Content Marketing & Social Media

Bouw een contentstrategie met de meest essentiële bouwstenen
8,2
18 reviews
Leer over contentstrategie van ontwikkeling tot implementatie en optimalisatie
Na afronding heb je een contentplan in handen, direct geschikt voor implementatie
Voor professionals die op zoek zijn naar de essentiele handvatten van een contentstrategie
Opleidingstype
Korte opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 16 april, 2024
Tijdsduur
6 colleges, 4 dagen of 6 avonden
Totaalprijs
€ 2.985,- Excl. BTW
Locatie
Leusden, Online , Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Utrecht, Zwolle

Programma

Wil jij met content marketing je doelen bereiken? En wil je weten hoe je de meest essentiële onderdelen van content marketing zo effectief mogelijk inzet? Met de korte opleiding Content Marketing & Social Media leer je een succesvolle contentstrategie op te stellen, uit te voeren en te optimaliseren. Daarnaast ontdek je (nieuwe) formats en kanalen. 

Goed om te weten

Dit is de verkorte versie van de post-HBO Content Marketing & Social Media, dit betekent dat je onderwerpen als merk, content creatie en het managen van contentprogramma's mist. Deze onderwerpen maken je contentstrategie completer en nog meer in lijn met je merkwaarden. Toch maak je ook zonder deze onderdelen een gedegen plan.

Na de opleiding

✔️ Kan je een contentstrategie ontwikkelen passend bij de bedrijfsdoelstellingen
✔️ Zet je een goede kanaal- en middelenmix neer in de diverse fases van de customer journey
✔️ Bereik je jouw doelen de inzet van nieuwe (social) media kanalen
✔️ Maak je scherpe keuzes en breng je focus aan in de uitvoer van je contentstrategie
✔️ Kan je jouw programma fact-based evalueren en optimaliseren

opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 6 klassikale colleges en het maken van een content marketing plan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samen werken.

Module 1: Strategie

 • Trends in content & social en uitleg plan
 • Content & social media strategie

Module 2: Invulling middelenmix & kanalen

 • Conceptontwikkeling
 • Kanalenmix en (social) advertising

Module 3: Implementatie en organisatie

 • Doelstellingen meten en optimaliseren
 • Organisatie en werkcollege

Verkorte opleiding

Deze opleiding is de verkorte variant van de post-HBO Content Marketing & Social Media. De post-HBO heeft nog vier extra colleges t.o.v. bovenstaande lijst. Hierbij komen onderwerpen als merk, contentcreatie en de realisatie van het contentprogramma aan bod. Deze onderwerpen maken je contentstrategie completer en nog meer in lijn met je merkwaarden. Daarnaast oefen je met het maken van een plan op de casedag. Extra colleges bij de post-HBO:

 • Van merk naar content 
 • Klantpsychologie en persuasive content
 • Creators, influcencers en ambassadeurs
 • Managen van je contentprogramma's 

Content marketing actieplan

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. 

Lees meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de korte opleiding Content Marketing:

Antal de Waij*
Hans van der Meulen
Patrick Petersen
Sonja Loth

* Antal de Waij is de kerndocent van deze opleiding

9,0 

''De opleiding is een absolute aanrader aan iedere professional die zich verder wil verdiepen in het content vakgebied. Inspirerend, persoonlijk en innovatief! De docenten zijn stuk voor stuk vakexperts. Met passie staan zij voor de klas. Ze brengen de laatste trends en ontwikkelingen onder de aandacht. En je krijgt de kans om het geleerde direct in de praktijk te brengen voor je eigen werkgever. Dat is enorm waardevol. Het was een leerzame periode! Ik kijk er naar uit alle waardevolle inzichten toe te passen in mijn dagelijks werk.''

Bekijk alle reviews  ›

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Je ontvangt je  diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. 

Strategisch Brandmanagement klassikaal banner
Lees hieronder verder

 

Veel gestelde vragen 

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 85 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 

Studiebelasting voor de korte opleidingen van Beeckestijn

Hoe ziet de e-learning & zelfstudie er in de praktijk uit?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Dit kan zijn door een hoofdstuk uit een van de boeken te lezen of door een e-learning module te doen. Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samen werken.  

Voor wie is de opleiding?

Deze opleiding is voor professionals die in een beperkt aantal colleges en met een beperkter opleidingsbudget aan de slag willen met  content op een strategischer/tactischer niveau. Je bent verantwoordelijk voor een contentstrategie die aansluit bij de bedrijfs- en/of marketingdoelen en de realisatie ervan. 

