Customer Relationship Management

Speel beter in op de klantbehoefte met een goede CRM-strategie
8,3
13 reviews
Leer hoe je stuurt op klantwaarde
Rond de opleiding af met jouw eigen CRM-strategie en plan
Voor marketeers die strategisch en praktisch aan de slag willen met CRM
Course background image
Opleidingstype
Post-HBO opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 26 september, 2024
Tijdsduur
9 colleges, 5 dagen of 9 avonden
Totaalprijs
€ 4.690,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Leusden, Online , Utrecht, Zwolle

Programma

Customer Relationship Management (CRM) is voor veel organisaties het hart van een klantgerichte organisatie. Het denken vanuit klantwaarde en het inzetten van slimme CRM-systemen biedt veel kansen. Maar welke aanpak of route pas het beste bij jouw organisatie? Na de post-HBO opleiding Customer Relationship Management heb jij de kennis en skills om een CRM-strategie op te zetten en uit te rollen. Je leert over onderwerpen als klantwaarde, data verzamelen, privacy en verandermanagement.  

Na de opleiding 

✔️Heb je jouw eigen CRM-strategie en aanpak ontwikkeld 
✔️Kan je de klantwaarde bepalen en de meest rendabele keuzes maken 
✔️Weet je hoe je klantinformatie uit data haalt: van het verzamelen tot het beheren 
✔️Ken je de juridische kant van het gebruik en bezit van data 
✔️Weet je wat er nodig is om te werken aan een klantgerichte cultuur 

opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 9 klassikale colleges, een CRM Casedag en het maken van een Customer Relationship Management actieplan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samenwerken. 

Module 1 - Strategie & beleid 

 • Introductie, strategie, beleid & CRM plan

Module 2 - Relatiemanagement en Klantprocessen

 • Klantwaardemanagement 
 • Klantprocessen; marketing, sales & service

Module 3 - Klantdata en klantgerichte systemen 

 • Databronnen
 • Klantgerichte ICT infrastructuur
 • CRM & privacy 

Module 4 - Organisatie en implementatie 

 • Managen van CRM programma’s en de business case
 • Strategie, verandermanagement en persoonlijk leiderschap bij CRM
 • Klantgerichte organisatie, Human Resources en werkcollege

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

CRM Casedag

Tijdens de casedag werk je in groepsverband aan een relevante en interessante case. Zo pas je direct jouw nieuwe kennis toe in de praktijk.

’s Ochtends ga je na een korte uitleg direct aan de slag en in de middag presenteer je samen met je groepje de case aan de docent. Na afloop hoor je tijdens de borrel wat je groepscijfer is. Deze telt voor 25% mee in je eindcijfer. 

"Zeer goede opleiding met inspirerende docenten uit de praktijk. Daardoor een erg praktijkgerichte studie. Het examen bestaat o.a. uit een groepsopdracht en individuele opdracht waarbij je een uitgebreid CRM-plan moet schrijven en presenteren/verdedigen. Heel leerzaam en leuk om te doen!"

Customer Relationship Management actieplan

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. Je actieplan bepaalt 75% van je eindcijfer. 

Lees meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de post-HBO Customer Relationship Management: 

Elias Crum
Jan Hendrik Fleury

Jean-Pierre Thomassen
Kees Groenewoud
Maurice Bakker

Nanne Dodde
Wim Andrea

10,0 

''Veel inspirerende docenten uit de praktijk die nieuwe inzichten en vaardigheden hebben gegeven. Moest er wel echt tijd voor maken, maar door ondersteuning docenten en kennisdeling met medestudenten tijdens groepsopdracht geeft het veel inspiratie. Veel professionele ondersteuning ervaren met mijn individuele opdracht die ik in onze organisatie nu toepas. Echt een TOP-opleiding!''

Bekijk alle reviews  ›

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Daarnaast telt ook de case die je tijdens de CRM Casedag maakt mee voor je totale eindcijfer. Je ontvangt je post-HBO diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. Heb je een 7 of hoger als eindcijfer? Dan krijg je ook de titel Certified CRM Professional toegekend. 

banner-2023-5
Lees hieronder verder

 

Veelgestelde vragen 

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 105  uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 

Studiebelasting voor opleidingen van Beeckestijn

Hoe ziet de e-learning & zelfstudie er in de praktijk uit?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Dit kan zijn door een hoofdstuk uit een van de boeken te lezen of door een e-learning module te doen. Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samen werken.  

Voor wie is deze opleiding?

Wil jij strategisch en praktisch aan de slag willen met CRM? Na de opleiding ben je een volwaardig gesprekspartner op het gebied van CRM en klantgericht management.  

✓ HBO werk- en denkniveau
✓ 2+ jaar werkervaring
✓ Geen HBO diploma nodig 

Customer Relationship Management

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

Deze opleiding past bij jou als je:  

 • Meer dan twee jaar werkervaring hebt 

 • Op strategisch en praktisch niveau aan de slag wil met CRM 

 • Wil weten welke stappen er nodig zijn om een CRM-strategie uit te rollen en dit vervolgens ook zelf te doen 

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Cynthia denkt graag met je mee. 

Cynthia Mackay

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Cynthia Mackay | Opleidingsadviseur

Veelgestelde vragen 

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je één college per avond. Bij de dagopleiding volg je 2 colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 
 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Meer informatie over online deelnemen

Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht
Zwolle
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€3.915,-
€215,-
€560,-

Totaalprijs
Excl. BTW

€4.690,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
9,0
"Opleiding was uitstekend geregeld. Ik had ook het idee dat elke docent echt geïnteresseerd is in het werkplan waaraan je werkt. Het eindgesprek was erg leuk, ook hier vond ik dat de examinatoren echt met je meedenken."

Gido Baljeu
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Inhoudelijk sterk en praktisch direct toepasbaar, interactie met medestudenten en docenten zeker van toegevoegde waarde."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, najaar 2022
8,0
"De opleiding CRM bij Beeckestijn heeft me meer zelfvertrouwen gegeven in mijn vakgebied, waardoor ik met betere tools aan de slag kan."

Jill Boonstra
Bron: Beeckestijn Evaluatie, najaar 2022
8,0
''Helder programma, breed opgezet, goede leraren.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Brede opleiding, veel aspecten van CRM komen aan bod.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Uitdagende opleiding waarbij je de collegestof en praktijkinzichten van de docenten gelijk verwerkt in je eigen CRM-plan. Integrale aanpak spreekt erg aan, en het contact met de docenten verliep soepeltjes.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Een opleiding die alle facetten raakt; de een zal je wellicht wat meer aanspreken dan de ander, maar het is in ieder geval goed dat je bewust gemaakt wordt van de aspecten dat CRM raakt.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Veel nieuwe inzichten en vaardigheden om toe te passen in de praktijk. Docenten nemen je mee in het gedachtegoed van waarde toevoegen voor je klant én de organisatie. De één doet dat bij de 1e zin, de ander heeft daar wat meer tijd voor nodig, maar uiteindelijk gaat het om het eindresultaat. Een uitdaging waarin het tempo hoog ligt en waarbij veel te leren valt.''
10,0
''Veel inspirerende docenten uit de praktijk die nieuwe inzichten en vaardigheden hebben gegeven. Moest er wel echt tijd voor maken, maar door ondersteuning docenten en kennisdeling met medestudenten tijdens groepsopdracht geeft het veel inspiratie. Veel professionele ondersteuning ervaren met mijn individuele opdracht die ik in onze organisatie nu toepas. Echt een TOP-opleiding!''
9,0
''Het lijkt zwaar om 1 keer per week een avondsessie te moeten volgen, maar dankzij de bekwame docenten en de boeiende leerstof was dat zeker niet het geval. Je krijgt door de interactieve opzet ook veel nieuwe inzichten via je mede-studenten. Ik ben altijd met plezier gegaan.''

Bron: Springest
10,0
"De lesstof is direct toepasbaar. Interessante lessen met inspirerende docenten. De toetsmethode daagt je uit. Verder stellen de medewerkers bij Beeckestijn zich veerkrachtig op en denken met je mee. Al met al een zeer positieve ervaring. De klant staat centraal bij deze opleiding!"

Bron: Springest
9,0
"Zeer goede opleiding met inspirerende docenten uit de praktijk. Daardoor een erg praktijkgerichte studie. Het examen bestaat oa uit een groepsopdracht en individuele opdracht waarbij je een uitgebreid CRM-plan moet schrijven en presenteren/verdedigen. Heel leerzaam en leuk om te doen!"

Bron: Springest
7,0
''Een nuttige en bruikbare aanvulling op mijn praktijkervaring.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
Vergelijken 0
  Vergelijken