Customer Experience & Multichannel Management (postdoctorale opleiding)

Klantbeleving als uitgangspunt voor uw strategie

De klant wil beleving. Het gaat erom uw merkbelofte waar te maken en klantwensen daarin mee te nemen. Goede producten en diensten zijn een commodity. Daarmee onderscheidt u zich niet meer als bedrijf. Om aanbevelers te creëren moet u in kunnen spelen op de emotionele beleving: 'share of mind’ leidt tot 'share of wallet'. Emotionele betrokkenheid en authentieke interactie zijn het strijdtoneel geworden, in toenemende mate via social media. 

Richt CRM zich vooral op waarde van de klant en de klant herkennen, de volgende stap is de klant erkennen en zijn behoeften en verwachtingen als uitgangspunt nemen – waarde voor de klant creëren, bij iedere directe en indirecte interactie.

De rode draad van de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management is het leveren van een intentionele, gedifferentieerde en waardevolle beleving. Altijd en overal. Omdat over alle kanalen een consistente beleving geboden moet worden, wordt speciale aandacht besteed aan multichannelstrategie en -management, e-commerce, mobile internet, marketing en social media.

Om als organisatie de gewenste omslag te maken, is een strategische keuze vereist die ook nog moet worden geïmplementeerd. Het oppakken van deze uitdaging is het onderwerp van de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management. Samen met vakgenoten verkent u in uw organisatie hoe u een strategie formuleert en realiseert. Gericht op het bereiken van concrete resultaten voor de klant en de organisatie.

In het kort

College: Avondopleiding 16.30 - 21.30 uur, incl. buffet; dagopleiding 09:45 - 17:00 uur, incl. lunch
Duur: avond: 4 maanden, dag: 2 maanden
Kosten: € 4.650,- excl BTW
Locaties: Leusden

Opleiding score

8
Meer informatie

College-inhoud en onderwerpen

In de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management krijgt u vanuit de praktijk cases en ervaringen aangeboden, vanuit de wetenschap bieden wij u de laatste stand van zaken, resultaten van lopend onderzoek en interpretaties. Deze combinatie leidt op tot optimale mix van theorie, strategie en praktijkkennis op het gebied van customer experience en multichannel management.

College-onderwerpen tijdens de opleiding Customer Experience & Multichannel Management

 • Introductie in Customer Experience
 • Customer Experience als strategie en opvolger van CRM
 • Mapping van touchpoints en customer journeys
 • Vraagstellingscollege
 • Sociale media, klantgedrag en klantbeleving
 • Anticiperen op veranderend consumentengedrag
 • Customer Experience in B2B
 • Persona’s: breng de klant tot leven
 • De rol van het merk in customer experience
 • De rol van het merk in touchpoint design
 • Internal branding en merkwaardig gedrag
 • Online Customer Experience
 • Service Design
 • E-commerce strategie en aanpak
 • Cross channel management
 • Harvard Business School CEM case
 • Werkcollege van het customer experience en multichannel plan en business case
 • Agile customer experience management
 • Organisatie en implementatie van Customer Experience
 • Evidence Based Customer Experience
 • CEMM in de praktijk
 • Leiderschap binnen CEM

Individuele opdracht

U sluit de opleiding af met een eindgesprek over uw individuele opdracht. Deze individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een Customer Experience Management-plan en strategie voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen plan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. 

Indien u reeds eerder een individuele opdracht hebt geschreven tijdens het volgen van een andere opleiding bij Beeckestijn Business School, kunt u vrijstelling krijgen voor dit onderdeel. Overleg met de kerndocent uw mogelijkheden.

Harvard Case-dag

Om de effectiviteit van de opleiding te waarborgen worden theoretische inzichten afgewisseld met praktijkcases. Tijdens de opleiding Customer Experience & Multichannel Management wordt een hele dag (op locatie) gezamenlijk in groepen aan een Harvard Business School customer experience-case gewerkt en worden de resultaten aan elkaar gepresenteerd. Tijdens deze inspirerende en uitermate leerzame dag bouwt u tevens verder aan uw netwerk.

Resultaat: wat bereikt u met de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management?

Deze postdoctorale opleiding brengt u de allerlaatste kennis en achtergronden bij over multichannel management en klantbeleving, u leert:

 • Beheersing van strategie en praktijk van customer experience en multichannel management, u bent up-to-date met de nieuwste trends, ontwikkelingen en inzichten, u bent in staat om strategische visie, -strategie en concepten op het gebied van customer experience te ontwikkelen.
 • Via de colleges krijgt u hoogwaardige kennis over onderwerpen als Customer Experience strategie, branding, corporate identity,consumentengedrag, loyaliteit, multichannel management en sociale media, organisatorische aspecten en implementaties van customer experience & multichannel management.
 • Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de multichannel-, internet en e-commerce strategie en aanpak.
 • U leert het ontwikkelen en managen van customer experience in een multichannelomgeving.
 • U leert hoe u de buy-in van het management voor de strategie en de noodzakelijke investeringen en veranderingen kunt verkrijgen.
 • U werkt aan een Harvard Business School case.​
 • U schrijft en ontwikkelt uw eigen, financieel onderbouwd customer experience plan en strategie, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie). 
 • U behaalt na, het succesvol afronden van de opleiding, uw postdoctorale diploma 'Customer Experience & Multichannel Management'.
 • U wordt, bij het behalen van een '7' of hoger voor uw eindopdracht, opgenomen in het register voor Customer Experience-professionals.
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie.

De postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management is ontwikkeld voor ervaren en beleidsbepalende professionals en managers die verantwoordelijk zijn voor branding, communicatie, klantstrategie, klantinteractie, multichannelmanagement en klantbeleving en het bepalen van het klant(belevings)beleid van een organisatie. De opleiding richt zich op het realiseren van een strategie voor het centraal stellen van de klantbeleving en het leveren van een ‘branded’ experience in alle kanalen en touchpoints. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een intensief avondprogramma kunnen volgen, dat een beroep zal doen op hun analytische, strategische , commerciële en communicatieve vaardigheden.

Vooropleiding

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een intensief avondprogramma kunnen volgen, dat een beroep zal doen op hun analytische, strategische, commerciële en communicatieve vaardigheden. Een voltooide HBO-, post-HBO-, of universitaire vooropleiding met minimaal 3 jaar relevante werkervaring is de basis om de opleiding succesvol te kunnen volgen. Ook professionals die voldoende werkervaring op niveau hebben zijn welkom. 

Collegetijden en -duur

U kunt de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management volgens als dagopleiding of als avondopleiding. De inhoud van het programma en het aantal colleges is voor beide varianten gelijk.

Avondopleiding

De colleges worden op een vaste avond per week gegeven, waarbij u 2 colleges van elk 2 uur op één avond volgt. De totale doorlooptijd van de avondopleiding is ongeveer 4 maanden.

Dagopleiding

De colleges worden gegeven op één vaste dag in de week, waarbij u 3 colleges van 2 uur op één dag volgt. De totale doorlooptijd van de dagopleiding is ongeveer 2 maanden.

Collegetijden

Dag     Avond  
College 1 09.45 - 11.45 uur   College 1 16.30 - 18.30 uur
Lunch 11.45 - 12.30 uur   Buffet 18.30 - 19.30 uur
College 2 12.30 - 14.30 uur   College 2 19.30 - 21.30 uur
Pauze 14.30 - 15.00 uur      
College 3 15.00 - 17.00 uur      

Studiebelasting

Naast de colleges heeft u tijd nodig om de begeleidende literatuur door te nemen en uw colleges voor te bereiden. Al met al bedraagt dit een investering per week van 4-6 uur naast het volgen van de colleges. De postdoctorale opleiding opleiding Customer Experience & Multichannel Management is ontwikkeld voor professionals en managers en is uitstekend te combineren met een (drukke) baan.

Investering*

Het collegegeld voor de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management bedraagt € 4.650,- . Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 265,-. De kosten voor het individuele eindgesprek en coaching bedragen € 395,-. Catering en buffet zijn inbegrepen in het collegegeld. Deze prijzen zijn exclusief BTW.
Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden.

Na afloop van de opleiding ontvangen de deelnemers het officiële postdoctorale diploma “Customer Experience & Multichannel Management" van Beeckestijn Business School.

*De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten van de opleiding Customer Experience & Multichannel Management