✓ HBO werk- en denkniveau
✓ 2+ jaar werkervaring
✓ Geen HBO diploma nodig 

Content Marketing & Social Media

Incompany & Maatwerk programma's 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

Veel gestelde vragen 

Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

 Deze opleiding sluit aan bij jou als je 

 • Meer dan twee jaar werk ervaring hebt
 • Aan de slag wil met de essentiële facetten van content marketing
 • Wilt leren hoe je jouw doelgroep bereikt met een effectieve en praktische contentstrategie

Wil jij een meer complete opleiding op het gebied van content marketing? Met de post-HBO leer je ook over merk, contentcreatie en het managen van contentprogramma's. Deze onderwerpen maken je plan en gehele strategie completer. 

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Nicole denkt graag met je mee. 

Nicole van de Kracht

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Nicole van de Kracht | Opleidingsadviseur

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€2.210,-
€215,-
€560,-

Totaalprijs
Excl. BTW

€2.985,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

Hulp bij betaling 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Meer weten over de opties voor jouw persoonlijke situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je twee colleges per avond. Bij de dagopleiding volg je drie colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 

 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Gaat je voorkeur uit naar online deelnemen? Dan volg je opleiding hybride. 

Dagopleiding
Nog enkele plekken
Leusden
Dagopleiding
Nog enkele plekken
Online
Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht
Zwolle
Dagopleiding
Amsterdam

Reviews

Onze reviews zijn geschreven door echte alumni. Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de onafhankelijke mening van een deelnemer die deze opleiding heeft gevolgd? We brengen je in contact met een alumnus aan wie je jouw vragen kunt stellen. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
 

Contact met alumnus ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Tijdens deze korte en intensieve opleiding bereik je zoveel inzichten, kennis en handvaten om daarna met je diploma in je zak écht het verschil te kunnen maken binnen je organisatie als content marketing professional.''

Claudia Endert
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
"Een mooie goed uitgedachte en complete opleiding. Docenten met passie en kennis. Overall, helemaal goed en zeker tevreden."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Fijne opleiding waarbij ik veel heb geleerd. Docent Sonja is een topper."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Docenten zijn kundig. Ze halen goed in en blikken goed vooruit- en terug in de stof. Organisatie rondom en locatie uitstekend."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
7,0
"Een leerzame rollencoaster."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
''Nuttige opleiding die zeer op praktijk is gericht. Dus na college zijn er meteen onderdelen/ideeën/suggesties die je op het werk kunt implementeren.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''In de opleiding krijg je een gedegen ondergrond van theorie & praktijk ervaring, waardoor je opgedane kennis direct kan toepassen. Zeker een aanrader dus!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''De opleiding is een absolute aanrader aan iedere professional die zich verder wil verdiepen in het vakgebied. Inspirerend, persoonlijk en innovatief! De docenten zijn stuk voor stuk vakexperts. Met passie staan zij voor de klas. Ze brengen de laatste trends en ontwikkelingen onder de aandacht. En je krijgt de kans om het geleerde direct in de praktijk te brengen voor je eigen werkgever. Dat is enorm waardevol. Het was een leerzame periode! Ik kijk er naar uit alle waardevolle inzichten toe te passen in mijn dagelijks werk.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Fijne opleiding waarin een heel solide basis wordt gelegd voor het ontwikkelen van een contentstrategie.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Perfecte combinatie tussen praktijkcases, theorie en opdrachten. En dat allemaal volgens de allerlaatste innovaties op contentmarketing gebied.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Wil je een gedegen fundament hebben om dit mooie vak goed uit te oefenen volgens de laatste ontwikkelingen? Dan is deze opleiding een must. De ervaren docenten, allemaal experts met de materie, nemen je mee op een inspirerende reis. En als resultaat maak je voor je organisatie een heus contentmarketingplan. Ik zeg doen!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Goed toepasbare kennis uit de praktijk, veel interactie met de docenten. Docenten van niveau en goed bereikbaar. Goede, complete online onderwijsomgeving ter ondersteuning. Prettig, klantvriendelijk contact met Beeckestijn. Alles goed geregeld en gewoon echt social!''

Bron: Springest
9,0
''Ik vond de opleiding heel inspirerend. Goede afwisseling in het programma. Er had wel iets meer aandacht mogen zijn voor het schrijven van het plan. Ik miste hiervoor nog tips & tools.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Super leerzaam''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"Een inspirerende studie met topdocenten. Met deze opleiding verras je je organisatie. En geeft jouw product of dienst een boost!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
“Een perfecte mix tussen theorie en praktijk waarin je alle ruimte krijgt om te werken aan je eigen plan die uiteindelijk naast een beoordeling ook wordt versterkt door nuttige tips van docenten”.

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Deskundige opleiding met interessante colleges, welke met veel enthousiasme door experts uit vakgebied worden gegeven.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Deskundige docenten met veel ervaring in hun vakgebied nemen je op een enthousiaste en praktische manier mee door de lesstof. De opgedane kennis is direct in de praktijk toe te passen en ieder college zorgt voor een nieuw puzzelstukje om het eindplan van de studie compleet te maken.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
Vergelijken 0
  Vergelijken