Content Marketing

Een ‘seamless customer journey' door een goede crossmediale contentstrategie
8,3
12 reviews
De laatste trends en inzichten op het gebied van crossmediale content marketing
Zet storytelling en visuele content in om je verhaal over te brengen
Je leert een contentstrategie te ontwikkelen en te vertalen naar een content marketingplan
Opleidingstype
Post-HBO opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 15 maart, 2023
Tijdsduur
10 colleges, 12 dagdelen
Totaalprijs
€ 4.385,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Leusden, Online , Utrecht, Zwolle

Algemeen

Content marketing

Iedereen weet dat traditionele marketing en reclame niet meer werken. Content is king en content marketing wordt daarom steeds belangrijker. Maar hoe bereik je je doelgroep op het juiste moment met de juiste boodschap? Aan welke content heeft je doelgroep behoefte? En welke kanalen gebruiken zij?

De post-HBO opleiding Content Marketing leert je hoe je een goede crossmediale contentstrategie ontwikkelt en implementeert. Het doel is om seamless customer experience te creëren door de beoogde doelgroep op het juiste moment met de juiste boodschap via het juiste kanaal te bereiken. Belangrijk hierbij is een crossmedia aanpak waarbij verschillende media zowel online als offline elkaar versterken.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding Content Marketing is bedoeld voor marketeers en communicatieprofessionals die zich willen bezig houden met (crossmediale) contentmarketing, creatie en distributie. Je wilt niet alleen je huidige kennis verbreden en verdiepen maar deze ook leren toepassen in de praktijk.

Diploma & certificering

 • Je ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, het post-HBO diploma 'Content Marketing'.
 • Rond je je opleiding af met een 7 of hoger, dan krijg je naast je diploma de titel Certified Content Marketing Professional toegekend en kun je de afkorting CCMP achter je naam gebruiken (bijv. op LinkedIn).

TOPDOCENTEN MET PRAKTIJKERVARING

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring. We gebruiken inspirerende praktijkcases en voorbeelden waardoor de colleges een prettige mix van theorie en praktijk vormen en je de opgedane kennis direct leert vertalen naar je eigen situatie.

 

INCOMPANY

Deze opleiding kan ook specifiek voor jouw organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijden. Lees meer over ons incompany en maatwerk aanbod.

Maak impact met een digital marketing opleiding

Kom kennismaken!

Heb je hulp nodig bij je opleidingskeuze of wil je graag even sfeer proeven? We hebben verschillende mogelijkheden waarbij je kennis kan maken met ons. Een Open Dag geeft je een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen, ook is er ruimte voor vragen en persoonlijk advies. Tijdens onze Clinics word je in 1,5 uur bijgepraat over een actueel onderwerp. 

Bekijk de agenda »

Programma

De opleiding Content Marketing geeft je handvatten om zowel strategisch als concreet en praktisch aan de slag te gaan met content marketing en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 10 colleges
 • Casedag
 • Werken aan je eigen actieplan

Colleges

Module 1 - Strategie

 • Introductie content marketing en uitleg actieplan 
 • Customer Journeys en persona's
 • Contentstrategie

Module 2 - Invulling middelenmix & kanalen

 • Content ontwikkeling
 • Programma ontwikkeling & kanaalvoorkeuren
 • Social media & influencers

Module 3 - Content creatie

 • Schrijven van persuasive content
 • Visuele contentcreatie & storytelling

Module 4 - Implementatie en organisatie

 • Kpi's, funnels & business case
 • Casedag
 • Organisatie, implementatie & werkcollege

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Content marketing case dag

 • Je werkt in groepsverband aan een relevante Harvard Business praktijkcase.
 • Onder begeleiding van de docent leer je de theorie toe te passen in de praktijk en ontwikkel je een content marketingplan voor de betreffende case.
 • Je leert van elkaar en bouwt aan je netwerk.
 • Aan het eind van de dag presenteer je de resultaten aan de andere groepen en de docent.

Werk aan je eigen actieplan

 • Je schrijft je eigen content marketing actieplan voor jouw organisatie of opdrachtgever
 • Je wordt hierin gecoacht door je kerndocent
 • Je sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin je je actieplan toelicht
 • Na afloop van het gesprek hoor je direct of je geslaagd bent

​​Heb je op dit moment al vragen over het schrijven van je actieplan, bijvoorbeeld omdat je geen opdrachtgever hebt? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Zelfstudie & e-learning

 • Voorbereiding op de colleges in de vorm van bijvoorbeeld e-learning, video’s of opdrachten
 • Aanvullende literatuur en artikelen die je naar eigen inzicht rondom de colleges doorneemt voor een nog grotere leeropbrengst
studiebelasting post hbo customer marketing & cross media

Docenten

We werken met 100% vakexperts die jouw aan de hand van inspirerende praktijkcases en voorbeelden meenemen in de verschillende collegeonderwerpen. Een selectie van de docenten van de post-HBO opleiding Content Marketing. 

