Customer Journey Management (verkorte opleidingen)

De essentie van customer journey management

De essentie van customer journey management is de klantreizen zó op te zetten en continu te verbeteren dat deze leidt tot een betere klantbeleving. Met als uiteindelijk doel lagere kosten, loyalere klanten en/of meer ambassadeurs. Door meer accent te leggen op het managen van de customer journey en minder op het managen van producten/services wordt de organisatie meer klantgericht. Een belangrijk onderdeel van customer journey management vak is het koppelen van het merk specifieke  onderdelen van de klantenreis. Bepaalde touchpoints moeten zo ingericht worden dat hier de merkwaarde optimaal naar buiten komt. Het ‘ontzuilen’ van organisaties is daarbij noodzakelijk. Customer centricity bereik je alleen door de klant echt centraal te zetten en de customer journey speelt daarin een centrale rol. Customer Journey Management is een modern vakgebied aan het worden en daarom is het tijd voor een strategisch en praktische opleiding voor Customer Journey Manager. 

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges, ongeveer 2 maanden in totaal
Kosten: € 1.990,- excl. BTW, excl. boeken, excl. plan
Locaties: Eindhoven, Zwolle, Rotterdam, Leusden, Amsterdam, Utrecht

Meer informatie

Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Customer Journey Management

De opleiding Customer Journey Management bestaat uit zes colleges. De opleiding leert u concreet hoe u aan de slag kunt met Customer Journey Management.

 • Customer Experience Trends en Strategie;
 • Het onderzoeken van klantbeleving;
 • De rol van het merk in Touchpoint design;
 • Persona ontwikkeling;
 • Mapping van Touch points en customer journeys;
 • Customer Journey Management.

Individuele opdracht (optioneel)

Uw individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een strategie en praktische uitvoering van de customer journey voor uw eigen organisatie, een opdrachtgever of andere relatie. U heeft tijdens de opleiding de beschikking over een coach (de kerndocent) die u helpt met het opstellen van uw plan. Het schrijven van een plan vinden we belangrijk omdat de tijdens de colleges opgedane kennis gelijk in de praktijk kan worden gebracht. We verwachten geen centimeters dikke rapporten maar een strategisch en praktisch plan waarmee u direct in de dagelijkse praktijk aan de slag kunt.

De individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. U verlaat dus de opleiding met een aantal customer journeys en ook met concrete verbeteringen in customer journey aanpak, begeleid en getoetst door docenten en experts.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding Customer Journey Management?

De opleiding Customer Journey Management opleiding is erop gericht om marketeers, communicatie-, service- en sales-professionals, customer experience professionals en customer journey managers de principes en werkwijze van customer journey management bij te brengen. Het onderzoeken van klantbeleving en het maken van customer journeys neemt een steeds belangrijkere rol in binnen organisaties. In de opleiding leert u van experts hoe u een goede customer journey in kaart brengt en tevens analyseert waar de verbeter mogelijkheden liggen. U leert hoe u merkwaarden in de customer journey implementeert en hoe u de optimale customer journeys kan organiseren. Het managen van customer journeys door integrale samenwerking tussen finance, logistiek, service, marketing en sales is èèn van de belangrijkste uitdagingen om de gewenste klantdoelen te realiseren.

 • Beheersing van Customer Journey Management vakgebied;
 • Helemaal up to date met de laatste ontwikkelingen binnen het Customer Journey management;
 • Creëren van Persona’s;
 • Het mappen van Customer Journeys in zowel B2C als B2B;
 • Het ontwikkelen van ideale customer journeys;
 • Ontwerpen van van branded touchpoints;
 • Ontwikkelen van customer insights;
 • Vat krijgen op content management per touchpoint;
 • U behaalt uw diploma Customer Journey Management. Indien u geen individuele opdracht opstelt, ontvangt u een certificaat;
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Customer Journey Management bedoeld?

Deze opleiding is bestemd voor marketing managers, service managers, sales managers, customer experience professionals, journey managers, B2B marketeers, channel managers, CRM-ers, adviseurs, marketing analisten, product managers of marketingcommunicatiemanager betrokken bij de planning en/of de uitvoer van service-, sales-, marketing- en communicatie activiteiten binnen organisaties. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

Avondvariant
De korte opleiding Customer Journey Management kent 6 colleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De korte opleiding Customer Journey Management wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 3x een dag college, op één vaste dag in de week, met 2 colleges van 3 uur op één dag. De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  

De opleiding Customer Journey Management is uitstekend te volgen naast een drukke baan.  

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende tarieven per 1 juni 2015. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere tarieven staan genoemd, deze zijn dan niet van toepassing.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied customer experience en journey management. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden. Voor de opleiding Customer Journey Management verzorgen de volgende docenten colleges: 

 • Albert Gast
  Albert Gast
  Albert Gast is eigenaar van Think+DO, een design consultancy dat bedrijven adviseert op het gebied van service design, brand design en social design. Hierbij slaat... Lees meer
 • Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog (44), Amsterdam-Noord, vader van 2 kinderen. Oprichter van Canicas (2006) en RaisingResults (2011). Ewald is specialist op het gebied van... Lees meer
 • Katja van Wel
  Katja van Wel
  Katja van Wel is senior consultant bij TOTE-M en vanuit die rol werkt zij dagelijks met bedrijven samen om de klantgerichtheid en klantbeleving van de organisatie te... Lees meer
 • Kees Kerkvliet
  Kees Kerkvliet
  Gedreven door zijn missie om Nederland elke dag een stukje klantgerichter te maken, heeft Kees vele verschillende organisaties, bedrijven en professionals kunnen... Lees meer
 • Kris Konrad
  Kris Konrad
  Kris Konrad is als Senior Consultant bij TOTE-M dagelijks aan de slag met het optimaliseren van klantbeleving in de breedste zin van het woord. Na het succesvol... Lees meer
 • Mike Hoogveld
  Mike Hoogveld
  Drs. Mike Hoogveld RM is partner bij Holland Consulting Group. Als adviseur richt hij zich op advisering in marketing en sales strategie, omnichannel operaties en... Lees meer
 • Ralph Poldervaart
  Ralph Poldervaart
  Ralph Poldervaart is oprichter van Persona Company. Hij weet als geen ander in de psyche van de klant te kruipen en dat voor organisaties op een inspirerende manier... Lees meer
 • Willemijn Schneyder
  Willemijn Schneyder
  Willemijn Schneyder (RM) heeft marketing in haar dna. Ze heeft meer dan 15 jaar werkervaring op het gebied van merk of marketingstrategie, customer journey & -... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen. Daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met Beeckestijn Business School en onze manier van werken.
De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Proefcolleges voor de opleiding Customer Journey Management:

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centraal gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Customer Journey Management (korte opleiding):

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 147 41 00.

Start:
dinsdag 19 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Zwolle, Rotterdam, Eindhoven
Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
dinsdag 3 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden