Customer Experience Strategie & Organisatie

Ontwikkel een strategische visie op klantbeleving
8,5
45 reviews
De laatste trends en ontwikkelingen voor jou als future-proof cx professional
Rond de opleiding af met een CX actieplan, direct geschikt voor implementatie
Voor ervaren professionals die (mee) beslissen over de customer experience strategie
Course background image
Opleidingstype
Post-master opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 26 september, 2024
Tijdsduur
21 colleges, 8 dagen of 11 avonden
Totaalprijs
€ 6.305,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Antwerpen, Leusden, Online , Utrecht

Programma

Customer Experience Strategie & Organisatie

Een customer experience (CX) gedreven organisatie doet meer dan de customer journey in kaart brengen of de klantenservice optimaliseren. Het start bij het integreren van het gedachtegoed waarin de klant centraal staat. Hoe zorg je voor een focus op cx? En hoe veranker je klantgericht denken in een organisatie? Met de post-master opleiding Customer Experience Strategie & Organisatie ontwikkel jij je eigen visie en strategie. Door jouw nieuwe kennis en een sterke businesscase ben jij in staat stakeholders te overtuigen van het belang van customer experience.   

Na de opleiding

✔️ Maak je impact voor de klant (of burger) en til je de klantbeleving naar een hoger niveau
✔️ 
Kan je de CX onderzoeken en meetbaar maken om vanuit deze inzichten keuzes maken
✔️ Vertaal je merkwaarden door naar touchpoints om een branded experience neer te zetten
✔️ Ken je de kansen die nieuwe technologieën bieden en weet je welk effect dit heeft op klantgedrag
✔️ Heb je een strategie waarmee je CX verankert in jouw organisatie

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 21 klassikale colleges, een Harvard Casedag en het maken van een customer experience strategie plan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samenwerken.

Module 1 - Trends & strategieën

 • CX trends & context
 • CX strategie & planning
 • Customer Centric Leiderschap
 • Klantwaarde management strategie
 • Service Excellence als strategie
 • CX in de praktijk

Module 2 - Understanding customers

 • Onderzoeken & klantbeleving
 • CX & technology
 • Service design: klantinzicht met Jobs-to-be-done
 • Service design: design de huidige customer journey

Module 3 - Vertalen van klantinzichten naar merk en waardepropositie

 • Waardeproposities
 • De rol van het merk in customer experience
 • De rol van het merk in touchpoint design

Module 4 - Digital CX

 • Digital customer experience
 • Online personalisatie

Module 5 - Organisatie van CX, medewerkers en teams

 • Customer Centric Transformation
 • De business case van CX
 • Werkcollege & leren van elkaar
 • Employee experience & engagement
 • Teams & samenwerkingsmodellen
 • Data Strategie als basis voor customer centricity

Wil je de uitgebreide omschrijving per college ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Harvard Casedag

Tijdens de casedag werk je in groepsverband aan een relevante en interessante Harvard Business School case. Zo pas je direct jouw nieuwe kennis toe in de praktijk.

’s Ochtends ga je na een korte uitleg direct aan de slag en in de middag presenteer je samen met je groepje de case aan de docent. Na afloop hoor je tijdens de borrel wat je groepscijfer is. Deze telt voor 25% mee in je eindcijfer. 

"Ontzettend interessante colleges. Je krijgt de colleges van veel verschillende docenten, wat het extra leuk maakt door verschillende karakters en invalshoeken. Het is allemaal ook heel erg praktijkgericht. De casedag is een waardevolle afsluiter!"

Customer experience strategie actieplan

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. Je actieplan bepaalt 75% van je eindcijfer. 

Meer over het actieplan

Docenten

8,0 
"Een inspirerende opleiding waarbij alles op het gebied van CX voorbijkomt zodat je daar in de praktijk direct mee aan de slag kan! Vakdocenten hebben mij getriggerd anders naar de materie te kijken en continue het verbeterproces binnen mijn organisatie aan te willen en te kunnen gaan."
Bob van Zalingen

Bekijk alle reviews ›

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Daarnaast telt ook de case die je tijdens de Harvard Casedag maakt mee voor je totale eindcijfer. Je ontvangt je post-master diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. Heb je een 7 of hoger als eindcijfer? Dan krijg je ook de titel Certified Customer Experience Professional toegekend. 

banner-2023-4
Lees hieronder verder

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 123 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 
 

Studiebelasting-post-master-123

Wat wordt er qua zelfstudie en voorbereiding verwacht?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Denk hierbij aan het lezen van een whitepaper, hoofdstuk uit een van de boeken, e-learning module, video bekijken of het maken van een kleine opdracht.  Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samenwerken.  

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor ervaren professionals die (mee) beslissen over de customer experience strategie binnen hun organisatie.

✓ HBO+ werk- en denkniveau
✓ 4+ jaar werkervaring
✓ Geen master/WO diploma nodig 

Customer Experience Strategie & Organisatie

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

Deze opleiding sluit aan bij jou als je 

 • Meer dan vier jaar werkervaring hebt binnen customer experience
 • Op strategisch niveau werkt 
 • Wilt leren hoe je nieuwe customer experience kennis vertaalt naar een strategische aanpak voor jouw organisatie

Heb je minder dan 4 jaar werkervaring? Dan is de post-HBO opleiding Customer Experience & Journey Management iets voor jou.

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Cynthia denkt graag met je mee. 

Cynthia Mackay

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Cynthia Mackay | Opleidingsadviseur

Veel gestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je twee colleges per avond. Bij de dagopleiding volg je drie colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 

 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Gaat je voorkeur uit naar online deelnemen? Dan volg je opleiding hybride. 

Amsterdam
Antwerpen
Leusden
Online
Utrecht
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Antwerpen
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online
Dagopleiding
Utrecht

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€5.450,-
€295,-
€560,-
Totaalprijs
Excl. BTW
€6.305,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Inspiratiebom van colleges en materialen hoe je je organisatie echt klantvriendelijk maakt en een gerichte CX strategie neerzet. CX raakt alle facetten van een organisatie. Het is echt een post master en geen 'cursusje.''

Cécile Collast
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
''Hele leuke opleiding met veel inhoudelijke, interactieve colleges.''

Lars van Tilburg
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
''Leerzaam, leuke binding met de rest van de groep. Leuke uitdaging om de theorie in praktijk om te zetten. Verschillende docenten met interessante praktijkcases.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
''Een opleiding voor aanpakkers, erg praktijk gericht met meer dan genoeg inhoud!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
''Door de brede opleiding worden alle facetten van Customer Experience belicht. Met docenten die veel praktijk ervaring hebben, begint het echt te leven.''

David Walinga
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
''De opleiding was een mooie en leerzame reis om nog steviger in mijn schoenen te kunnen staan als CX professional. Het heeft me veel kennis, kunde, relevante contacten én een prachtig plan opgeleverd!''

Desirée van der Veen
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
10,0
''Een hele gave Journey waarin je in ieder college wordt verrast!''

Mustafa Gürel
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
''Dit is onderwijs van kwaliteit.''

Josefien ten Have
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
10,0
"Inspirerend, een boost voor je ontwikkeling!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
"Smaakt naar meer!"

Pauline de Bruyel
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Met de opleiding CX Strategie & Organisatie heeft mijn kennis weer een update en een upgrade gehad."

Marlies de Groot
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Met de opleiding creëer je impact, impact op de klantervaring en impact binnen je organisatie."

Mark Staal
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Professional blijven in je vakgebied."

Pascale van Ommeren
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023

8,0
"Een kort maar krachtige journey door het volledige cx landschap."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
10,0
"Ontzettend interessante colleges. Je krijgt de colleges van veel verschillende docenten, wat het extra leuk maakt door verschillende karakters en invalshoeken. Het is allemaal ook heel erg praktijkgericht. De casedag is een waardevolle afsluiter!"

Bron: Springest, voorjaar 2023
9,0
"Leuke opleiding met verdieping op interessante materie. Ook fijn dat de colleges fysiek waren ipv online. Zo was er leuke dynamiek in de groep en kreeg je leuke en interessante discussies. Ook het uitwerken van een CX-plan was een goede toevoeging. Om juist het geleerde in de praktijk te brengen. Dus de opleiding is zeker aan te raden!"

Bron: Springest, najaar 2022
8,0
"Een inspirerende opleiding waarbij alles op het gebied van CX voorbijkomt zodat je daar in de praktijk direct mee aan de slag kan! Vakdocenten hebben mij getriggerd anders naar de materie te kijken en continue het verbeterproces binnen mijn organisatie aan te willen en te kunnen gaan."

Bob van Zalingen
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Erg leuk en leerzaam, het heeft me veel energie gegeven."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Door de opleiding voor eens en vooral tijd besmet met het CX virus!"

