Customer Journey Management

Optimaliseer de klantreis voor een betere klantbeleving
8,6
30 reviews
Leer hoe je de customer journey in kaart brengt en optimaliseert
Rond de opleiding af met een customer experience plan (inclusief customer journey)
Voor professionals die met customer journeys de klantbeleving willen verbeteren
Course background image
Opleidingstype
Korte opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 24 september, 2024
Tijdsduur
6 colleges, 4 dagen of 6 avonden
Totaalprijs
€ 2.985,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Leusden, Online , Utrecht, Zwolle

Programma

De Customer journey is een belangrijk instrument op de klantbeleving te verbeteren. Hoe breng je de klantreis goed in beeld? En hoe werk je verbeterpunten uit tot concrete acties? Met de korte opleiding Customer Journey Management stel jij customer journeys op die overzichtelijk en begrijpelijk zijn.

Goed om te weten

In deze verkorte versie van de post-HBO Customer Experience & Journey Management ligt de nadruk op het in kaart brengen en verbeteren van de bestaande customer journey. Bij de post-HBO leer je door middel van service design ook serviceconcepten of touchpoints te ontwerpen. Daarnaast ben je na afloop ook beter in staat om het belang van CX binnen jouw organisatie uit te dragen. De colleges uit deze korte opleiding geven wel voldoende kennis om een customer experience plan te schrijven.

Na de opleiding

✔️ Heb je een customer experience actieplan, direct geschikt voor implementatie
✔️ Stel je customer journeys op om deze vervolgens te optimaliseren
✔️ Zet je klantonderzoeksmethoden op de juiste manier in 
✔️ Ken je de valkuilen en succesfactoren van werken met persona’s
✔️ Verbeter je bestaande touchpoints

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 6 klassikale colleges en het maken van een customer experience plan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samen werken.

Module 1: Customer Experience trends & strategie 

 • Customer Experience trends, strategie & het customer experience plan
 • De rol van het merk in customer experience en touch points design

Module 2: Tactieken 

 • Mapping van touch points en customer journeys
 • Onderzoeken van klantbeleving
 • Persona ontwikkeling

Module 3: Organisatie & implementatie

 • Businesscase, implementatie van customer experience programma's & werkcollege

Deze opleiding is de verkorte versie van de post-HBO Customer Journey en Experience Management. Hierdoor mis je colleges over service design, online kanalen en organisatie. Deze onderwerpen helpen je om klantbeleving binnen een organisatie op de agenda te zetten. De post-HBO is meer op tactisch niveau dan de korte opleiding.

Customer experience actieplan

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer.

Meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de korte opleiding Customer Journey Management: 

Bas Delmee
Carmen Phillips
Kees Kerkvliet
Natanja de Bruin

* Kees Kerkvliet is de kerndocent van deze opleiding

⭐ 9,0 

''Opleiding is praktisch en toepasbaar, fijne contacten met medestudenten door klassikaal onderwijs op centrale locatie, docenten zijn behulpzaam en benaderbaar en delen kennis uit de dagelijkse praktijk. Beeckestijn team denkt mee in oplossingen. Zo leren geeft energie, een aanrader!''

Bekijk alle reviews  ›

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Je ontvangt je  diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. 

Banner Digital Marketing opleiding klassikaal
Lees hieronder verder

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 87 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 

Studiebelasting korte opleidingen Beeckestijn

Wat wordt er van mij verwacht qua voorbereiding en zelfstudie?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Dit kan zijn door een hoofdstuk uit een van de boeken te lezen of door een e-learning module te doen. Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samen werken.  

Voor wie is deze opleiding?

Heb jij affiniteit met klantbeleving? En wil je op operationeel niveau over de essentie van customer experience en journeys leren? Dan past deze opleiding bij jou. 

✓ HBO werk- en denkniveau
✓ 2+ jaar werkervaring
✓ Geen HBO diploma nodig 

Customer Journey Management

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

 Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

Deze opleiding sluit aan bij jou als je 

 • Meer dan twee jaar werk ervaring hebt
 • Wilt leren hoe je jouw klantbeleving verbetert met een goede customer journey
 • Aan de slag wil met de essentiële facetten van klantbeleving en customer journey management

Wil jij een meer complete opleiding op het gebied van customer experience? Met de post-HBO leer je ook over service design en organisatie. Heb jij al ruime ervaring binnen customer experience en wil je meer op strategisch niveau aan de slag? Bekijk dan eens onze post-master opleiding.

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Cynthia denkt graag met je mee. 

Cynthia Mackay

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Cynthia Mackay | Opleidingsadviseur

 

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & locaties

Tijdens de avondopleiding volg je één college per avond. Bij de dagopleiding volg je 2 colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 
 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Meer informatie over online deelnemen

Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht
Zwolle
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€2.210,-
€215,-
€560,-

Totaalprijs
Excl. BTW

€2.985,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Inspirerende colleges en bevlogen docenten. Boeiende opleiding om mijn kennis op dit vakgebied te vergroten.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
''Ik ben dankbaar voor de kans om te leren en te groeien naast ongelooflijk getalenteerde studiegenoten en toegewijde mentoren. Hun begeleiding en inzichten waren van onschatbare waarde, waardoor deze ervaring niet alleen educatief maar ook buitengewoon plezierig was.''

