Community Management (korte opleiding)

De opleiding Community Management is erop gericht u verder te helpen met uitdagingen die het managen van communities met zich meebrengen. De opleiding geeft u strategische inzichten in sociale media, plaatst community management in de juiste context en biedt u praktische kennis, vaardigheden, tools en instrumenten voor (toekomstige) community managers of hun managers.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 1.990,--
Locaties: Amsterdam, Leusden

Meer informatie

De opleiding Community Management bestaat uit 6 avondcolleges. De opleiding leert u hoe u praktisch en concreet aan de slag kunt met community management. U leert wat er bij community management komt kijken, welke ontwikkelingen te herkennen zijn en welke tools u kunt gebruiken om dit (nieuwe) vak goed uit te oefenen. Er wordt in deze opleiding gewerkt met enkele theoretische modellen, maar de opleiding heeft vooral een praktische insteek met veel casussen. Optioneel is het afronden van de opleiding met het schrijven van een basisplan om community management in uw organisatie goed te introduceren, zodat u direct gefundeerd aan de slag kunt. 

College onderwerpen:

 • Community management; context, strategie en planning
 • Rol van content in communities & community management tools
 • Crisiscommunicatie & reputatiemanagement 
 • Communities laten groeien binnen je doelgroep
 • Je community inzetten voor de organisatie: inbound marketing & leadgeneratie, crowdsourcing en customer service
 • Organisatorische aspecten, implementatie en metrics 

Individuele opdracht (optioneel)

Het opstellen van de individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. De individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een community plan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen community plan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. U rondt de opleiding door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Resultaat: wat bereikt u met deze opleiding?

De opleiding Community Management geeft u strategische inzichten in community management. Daarnaast leert u community management in de juiste context te plaatsten en krijgt u ruim voldoende (praktisch) inzicht in en kennis over de middelen, tools, theorie en technieken om succesvol met community management aan de slag te gaan.

 • Binnen twee maanden beheerst u de strategie en praktijk van community management en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen in social media, content marketing, reputatie management en engagement.
 • U weet hoe u communities kunt bouwen, activeren, modereren en kunt engagen met uw community-leden.
 • U hebt overzicht over de beschikbare tools en middelen op het gebied van community management en kunt hiermee actief aan de slag.
 • U schrijft (optioneel) uw eigen community managementplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie). 
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw diploma 'Community Management'.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Community Management bedoeld?

U bent marketing manager, online manager, social media manager, e-manager of communicatiemanager, marketing directeur of PR manager. U hebt al enige ervaring met sociale media en uw bedrijf heeft al een twitteraccount en/of Facebook pagina. U wilt community management in uw organisatie verder professionaliseren, maar hebt handvatten nodig om zaken in gang te zetten. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk.

Collegetijden en -duur

De opleiding Community Management kent 6 avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 -21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden.

Studiebelasting

Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)). 

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Voor de opleiding Community Management verzorgen de volgende docenten colleges:

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Kirsten Wagenaar
  Kirsten Wagenaar
  Kirsten Wagenaar is afgestudeerd psycholoog en vanaf 2005 actief met online communities en discussiefora. In 2008 stapt ze als één van de eersten in... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

De volgende proefcolleges voor deze opleiding worden gegeven op:

dinsdag 9 mei 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
dinsdag 16 mei 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 21 juni 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Community Management (korte opleiding)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
maandag 10 april 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
woensdag 19 april 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam, Leusden