Ine Giesbertz
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Mooie, waardevolle opleiding op het gebied van Customer Experience gevolgd bij Beeckestijn. Inhoudelijk sterk, inspirerende en betrokken docenten en randzaken goed gefaciliteerd. Aanrader!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Ik vond de opleiding erg leerzaam waarin heel veel facetten naar voren zijn gekomen. Soort inkijkje op allerlei deelgebieden die je mooi kunt toepassen in het werkveld. Af en toe de rode draad blijven vinden met allerlei modellen en theorie. Met het maken van het businessplan en hoe je wordt gecoacht dan vallen alle “kwartjes”. Heel waardevol en zou de opleiding zeker aanraden."

Bron: Google reviews, voorjaar 2023
8,0
"In de post-masteropleiding Customer Experience Strategie & organisatie komen alle onderdelen aan bod; van onderzoeken "naar klantwaardering tot en met allerlei strategieën om te komen tot een optimaal resultaat. De docenten geven les met veel enthousiasme en dragen er zorg voor dat de colleges aansluiten - ongeacht hoe divers de groep is en de leerdoelen. Diverse lessen zorgden ervoor dat er met een hoofd vol nieuwe ideeën naar huis werd gereden. Samengevat; een compleet programma met veel enthousiasme en inspiratie!"

Myrte
Bron: Google reviews, voorjaar 2023
9,0
"Geweldige opleiding om in korte tijd het CX veld te leren kennen; inspirerende docenten; mooie accommodatie, lekkere catering; fijne begeleiding!"

Ine
Bron: Google reviews, voorjaar 2023
9,0
"Fijne opleiding . Goede mix tussen theorie en praktische voorbeelden op locatie met uitstekende verzorging. Begeleider die altijd klaar staat, snel reageert en advies geeft waar je concreet mee aan de slag kan."

Marien Bakker
Bron: Google reviews, voorjaar 2023
10,0
"Zeker aanbevolen! Customer Experience Strategie & Organisatie is:
- Leerrijk om je met vakgenoten samen een tijd in te verdiepen
- Inspirerend met álle voorbeelden en verhalen van de docenten
- Praktisch om direct mee aan de slag te kunnen.
Ideale combi!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
6,0
''De opleiding heeft me veel gebracht. De vaak inspirerende colleges en het werken aan de praktijkopdracht gaven mij hernieuwde inzichten, energie en het vertrouwen om zelf in beweging te komen. Zo heb ik ook binnen onze organisatie beweging weten te realiseren.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Ik heb veel geleerd. En mezelf ook veel dingen afgevraagd: ‘Waarom weet ik niet welke feedback onze klanten teruggeven?’ en ‘Hebben wij een datastrategie?’. Deze vragen heb ik meteen uitgezet in de organisatie, waardoor de toegevoegde waarde van deze opleiding al vanaf college 1 zichtbaar was in de organisatie!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''De opleiding gaf me inspiratie, veel inzichten en energie om in mijn eigen organisatie aan de slag te gaan.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Als deelnemer krijg je professionele munitie en begeleiding om een concreet en praktisch plan op te leveren dat direct toepasbaar in bedrijf is en meerwaarde oplevert voor jezelf en je bedrijf.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Een deepdive in CX strategie en organisatie zonder de hoofdlijn te verliezen en met goede begeleiding vanuit Beeckestijn.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Leuk, leerzaam, boeiend én must voor iedereen werkzaam in Customer Experience!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Fijne docenten! En het plan hielp om Customer Experience in de praktijk toe te passen. De begeleiding hierbij was erg prettig!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"Goede sessies met docenten die hun kennis vertaalden naar de praktijk situaties van de studenten. Zo kon je zelf strategische vraagstukken vertalen naar pragmatische uitvoering. Je groeit als persoon en leert juiste vragen te stellen. Het gaat om het doel dat je wil behalen en niet het middel dat je inzet."
8,0
"Ik vond de training sterk en interessant. We hadden een gevarieerd programma. Enkele sprekers waren echter beneden niveau, maar zodra dit kenbaar werd gemaakt werd dit opgepakt en kwam er een alternatief."
10,0
"Goede training, leuke afwisseling tussen de onderwerpen in de college's. Veel geleerd en veel inspiratie opgedaan. Docenten met enthousiasme en vakkennis. Bijzonder leuke groep mede studenten. Locatie Leusden was met de auto goed bereikbaar."
9,0
"Een prima opleiding, met docenten (zonder uitzondering) die uit ervaring spreken en dat goed weten over te brengen. Praktijkgericht en tegelijk met meer dan voldoende theorie om vraagstukken in verschillende situaties te lossen."
8,0
"Inspirerende opleiding die een goed overzicht over CX en alles wat ermee te maken heeft geeft. Door het schrijven van een eigen plan breng je het gelijk in je business context. Af en toe miste ik de praktijk en de mogelijkheid tot interactie. Wij waren met een erg grote groep (20 deelnemers). Sommige docenten beter dan anderen. Overall een aanrader als je in korte tijd veel kennis over het onderwerp Customer Experience wil verkrijgen."
8,0

"Praktische opleiding met de juiste handvatten om de klant centraal te stellen in de ondernemingsstrategie. Inspirerende en betrokken gastdocenten uit verschillende vakgebieden met veel praktijkvoorbeelden. Persoonlijk had ik liever 1 x per 2 weken college gevolgd ipv wekelijks waardoor je meer tijd hebt om colleges voor te bereiden."
6,0
"Een goede eerste kennismaking en overzicht met/van het vakgebied CX, praktische technieken en leuke cases. Maar heb je meer behoefte aan diepgang en heb je al meer ervaring dan is deze opleiding minder geschikt."
8,0
"Inhoud van Training overall was goed. sommige trainers beter dan andere, leerpunt om colleges beter op elkaar af te stemmen zodat trainers weten wat student al weet. Locatie Amsterdam minder dan Leusden. Goede theorie (boeken) keuze."
8,0

"Praktische- en strategische leergang met verbinding naar grote diversiteit aan relevante en actuele theorieën en modellen op gebied van strategie, marketing en management. Speelt in op de actuele uitdaging waar ondernemingen nu voor staan in het vormgeven van de strategie en te zorgen om relevant te blijven voor klanten, distributiepartners en medewerkers. Goede en inspirerende gastdocenten van verschillende vakgebieden.
8,0
"Erg leuke opleiding, ik heb veel geleerd over Customer Experience Management en de toepassing hiervan. Veelal inspirerende docenten, goede tools en mooie cases. Bovendien natuurlijk een erg leuke nieuwe groep mensen leren kennen."
9,0
"Super opleiding. Heel praktisch. Veel inspirerende cases besproken. Mooie technieken geleerd voor vaststellen en optimaliseren van merkbeleving, customer journeys, opstellen van strategisch plannen. Voor zowel profit als non-profit van toepassing. Als interim CRM-marketing manager heb ik tot op de dag van vandaag profijt van deze opleiding."
9,0
"Mijn eigen customer experience bij deze opleiding begon wat twijfelachtig doordat de opleiding 3 keer achter elkaar niet startte vanwege te weinig aanmeldingen. Hierdoor kon ik uiteindelijk pas bijna een jaar later starten dan gepland. Maar, het was het wachten waard! De colleges worden over het algemeen gegeven door docenten vanuit het bedrijfsleven, zodat het direct toepasbaar is en er echte cases getoond kunnen worden. Soms overlapte de colleges wel een beetje, maar doordat er steeds vanuit een andere invalshoek naar Customer Experience werd gekeken, krijg je wel een heel compleet beeld. Als eindopdracht schrijf je een CX-plan voor het bedrijf waar je werkt of een (potentiële) klant, heel erg leerzaam en veel meer relevantie dan een examen maken! Onze kerndocent was Kees Kerkvliet. Hoewel de omschrijving van de eindopdracht soms wat vaag en inconsistent was gedurende de opleiding, was het erg fijn sparren met Kees vanwege zijn flexibele en pragmatische instelling. Ik volgde de opleiding in Leusden, een hele fijne locatie met goede catering! De opleiding is vanwege zijn korte duur en colleges in de avonduren goed te combineren met een fulltime baan, wat ook zeker een pluspunt is. Het is wel best intensief omdat je in hele korte tijd heel veel nieuwe kennis opdoet en die ook direct moet toepassen in het CX-plan en tijdens de Harvard Business Case dag. Samenvattend: een heel inspirerende opleiding die voor mij m'n kijk op en kennis over customer experience management enorm heeft verbreed. "
6,0
"Ik heb uiteindelijk de opleiding gedaan die is gestart in november in Leusden. De boeken heb ik deze zomer al ontvangen zodat ik al wat voor kon bereiden. De colleges zelf waren erg interessant en vrijwel elke docent gaf wat extra's zodat de inhoud meer tot leven kwam. Het enige onderwerp/college wat voor mij wat overbodig was is 'Agile' aangezien het onderwerp voor mij niet nieuw was. Het schrijven van een plan dat ook in de praktijk gebracht moet/kan worden in je eigen organisatie zorgt voor een goede extra motivatie."

Bron: Springest
Vergelijken 0
  Vergelijken