Michel Alofs
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
''Ik vond het een goede opleiding met enthousiaste docenten. Heb veel geleerd en vond het erg fijn dat de docenten (ook na de les) toegankelijk waren en open stonden om vragen (per mail) te beantwoorden. Ik zat in een leuke groep die allemaal werkzaam waren in deze functie, dus ook van hen heb ik veel geleerd. De opdrachten waren heel praktisch en eigenlijk kon je het geleerde meteen in de praktijk brengen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
"De opleiding customer journey managament is erg leerzaam en interessant en direct toepasbaar in de praktijk."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Wil je ontwikkelen op het CX domein dan is de opleiding voor jou. Voor de optimale mix tussen theorie en praktijk, met diverse groep aan docenten en medestudenten uit verschillende branches die je inspireren."

Bron: Springest, voorjaar 2023
9,0

"Een inspirerende opleiding waarbij alles op het gebied van CX voorbijkomt zodat je daar in de praktijk direct mee aan de slag kan! Vakdocenten hebben mij getriggerd anders naar de materie te kijken en continue het verbeterproces binnen mijn organisatie aan te willen en te kunnen gaan".

Bob van Zalingen
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Ik ging iedere week met veel plezier naar Utrecht en kwam vol goede ideeën (maar wel uitgeput) weer thuis. Heel inspirerend om even afstand te nemen van je werk en nieuwe inzichten op te doen."

Karen Wikart
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Verdiepende en praktijkgerichte opleiding met enthousiaste docenten waar ik met plezier naar toe ging, en waar ik concreet iets mee kan ik mijn werk."

Denise Dekker
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Door deze opleiding voel ik mij veel zelfverzekerder in mijn functie als klantreisexpert."

Willeke Schalk
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
''De opleiding geeft je een gedegen theoretische onderbouwing, praktische handvatten, en stelt je hierdoor in staat om binnen 3 maanden grote stappen te zetten in je organisatie.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Bloed, zweet en tranen, maar toch trots op het resultaat.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Een opleiding waar je veel theoretische kennis op doet en dit direct kunt toepassen in de praktijk. Hierdoor in mijn ogen een ideale opleiding om te doen naast je werk.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
"Dit was mijn 2e opleiding bij Beeckestijn en wederom erg zeer goed bevallen. Goede docenten met veel praktijkervaring en de juiste instelling, men brengt e.e.a. met veel passie en alle docenten die ik heb gehad nemen uitgebreid de tijd voor vragen. Het leuke vind ik altijd dat Beeckestijn ervoor zorgt dat je bij de opleidingen verschillende docenten krijgt. Per subonderdeel iemand die expert is. Locatie was in Utrecht prima locatie, goed te bereiken. Ook ging het contact met de Beeckestijn Administratie prima! Ze hebben me erg goed en snel geholpen! Compliment! Als verbetering geef ik de onderwijsportal aan. Die vind niet intuitief werken. Tevens als onderdeel van de cursus misschien iets toevoegen van Design Thinking en iets dieper op Agile ingaan."
9,0
"Tijdens de verkorte opleiding heb ik in de colleges van de diverse docenten veel kennis en inspiratie opgedaan die ik in mijn individuele opdracht heel goed heb kunnen toepassen. In mijn nieuwe baan wil ik heel graag gebruik gaan maken van deze kennis!"
8,0
"Inspirerende opleiding met kennis die direct in de praktijk te gebruiken is!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"Leerzame colleges met ervaringsdeskundigen. Fijn om met medestudenten te kunnen sparren over interne processen en issues om zo tot en nog beter resultaat te komen."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
"Van inside out naar outside in, van resultaatgericht naar klantgericht, deze opleiding verandert je mindset in klantgericht en merkwaardig denken en doen!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Een waardevolle investering en goed te combineren met een drukke baan; praktisch en direct toepasbaar!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Tot nu toe de meest inspirerende opleiding die ik heb gevolgd!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
“De opleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen en niet alleen omdat ik sceptisch was mbt online classroom. Inhoudelijk, volgorde van colleges én begeleiding waren zeer waardevol.”

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''De lengte van de opleiding was precies goed. Docenten waar ik energie van kreeg. Fijn om eerst een groepsopdracht te doen daardoor was de individuele opdracht makkelijker. Praktische opleiding die je meteen kunt gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Intensief, maar ontzettend leerzaam en bruikbaar in de praktijk!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''De opleiding is goed te combineren met je dagelijkse werk, je krijgt er energie van en het helpt je niet alleen theoretisch, maar ook vooral praktisch vooruit. Vrijwel elk college bestaat ook uit opdrachten waardoor je de stof sneller eigen maakt.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''De opleiding is ontzettend leerzaam, inspirerend en direct in de praktijk te brengen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Organisaties kunnen niet meer om het onderwerp klantbeleving heen, voor elke klantcontact professional is dit een ontzettend fijne opleiding om meer te komen weten over dit prachtige vak.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Leuk, boeiend, interessant, afwisselend.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Verassend, duidelijk en een eye-opener in specifieke gevallen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Opleiding is praktisch en toepasbaar, fijne contacten met medestudenten door klassikaal onderwijs op centrale locatie, docenten zijn behulpzaam en benaderbaar en delen kennis uit de dagelijkse praktijk. Beeckestijn team denkt mee in oplossingen. Zo leren geeft energie, een aanrader!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0

''Vakmanschap, passie, inspiratie - drie "ingrediënten" die mijn post-HBO zo waardevol maakten! Ik ging met een glimlach naar elke lesdag toe, en ging met een nog grotere glimlach weg. Tip: na alle lessen nog een intervisie bijeenkomst organiseren zo dat wij van elkaar kunnen leren / elkaar helpen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
10,0
''Zeer leerzame en inspirerende opleiding die goed inspeelt op actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Mede door de cases, opdrachten en interactie met studiegenoten voor mij de ideale combinatie van theorie en praktijk.''

Bron: Springest
Vergelijken 0
  Vergelijken