Campagne Management (verkorte opleidingen)

Het online tijdperk en (autonome) verschuivingen in het oriëntatie- en koopgedrag van consumenten leiden tot campagnes die meer rondom individuele mensen plaatsvinden in plaats van campagnes gericht op grote (doel)groepen. In tegenstelling tot campagnes rondom producten en merken, is het gedrag van mensen hierbij sturend. Maar hoe organiseer je dat als bedrijf? Is het mogelijk om alle verschillende campagnes rondom uw merken, producten, diensten en verschillende afdelingen etc. zo te managen dat u er het maximale uithaalt? Dit vraagt specifieke kennis, kunde en know how op het gebied van campagne management, deze vraagstukken vromen het uitgangspunt voor de korte opleiding Campagne Management.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Utrecht

Meer informatie

College-onderwerpen tijdens de opleiding Campagne Management

Module 1: Trends, ontwikkelingen en strategie
1)    Multichannel marketing en campagne management 
2)    Bouwstenen van campagne management

Module 2: Channels, kanalen & conversie
3)    Kanalen, kanaaleigenschappen & content
4)    Traffic- en klantacquisitie
5)    Conversie & crossselling tactieken

Module 3: Organisatie, systemen en implementatie
6)    Campagne management organisatie, processen & executie

Individuele opdracht (optioneel)

Het opstellen van de individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. De individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een campagne management-plan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen campagne management-plan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. U rondt de opleiding door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

 

Resultaat: wat bereikt u met deze studie?

Tijdens de opleiding Campagne Management leert u hoe u campagnes optimaal kunt ontwikkelen, inrichten, beheersen, afstemmen, inzetten en implementeren om een maximaal effect te realiseren. U wordt opgeleid tot een campagnemanager en deskundige op het gebied van campagne management, in zowel de B2C als B2B markten.

 • In 2 maanden beheersing van strategie en praktijk van campagne management en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied.
 • U leert hoe u uw marketingdoelen bereikt met goed georganiseerd campagne management.
 • U leert in 6 colleges het coördineren en optimaliseren van campagnes over diverse kanalen.
 • U leert meer over het inzetten van geautomatiseerde campagne management hulpmiddelen.
 • U leert te werken met cross channel metrics en met performance-verbeterende tactieken.  
 • U schrijft (optioneel) uw eigen, financieel onderbouwd campagne managementplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie). 
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw diploma 'Campagne Management'.*
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

* Als u de korte opleiding Campagne Management afrond zonder de individuele opdracht te schrijven, ontvangt u een certificaat in plaats van een diploma.

Voor wie is de opleiding Campagne Management geschikt?

Campagne management wordt vooral ingezet door grotere bedrijven die meerdere multichannel campagnes tegelijkertijd willen managen. De opleiding Campagne Management is bedoeld voor o.a. internet managers, e-mail marketeers, product managers, database marketeers, campagne managers, direct marketeers, etc die een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van campagne management. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

De opleiding Campagne Management kent 6 avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 -21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden.

Studiebelasting

Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)). 

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Voor de opleiding Campagne Management verzorgen de volgende docenten colleges:

 • Frans Appels
  Frans Appels
  Frans Appels groeide op in Gorinchem en studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Frans specialiseerde zich in marketing en IT. Na zijn studie... Lees meer
 • Kees Groenewoud
  Kees Groenewoud
  Drs. Kees Groenewoud (1961) is, na een studie Engelse moderne taalwetenschap met als specialisatie computerlinguïstiek, sinds 1987 werkzaam als consultant,... Lees meer
 • Sander van der Blonk
  Sander van der Blonk
  Sander heeft meer dan 25 jaar ervaring op het grensvlak van marketing, data en technologie. Als partner bij Rockstart (www.rockstart.com) begeleidt hij marketing... Lees meer
 • Wim Andrea
  Wim Andrea
  Wim Andréa is een onafhankelijk online marketingcommunicatie-specialist. In 1995 richtte hij Content is King op; het allereerste bedrijf in Nederland dat zich... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of geven we in de vorm van een webinar. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Proefcolleges voor de opleiding Campagne Management

dinsdag 9 mei 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
dinsdag 16 mei 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 21 juni 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Campagne Management (korte opleiding)

Start:
dinsdag 11 april 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
dinsdag 3 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden