Customer Relationship Management (CRM 2.0) (verkorte opleidingen)

De klant centraal stellen

Uw onderneming kan meer verdienen als u zich richt op het behouden van huidige klanten, dan op het werven van nieuwe klanten. Een waarheid die door velen onderschreven wordt. De strategie die erop is gericht klanten te behouden en daarnaast toch nieuwe klanten te werven noemen we Customer Relationship Management (CRM) en is meer een strategie dan een systeem. 
Het vraagt wel wat van een onderneming om CRM op een juiste manier te introduceren binnen een organisatie. Processen, werkwijzen, technische infrastructuren, klantbenaderingen, waardenbepalers en stuurgrootheden worden anders en vragen om andere visie, inzichten en vaardigheden. 
De korte opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0) is een intensieve en leerzame opleiding waarin de kern van CRM en klantgericht management in 6 colleges wordt beschreven. Desgewenst rondt u de opleiding af met uw eigen CRM-managementplan dat u direct kunt uitvoeren.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Eindhoven, Leusden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Opleiding score

9.5
Meer informatie

Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0)

De opleidingCustomer Relationship Management (CRM 2.0) bestaat uit zes avondcolleges. Tijdens de opleiding leert u wat er bij Customer Relationship Management komt kijken, welke ontwikkelingen te herkennen zijn en welke strategieën en tools u kunt gebruiken om klantgericht management goed te bedrijven. De opleiding heeft vooral een praktische insteek met veel casussen en voorbeelden zodat u zelf direct met de opgedane kennis gefundeerd aan de slag kunt. Optioneel is het afronden van de opleiding met het schrijven van een CRM-plan om klantgericht management in uw organisatie goed te introduceren of te verbeteren. 

 1. Klantgerichte strategie en Social CRM
 2. Klantprocessen: marketing, sales en service
 3. Klantgerichte organisatie en HR
 4. Klantwaarde-management, Customer Insight & Big Data
 5. Klantgerichte ICT infrastructuur: (Social) CRM systemen, selectie en implementatie
 6. CRM-programma management en business case van CRM

Individuele opdracht (optioneel)

Het opstellen van de individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. De individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een CRM-plan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen CRM-plan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. U rondt de opleiding door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0)?

De opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0) geeft u strategische inzichten in de manier waarop klantgericht management binnen uw organisatie gestalte krijgt. Daarnaast leert u de belangrijkste kenmerken van een klantgerichte strategie en weet u deze de klantprocessen bij sales, marketing en service-afdeling beïnvloedt.

 • Binnen twee maanden beheerst u de strategie en praktijk van klantgericht management en (social) CRM en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen.
 • U weet welke factoren van invloed zijn op klantwaarde management en hoe u deze kunt meten en verbeteren.
 • U leert bedrijfsdoelstellingen te vertalen naar klantdoelstellingen.
 • U hebt overzicht over de mogelijkheden, tools en middelen op het gebied van klantgerichte (ICT) infrastructuren en kunt hier mee aan de slag.
 • U schrijft (optioneel) uw eigen CRM-plan, direct geschikt voor implementatie. 
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw diploma 'Customer Relationship Management (CRM 2.0)'.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0) bedoeld?

De opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0) is bedoeld voor CRM-professionals, marketeers, product managers, account managers, projectleiders, (IT)-consultants die meer willen weten over klantgericht management en social CRM en daarmee in hun organisatie aan de slag willen.

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk.

Collegetijden en -duur

De opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0) kent 6 vaste colleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De korte opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0) wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 6 colleges overdag, gegeven als 2 colleges van 3 uur op één dag. De collegetijden zijn dan van 9.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  
Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  
De opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0) is uitstekend te volgen naast een drukke baan.

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Bij de dagvariant van de opleiding is de lunch inbegrepen in het collegegeld. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende tarieven per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere tarieven staan genoemd, deze zijn dan niet juist.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten voor de opleiding Customer Relationship Management (CRM 2.0)

 • Wil Wurtz
  Wil Wurtz
  Wil Wurtz is CRM-deskundige van het eerste uur, managing partner bij Metrics & More, docent bij Beeckestijn Business School, mede-oprichter van Platform... Lees meer
 • Maurice Bakker
  Maurice Bakker
  Drs Maurice Bakker rondde in 1988 zijn studie bedrijfseconomie af aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn interesse voor het CRM vak ontstond tijdens het gelijktijdig... Lees meer
 • Hans Molenaar
  Hans Molenaar
  Drs. Hans Molenaar is kerndocent en directeur van Beeckestijn Business School en tevens voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Proefcolleges voor deze opleiding

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Customer Relationship Management (CRM 2.0) (korte opleiding)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 147 41 00.

Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
woensdag 11 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden

10.0

De lesstof is direct toepasbaar. Interessante lessen met inspirerende docenten. De toetsmethode daagt je uit. Verder stellen de medewerkers bij Beeckestijn zich veerkrachtig op en denken met je mee. Al met al een zeer positieve ervaring. De klant staat centraal bij deze opleiding!

9.0

Zeer goede opleiding met inspirerende docenten uit de praktijk. Daardoor een erg praktijkgerichte studie. Het examen bestaat oa uit een groepsopdracht en individuele opdracht waarbij je een uitgebreid CRM-plan moet schrijven en presenteren/verdedigen. Heel leerzaam en leuk om te doen !