Content Marketing

Een ‘seamless customer journey' door een goede content marketingstrategie
De laatste trends en inzichten op het gebied van crossmediale content marketing
Wat is van belang is voor het creëren van goede content
Je leert een contentstrategie te ontwikkelen en te vertalen naar een content marketingplan
Opleidingstype
Korte opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 6 april, 2023
Tijdsduur
6 colleges, 6 dagdelen
Totaalprijs
€ 2.815,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Leusden, Online , Utrecht, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Zwolle

Algemeen

Iedereen weet dat traditionele marketing en reclame niet meer werken. Content is king en content marketing wordt daarom steeds belangrijker. Maar hoe bereik je je doelgroep op het juiste moment met de juiste boodschap? Aan welke content heeft je doelgroep behoefte? En welke kanalen gebruiken zij?

De opleiding Content Marketing leert je hoe je een goede crossmediale contentstrategie ontwikkelt en implementeert. Het doel is om seamless customer experience te creëren door de beoogde doelgroep op het juiste moment met de juiste boodschap via het juiste kanaal te bereiken. Belangrijk hierbij is een crossmedia aanpak waarbij verschillende media zowel online als offline elkaar versterken.

Voor wie is de opleiding Content Marketing bedoeld?

De opleiding Content Marketing is geschikt als je een volwaardig gesprekspartner wil worden op het gebied van content marketing en de regie wil (gaan) voeren over de strategie en media. Je wil je huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in de praktijk.

Wil je een volledige opleiding op het gebied van contentmarketing, dan is de post-HBO opleiding Content Marketing wellicht iets voor jou.

Diploma

Je ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, het diploma ‘Content Marketing’.

TOPDOCENTEN MET PRAKTIJKERVARING

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring. We gebruiken inspirerende praktijkcases en voorbeelden waardoor de colleges een prettige mix van theorie en praktijk vormen en je de opgedane kennis direct leert vertalen naar je eigen situatie.

 

INCOMPANY

Deze opleiding kan ook specifiek voor jouw organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijden. Lees meer over ons incompany en maatwerk aanbod.

Maak impact met een digital marketing opleiding

Kom kennismaken!

Heb je hulp nodig bij je opleidingskeuze of wil je graag even sfeer proeven? We hebben verschillende mogelijkheden waarbij je kennis kan maken met ons. Een Open Dag geeft je een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen, ook is er ruimte voor vragen en persoonlijk advies. Tijdens onze Clinics word je in 1,5 uur bijgepraat over een actueel onderwerp. 

Bekijk de agenda »

Programma

De opleiding Content Marketing bestaat uit zes colleges en het maken van een actieplan. De opleiding geeft je handvatten om praktisch en concreet aan de slag te gaan met content marketing.

Colleges

Module 1 | Strategie

 • Introductie content marketing & uitleg plan
 • Customer journeys en persona's
 • Contentstrategie

Module 2 | Invulling middelmix & kanalen

 • Programma ontwikkeling & kanaalvoorkeuren

Module 3 | Implementatie & organisatie

 • KPI's, funnels & business case
 • Organisatie, implementatie & werkcollege

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Werk aan je eigen actieplan

 • Je schrijft een content marketing actieplan voor jouw organisatie of opdrachtgever
 • Je wordt hierin gecoacht door je kerndocent
 • Je sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin je je actieplan toelicht
 • Na afloop van het gesprek hoor je direct of je geslaagd bent

Heb je op dit moment al vragen over het schrijven van je actieplan? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Zelfstudie & e-learning

 • Voorbereiding op de colleges in de vorm van bijvoorbeeld e-learning, video’s of opdrachten
 • Aanvullende literatuur en artikelen die je naar eigen inzicht rondom de colleges doorneemt voor een nog grotere leeropbrengst
studiebelasting korte opleiding content marketing

Docenten

We werken met 100% vakexperts die jouw aan de hand van inspirerende praktijkcases en voorbeelden meenemen in de verschillende collegeonderwerpen. Een selectie van de docenten van de korte opleiding Content Marketing.