 • Albert Gast
  Albert Gast
  Albert Gast is eigenaar van Think+DO, een design consultancy dat bedrijven adviseert op het gebied van service design, brand design en social design. Hierbij slaat... Lees meer
 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Bart Götte
  Bart Götte
  Bart Götte (1971) is business futurist, psycholoog en ondernemer. Als voorwaarts denker, werkt Bart samen met klanten aan het creëren van inspirerende en... Lees meer
 • Bart Meerdink
  Bart Meerdink
  Bart Meerdink (34) is een bevlogen spreker en Social Business Strategist. Hij heeft een brede achtergrond in digitale marketing. De rode draad in zijn werk is hoe je... Lees meer
 • Eduard de Wilde
  Eduard de Wilde
  Eduard de Wilde is sinds september 2013 bij DDB & Tribal Amsterdam aangesteld als Head of eCommerce. Hij is verantwoordelijk voor de uitbreiding van de... Lees meer
 • Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog (44), Amsterdam-Noord, vader van 2 kinderen. Oprichter van Canicas (2006) en RaisingResults (2011). Ewald is specialist op het gebied van... Lees meer
 • Hans Molenaar
  Hans Molenaar
  Drs. Hans Molenaar is kerndocent en directeur van Beeckestijn Business School en tevens voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing... Lees meer
 • Jennifer Rietveld
  Jennifer Rietveld
  Jennifer Rietveld-Dirksen is manager Netbeheer en Leveren bij drinkwaterbedrijf Vitens. In deze functie is ze samen met de collega’s van deze afdeling... Lees meer
 • Kees Kerkvliet
  Kees Kerkvliet
  Gedreven door zijn missie om Nederland elke dag een stukje klantgerichter te maken, heeft Kees vele verschillende organisaties, bedrijven en professionals kunnen... Lees meer
 • Kris Konrad
  Kris Konrad
  Kris Konrad is als Senior Consultant bij TOTE-M dagelijks aan de slag met het optimaliseren van klantbeleving in de breedste zin van het woord. Na het succesvol... Lees meer
 • Mike Hoogveld
  Mike Hoogveld
  Drs. Mike Hoogveld RM is partner bij Holland Consulting Group. Als adviseur richt hij zich op advisering in marketing en sales strategie, omnichannel operaties en... Lees meer
 • Nanne Dodde
  Nanne Dodde
  Drs. Nanne Dodde is gespecialiseerd in leiderschaps- en organisatieontwikkeling in de gezondheidszorg, in het bijzonder in combinatie met de visualisatie en... Lees meer
 • Ralph Poldervaart
  Ralph Poldervaart
  Ralph Poldervaart is oprichter van Persona Company. Hij weet als geen ander in de psyche van de klant te kruipen en dat voor organisaties op een inspirerende manier... Lees meer
 • Willemijn Schneyder
  Willemijn Schneyder
  Willemijn Schneyder (RM) heeft marketing in haar dna. Ze heeft meer dan 15 jaar werkervaring op het gebied van merk of marketingstrategie, customer journey & -... Lees meer

Voor meer informatie over de opleiding Customer Experience & Multichannel Management kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Customer Experience & Multichannel Management

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een al gestarte opleiding. Neem contact op via 088 - 147 41 00

Start:
donderdag 14 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Rotterdam
Start:
dinsdag 26 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Leusden
Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
woensdag 4 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
donderdag 12 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Amsterdam

8.0

Inhoud van Training overall was goed. sommige trainers beter dan andere, leerpunt om colleges beter op elkaar af te stemmen zodat trainers weten wat student al weet. Locatie Amsterdam minder dan Leusden. Goede theorie (boeken) keuze

8.0

Erg leuke opleiding, ik heb veel geleerd over Customer Experience Management en de toepassing hiervan. Veelal inspirerende docenten, goede tools en mooie cases. Bovendien natuurlijk een erg leuke nieuwe groep mensen leren kennen.

9.0

Super opleiding. Heel praktisch. Veel inspirerende cases besproken. Mooie technieken geleerd voor vaststellen en optimaliseren van merkbeleving, customer journeys, opstellen van strategisch plannen. Voor zowel profit als non-profit van toepassing. Als interim CRM-marketing manager heb ik tot op de dag van vandaag profijt van deze opleiding.

9.0

Mijn eigen customer experience bij deze opleiding begon wat twijfelachtig doordat de opleiding 3 keer achter elkaar niet startte vanwege te weinig aanmeldingen. Hierdoor kon ik uiteindelijk pas bijna een jaar later starten dan gepland. Maar, het was het wachten waard! De colleges worden over het algemeen gegeven door docenten vanuit het bedrijfsleven, zodat het direct toepasbaar is en er echte cases getoond kunnen worden. Soms overlapte de colleges wel een beetje, maar doordat er steeds vanuit een andere invalshoek naar Customer Experience werd gekeken, krijg je wel een heel compleet beeld. Als eindopdracht schrijf je een CX-plan voor het bedrijf waar je werkt of een (potentiële) klant, heel erg leerzaam en veel meer relevantie dan een examen maken! Onze kerndocent was Kees Kerkvliet. Hoewel de omschrijving van de eindopdracht soms wat vaag en inconsistent was gedurende de opleiding, was het erg fijn sparren met Kees vanwege zijn flexibele en pragmatische instelling. Ik volgde de opleiding in Leusden, een hele fijne locatie met goede catering! De opleiding is vanwege zijn korte duur en colleges in de avonduren goed te combineren met een fulltime baan, wat ook zeker een pluspunt is. Het is wel best intensief omdat je in hele korte tijd heel veel nieuwe kennis opdoet en die ook direct moet toepassen in het CX-plan en tijdens de Harvard Business Case dag. Samenvattend: een heel inspirerende opleiding die voor mij m'n kijk op en kennis over customer experience management enorm heeft verbreed.

6.0

Ik heb uiteindelijk de opleiding gedaan die is gestart in november in Leusden. De boeken heb ik deze zomer al ontvangen zodat ik al wat voor kon bereiden. De colleges zelf waren erg interessant en vrijwel elke docent gaf wat extra's zodat de inhoud meer tot leven kwam. Het enige onderwerp/college wat voor mij wat overbodig was is 'Agile' aangezien het onderwerp voor mij niet nieuw was. Het schrijven van een plan dat ook in de praktijk gebracht moet/kan worden in je eigen organisatie zorgt voor een goede extra motivatie.