Andy Santegoeds Nanda Idink Sonja Loth
Antal de Waij Patrick Petersen Wim van der Mark
Jeroen Dontje Rob Prass  

 

Webinars

Tijdens je opleiding kun je naast je colleges een aantal webinars volgen:

 • Customer Experience in B2B
 • B2B Digital Marketing

Data & Locaties

Bij je inschrijving kun je aangeven welke locatie jouw voorkeur heeft voor het volgen van de opleiding. 

Tijdens de avondopleiding volg je één college per avond. Bij de dagopleiding volg je twee colleges per dag en doorloop je het volledige programma dus op een sneller tempo. 

Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht
Zwolle
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online
Dagopleiding
Utrecht
Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht
Zwolle
Amsterdam
Leusden
Online
Utrecht

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld (incl. arrangementskosten) €3.660,-
Vakliteratuur & e-learning €205,-
Coaching & eindgesprek €520,-
Totaalprijs €4.385,-
 • Inclusief koffie, thee en lunch (bij dagopleiding)
 • Prijzen zijn exclusief BTW (collegegeld 21%, vakliteratuur & e-learning 9%, coaching & eindgesprek 21%)
 • BTW-vrije factuur, betaling in termijnen & STAP-budget mogelijk
 • Vraag een vrijblijvende offerte aan
 • Informeer naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie

Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Daarom Beeckestijn 3 iconen - opleidingspagina's - nieuw

Reviews

Onze reviews zijn geschreven door echte alumni. Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de onafhankelijke mening van een deelnemer die deze opleiding heeft gevolgd? We brengen je in contact met een alumnus aan wie je jouw vragen kunt stellen. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
 

Contact met alumnus ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Deskundige docenten met veel ervaring in hun vakgebied nemen je op een enthousiaste en praktische manier mee door de lesstof. De opgedane kennis is direct in de praktijk toe te passen en ieder college zorgt voor een nieuw puzzelstukje om het eindplan van de studie compleet te maken.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Wil je een gedegen fundament hebben om dit mooie vak goed uit te oefenen volgens de laatste ontwikkelingen? Dan is deze opleiding een must. De ervaren docenten, allemaal experts met de materie, nemen je mee op een inspirerende reis. En als resultaat maak je voor je organisatie een heus contentmarketingplan. Ik zeg doen!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Deskundige opleiding met interessante colleges, welke met veel enthousiasme door experts uit vakgebied worden gegeven.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''De opleiding Content Marketing is een absolute aanrader aan iedere professional die zich verder wil verdiepen in het vakgebied. Inspirerend, persoonlijk en innovatief! De docenten zijn stuk voor stuk vakexperts. Met passie staan zij voor de klas. Ze brengen de laatste trends en ontwikkelingen onder de aandacht. En je krijgt de kans om het geleerde direct in de praktijk te brengen voor je eigen werkgever. Dat is enorm waardevol. Het was een leerzame periode! Ik kijk er naar uit alle waardevolle inzichten toe te passen in mijn dagelijks werk.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Deze opleiding biedt veel inhoudelijke verdieping en zorgt ervoor dat je alle aspecten van contentmarketing aan elkaar kunt knopen. Alle kennis zet je in bij de individuele opdracht en zet je aan om het beste uit jezelf te halen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
“Content Marketing is een perfecte mix tussen theorie en praktijk waarin je alle ruimte krijgt om te werken aan je eigen plan die uiteindelijk naast een beoordeling ook wordt versterkt door nuttige tips van docenten”.

Bron: Beeckestijn Evaluatie
10,0
"Goede opleiding waar ik veel heb geleerd met fijne docenten. Alles kon ik direct in de praktijk brengen. De lesstof sloot aan op wat er gevraagd werd. De casedag was de kers op de taart."

Bron: Springest
8,0
"De opleiding Content Marketing is een inspirerende studie met topdocenten. Met deze opleiding verras je je organisatie. En geeft jouw product of dienst een boost!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Perfecte combinatie tussen praktijkcases, theorie en opdrachten. En dat allemaal volgens de allerlaatste innovaties op contentmarketing gebied.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Fijne opleiding waarin een heel solide basis wordt gelegd voor het ontwikkelen van een contentstrategie.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Nuttige opleiding die zeer op praktijk is gericht. Dus na college zijn er meteen onderdelen/ideeën/suggesties die je op het werk kunt implementeren.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''In de opleiding Content Marketing krijg je een gedegen ondergrond van theorie & praktijk ervaring, waardoor je opgedane kennis direct kan toepassen. Zeker een aanrader dus!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
Vergelijken 0
  Vergelijken