Customer Insight & Data Driven Marketing (post-HBO opleiding)

Van klantinzichten naar strategie en relevantere, winstgevendere marketing

De hoeveelheid beschikbare data lijkt eindeloos en het aantal bronnen groeit ook. Alleen al binnen jouw eigen bedrijf zijn er naast klantendata en klant relatie data (CRM) waarschijnlijk ook webstatistieken en social media data beschikbaar. Door deze data te combineren, ontstaat een beter klantinzicht. Inzicht dat ons kan helpen bij strategievorming, maar ook bij het relevanter en winstgevender maken van onze (marketing) communicatie met de individuele klant. Relevantie is wat de hedendaagse klant vraagt, maar voor veel bedrijven en professionals nog onbekend terrein.

Om die relevantie te bereiken is meer nodig dan data op een rij zetten. Met de opleiding Customer Insight & Data Driven Marketing leer je deze informatie om te zetten naar een strategie en concrete acties. Customer Insight voegt hiermee waarde toe voor de klant en de organisatie. Het vraagt wel om een andere benadering, organisatie aanpassingen en andere werkprocessen.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur & dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 9 colleges, 3 maanden
Kosten: € 3.250,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Eindhoven, Leusden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Meer informatie

College-onderwerpen tijdens de opleiding Customer Insight & Data Driven Marketing

De opleiding Customer Insight & Data Driven Marketing bestaat uit negen colleges, een casedag en een facultatief werkcollege. De opleiding leert je concreet hoe je aan de slag kunt met Customer Insight Management en Data Driven Marketing. 

 • Fundament data driven marketing en customer insight, uitleg plan
 • Cross Channel management co-creatie en innovatie
 • Klantinformatie: bronnen en methoden en marktonderzoek
 • Klantwaardemanagement
 • Digital analytics
 • Insights en meetbare succesfactoren
 • Customer insight processen en methoden
 • Van data en insights naar customer centric marketing
 • Voorwaarden en organisatie data driven marketing en customer insight management
 • Werkcollege plan: implementatie organisatie, business case, plateauplanning en scorecard

Ideale mix van theorie en praktijk

Individuele opdracht

Je schrijft een customer insight management eigen plan voor jouw organisatie of opdrachtgever waardoor je de theorie meteen leert toepassen in de praktijk. Je verlaat de opleiding dus met jouw eigen plan, -strategie en uitvoering, getoetst door docenten en experts. Je krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten en sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin je je plan toelicht.

Case dag

Tijdens een case dag werk je in groepjes van ongeveer 4 personen aan een case op het gebied van customer insight management en data driven marketing. Je leert in groepsverband de theorie toe te passen in de praktijk, hierdoor leren de deelnemers van elkaar en bouw je aan je netwerk. Je krijgt een relevante case uit de praktijk aangeboden om zo onder begeleiding van docenten de principes van het moderne customer insight management plan toe te kunnen passen. 

Resultaat: wat bereik je met de opleiding Customer Insight & Data Driven Marketing?

Deze opleiding is erop gericht om bijvoorbeeld marketeers, marktonderzoekers, database marketeers, marketing analisten, marketing intelligence- en marketing communicatie-professionals en -managers op te leiden tot een volwaardig gesprekspartner en deskundige op het gebied van customer insight management en data driven marketing. Door gebruik te maken van customer insights leer je zowel de waarde voor klanten en de organisatie te verhogen. Het managen en goed gebruiken van klant data is één van de belangrijkste uitdagingen voor marketeers in het digitale tijdperk. Je rondt de opleiding af met een Customer Insight Management of Data Driven Marketing plan. 

 • Beheersing van de strategie en praktijk van Customer Insight Management en Data Driven Marketing;
 • Helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen binnen het Customer Insight en Data Driven vakgebied;
 • Een eigen ontwikkeld Customer Insight Management of Data Driven Marketing plan, direct geschikt voor implementatie en getoetst door professionals;
 • Je leert customer insight te benutten voor een verbetering van de interactie met jouw klanten;
 • Je bent bekend met de KPI’s, de processen, de organisatie en implementatie om van Customer Insight Management een succes te maken.
 • Je leert van andere deelnemers door te werken aan een groepscase. Tijdens deze dag breng je het geleerde in de praktijk.
 • Ontvang je het Post HBO diploma Customer Insight & Data Driven Marketing (als je geen individuele opdracht maakt, ontvang je een certificaat van deelname);
 • Je bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na de studie. 

Voor wie is de opleiding Customer Insight & Data Driven Marketing geschikt?

Deze opleiding is voor marketingsprofessionals die betrokken zijn bij klantdata. Of het nu om verzamelen, analyseren, adviseren of onderzoek gaat. Met deze brede opleiding leer je de data driven strategie op tactisch niveau vorm te geven. Je wilt naast data driven marketing en customer insights ook kennis van processen, KPI's, cross channelmanagement en organisatie.

Daarnaast vind je het interessant om in contact te komen met andere studenten en samen met hen te werken aan een groepsopdracht.

Vooropleiding

Je beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en je bezit een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

Avondvariant
De opleiding Customer Insight & Data Driven Marketing kent 9 avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 -21.30 uur. Daarnaast worden tijdens de opleiding een casedag en een facultatief werkcollege georganiseerd. De totale duur van de opleiding is ongeveer 4 maanden.

Dagvariant
De opleiding Customer Insight & Data Driven Marketing wordt ook gegeven als dagopleiding. Je krijgt dan 9 colleges overdag, gegeven op 4,5 dagen (op één vaste dag in de week) met 2 colleges van 3 uur per dag. De collegetijden zijn dan van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur. 

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 6 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 10 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 3.250,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 295,-. Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 januari 2017. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

 • Durk Bosma
  Durk Bosma
  Succesvol marktonderzoek beantwoordt de juiste vragen op een heldere en inspirerende manier. Ik ben Durk Bosma en met mijn bedrijf Inzicht & Impact help ik... Lees meer
 • Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog (44), Amsterdam-Noord, vader van 2 kinderen. Oprichter van Canicas (2006) en RaisingResults (2011). Ewald is specialist op het gebied van... Lees meer
 • Frans Appels
  Frans Appels
  Frans Appels groeide op in Gorinchem en studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Frans specialiseerde zich in marketing en IT. Na zijn studie... Lees meer
 • Jean-Pierre Thomassen
  Jean-Pierre Thomassen
  Jean-Pierre Thomassen is als zelfstandig consultant werkzaam bij customerdelight.nu. Hij is gespecialiseerd in de thema's klantgerichtheid, klanttevredenheid,... Lees meer
 • Joost Drieman
  Joost Drieman
  Joost Drieman is eigenaar van Marix International NV, een bureau gespecialiseerd in business consultancy, strategic intelligence en executive coaching. Daarnaast is... Lees meer
 • Mike Hoogveld
  Mike Hoogveld
  Drs. Mike Hoogveld RM is partner bij Holland Consulting Group. Als adviseur richt hij zich op advisering in marketing en sales strategie, omnichannel operaties en... Lees meer
 • Robert van Ossenbruggen
  Robert van Ossenbruggen
  Robert van Ossenbruggen (42) is partner van The Commercial Works, een netwerk van evidence based marketing consultants in Nederland en de UK en gelieerd aan het... Lees meer

Voor meer informatie over de opleiding Customer Insight & Data Driven Marketing kan je gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft je een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Customer Insight & Data Driven Marketing

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
dinsdag 19 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Rotterdam, Eindhoven, Zwolle
Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
dinsdag 10 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden