Content Marketing (verkorte opleidingen)

Content strategie; hoe en wanneer zet u welke content in, via welk kanaal, op welke wijze en met welke doelstelling?

Content marketing en/of het hebben van een content strategie; buzz woorden die u overal tegenkomt. Klopt het inderdaad en kan het hebben van een goede content strategie, of het op de juiste wijze in de markt zetten van het juiste type content het verschil maken? Bijdragen aan uw (marketing)doelstellingen? Maar hoe pakt u dat aan? Waar moet u op letten bij het ontwikkelen van een content strategie? Hoe begint u eigenlijk met content marketing? En hoe distribueert u die content dan over de mogelijke kanalen zoals internet, televisie, radio, print, social media, games, mobiele devices en events zodat ze elkaar ook daadwerkelijk versterken? De uitdaging is het op de juiste wijze toepassen van een crossmediale contentstrategie zodat u de beoogde doelgroep op het juiste moment, met de juiste boodschap via het juiste medium bereikt.  

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Utrecht

Meer informatie

Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Content Marketing

De opleiding Content Marketing bestaat uit zes avondcolleges. De opleiding leert u hoe u praktisch en concreet met content marketing aan de slag kunt. Optioneel is het afronden van de opleiding met het schrijven van een content-plan om content marketing in uw organisatie goed te introduceren of te verbeteren

 1. Cross Media en content marketing planning en organisatie 
 2. Content marketing strategie 
 3. Content creatie en management 
 4. Content en organisatie 
 5. Inrichten en tunen van crossmediale campagnes
 6. Storytelling

Individuele opdracht (optioneel)

Het opstellen van de individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. De individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een Content Marketing-plan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen Content Marketing-plan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. U rondt de opleiding door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding Content Marketing?

De opleiding Content Marketing leert u een succesvolle  content strategie en concepten te ontwikkelen en in de praktijk te implementeren. U leert zowel een eigen contentstrategie vast te stellen als uw eigen visie op content marketing te ontwikkelen voor uw organisatie. Onderwerpen als ontwikkelingen, concepting, strategie, planning en management van content marketing, als ook tactics, tools en praktijkcases worden uitgebreid besproken, in 6 colleges.

Binnen twee maanden beheerst u de strategie en praktijk van content marketing en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

 • Je weet welke factoren binnen content marketing belangrijk zijn en hoe je deze kunt meten en verbeteren.
 • Je kunt werken met content concepten en campagnes.
 • Je leert marketingdoelstellingen te vertalen naar werkbare content marketing-doelstellingen.
 • Je heeft inzicht in de mogelijkheden, tools en middelen op het gebied van content marketing en kunt hier mee aan de slag.
 • Je schrijft (optioneel) uw eigen content marketing-plan, direct geschikt voor implementatie. 
 • Je ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, jouw diploma 'Content Marketing'.
 • Je bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na je studie. 

Voor wie is de opleiding Content Marketing & Cross Media bedoeld?

De opleiding Content Marketing is bedoeld voor marketeers, marketingmedewerkers/managers, marketingcommunicatie medewerkers/managers, social media managers, crossmedia professionals, direct marketeers en communicatieprofessionals die een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van content marketing en de regie willen (gaan) voeren over de strategie en media. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

De opleiding Content Marketing kent 6 avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden. 

Dagvariant
De korte opleiding Content Marketing wordt ook gegeven als dagopleiding. Je krijgt dan 3 keer een dag college, op één vaste dag in de week. Elke collegedag bestaat dan uit 2 colleges van 3 uur. De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing). 

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Voor de opleiding Content Marketing verzorgen de volgende docenten colleges:

 • Kees Kerkvliet
  Kees Kerkvliet
  Gedreven door zijn missie om Nederland elke dag een stukje klantgerichter te maken, heeft Kees vele verschillende organisaties, bedrijven en professionals kunnen... Lees meer
 • Patrick Petersen
  Patrick Petersen
  Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick... Lees meer
 • Robert Doggers
  Robert Doggers
  Robert Doggers is medeoprichter van Yune, bureau voor content marketing. Content creatie is zijn passie en de rode draad in zijn werk. Vóór Yune was... Lees meer
 • Rob Pras
  Rob Pras
  Rob Prass, ik ben een gepassioneerd verhalenverteller, programmamaker, docent en inspirator. Ik  studeerde geschiedenis (mooie verhalen) en behaalde in 1998 mijn... Lees meer
 • Sonja Loth
  Sonja Loth
  Sonja Loth is directeur van Social Inc, bureau voor brand publishing en social media. Ze heeft 20 jaar ervaring in digitale marketing, contentmarketing en social... Lees meer
 • Wim Andrea
  Wim Andrea
  Wim Andréa is een onafhankelijk online marketingcommunicatie-specialist. In 1995 richtte hij Content is King op; het allereerste bedrijf in Nederland dat zich... Lees meer
 • Wouter Gijsbertsen
  Wouter Gijsbertsen
  Wouter Gijsbertsen is directeur bij Cliptoo | Marketing Minds. Cliptoo helpt b2b en b2c bedrijven bij het behalen van opvallende marketingresultaten met behulp... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of geven we in de vorm van een webinar. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

De volgende proefcolleges voor deze opleiding worden gegeven op:

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Content Marketing (korte opleiding)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 147 41 00.

Start:
dinsdag 19 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Eindhoven, Rotterdam, Zwolle
Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
dinsdag 3 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
donderdag 5 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Amsterdam