Andy Santegoeds

Patrick Petersen 

Nanda Idink 

Sonja Loth 

 

Data & locaties

Tijdens de avondopleiding volg je één college per avond. Bij de dagopleiding volg je twee colleges per dag en doorloop je het volledige programma dus op een sneller tempo. 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Bij de online classroom volg je de opleiding hybride. 

Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online
Dagopleiding
Nog enkele plekken
Utrecht
Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld (incl. arrangementskosten) €2.090,-
Vakliteratuur & e-learning €205,-
Coaching & eindgesprek €520,-
Totaalprijs €2.815,-
 • Inclusief koffie, thee en lunch (bij dagopleiding)
 • Prijzen zijn exclusief BTW (collegegeld 21%, vakliteratuur & e-learning 9%, coaching & eindgesprek 21%)
 • BTW-vrije factuur, betaling in termijnen & STAP-budget mogelijk
 • Informeer naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie
€1.000 STAP subsidie voor deze opleiding

Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Daarom Beeckestijn 3 iconen - opleidingspagina's - nieuw

Reviews

Onze reviews zijn geschreven door echte alumni. Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de onafhankelijke mening van een deelnemer die deze opleiding heeft gevolgd? We brengen je in contact met een alumnus aan wie je jouw vragen kunt stellen. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
 

Contact met alumnus ›

 

Lees hieronder verder
9,0
"Deze opleiding sloot mooi aan bij de stappen die wij in onze organisatie aan het zetten zijn op het gebied van contentmarketing. Door het maken van dit plan, ging ik in een relatief korte tijd door dit proces (van A tot Z) heen en heb ik nu de juiste handvaten om dit plan te implementeren. En niet geheel onbelangrijk: ik krijg ook de organisatie mee én enthousiast om die stappen te zetten."
8,0
"Een ware ontdekkingsreis... ik heb ontdekt hoe je een strategie kunt ontwikkelen, maar ook waar mijn eigen kracht en valkuilen liggen. De aanhalingstekens van deze quote sluiten nog niet, want ik ben nog niet uitontdekt

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
"Een inspirerende opleiding, waardoor je met veel inzichten en plezier aan de slag kan met een plan voor je eigen organisatie!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
"De opleiding raakt alle aspecten van contentmarketing. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het maken van een eigen plan. Dit is erg leerzaam. Ik vond de kwaliteit van de trainers wel sterk wisselen. Bovendien was het niveau van de deelnemers verschillend. Dit maakte dat het tempo en de diepgang soms niet aansloten bij mijn verwachtingen. Maar ondanks dat, durf ik de opleiding wel aan te raden."

Bron: Springest
9,0
"Inspirerende lesstof en trainers. Heel erg blij dat de docenten mensen uit het werkveld zijn en van wiens ervaringen we veel kunnen leren. Met het maken van het optionele plan, meteen het geleerde in praktijk kunnen brengen en nu in het bezit van een goed plan voor mijn werkgever."

Bron: Springest
8,0
"Goed verzorgde opleiding. Inspirerende colleges. Ik heb de verkorte versie gevolgd. Dat betekent dezelfde stof in kortere tijd. Je doet eigenlijk een individueel pad binnen de opleiding content marketing en cross media. Soms liep het wel wat door elkaar heen. Je doet geen gezamenlijke opdracht. Ik had Digital Marketing al eerder gedaan bij Beeckestijn, dus dit was prima te doen. Je moet wel zelf echt aan de slag met de inhoud. Advies: doe ook de individuele opdracht en bewijs jezelf dat je de stof ook kunt toepassen in de praktijk."

Bron: Springest
7,0
''De verkorte opleiding content marketing biedt iedereen die aan de slag wil gaan in dit veld een solide basis om dit succesvol te doen. De individuele opdracht is een waardevolle toevoeging, die ik aanraad niet over te slaan.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Ik heb niet alleen veel nieuwe inzichten opgedaan, maar ook een mooi plan voor mijn werkgever om met content marketing aan de slag te gaan.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Veel geleerd. Veel ideeën opgedaan. Leuke mensen leren kennen. Goede begeleiding van Sonja Loth gehad. Anders naar huidige vraagstukken gaan kijken. Kortom: super veel inspiratie opgedaan en zin om het content marketing plan in de praktijk te gaan brengen!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
Vergelijken 0
  Vergelijken