcolleges en een bedrijfsbezoek georganiseerd. Deze zijn facultatief. De totale duur van de opleiding is ongeveer 4 maanden.

Studiebelasting

Naast de wekelijkse collegeavond heeft u gemiddeld 6 uur per week nodig voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van uw plan). De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 3.250,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 295,-. Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten voor de opleiding Campagne Management:

 • Egbert Jan van Bel
  Egbert Jan van Bel
  Egbert Jan van Bel is schrijver van marketing- en managementboeken, kerndocent bij Beeckestijn Business School, jurylid van de International Webby Awards (Oscar... Lees meer
 • Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog (44), Amsterdam-Noord, vader van 2 kinderen. Oprichter van Canicas (2006) en RaisingResults (2011). Ewald is specialist op het gebied van... Lees meer
 • Kees Groenewoud
  Kees Groenewoud
  Drs. Kees Groenewoud (1961) is, na een studie Engelse moderne taalwetenschap met als specialisatie computerlinguïstiek, sinds 1987 werkzaam als consultant,... Lees meer
 • Sander van der Blonk
  Sander van der Blonk
  Sander heeft meer dan 25 jaar ervaring op het grensvlak van marketing, data en technologie. Als partner bij Rockstart (www.rockstart.com) begeleidt hij marketing... Lees meer
 • Wim Andrea
  Wim Andrea
  Wim Andréa is een onafhankelijk online marketingcommunicatie-specialist. In 1995 richtte hij Content is King op; het allereerste bedrijf in Nederland dat zich... Lees meer

Voor meer informatie over de opleiding Campagne Management kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges

dinsdag 9 mei 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
dinsdag 16 mei 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 21 juni 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties voor de opleiding Campagne Management

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
dinsdag 11 april 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
dinsdag 3 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden