Data Driven Business

Leg de basis om aan de slag te gaan met data gedreven beslissingen maken
Leer hoe je klantdata naar inzichten en acties vertaalt
Rond de opleiding af met een praktisch data driven actieplan
Voor professionals die aan de slag willen met data gedreven werken
Course background image
Opleidingstype
Korte opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 26 september, 2024
Tijdsduur
6 colleges, 5 dagen of 6 avonden
Totaalprijs
€ 2.985,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Leusden, Online , Utrecht, Zwolle

Programma

Wil jij de stap zetten naar data gedreven werken? Maar weet je niet precies wat daarvoor nodig is? Tijdens de korte opleiding Data Driven Business maak je de basics van datagedreven werken eigen. Je leert hoe je relevante inzichten vertaalt naar concrete acties. Daarnaast ontwikkel je een eigen data gedreven actieplan. Door jouw nieuwe kennis en skills kan je deze vervolgens zelfstandig binnen jouw organisatie uitvoeren en monitoren.

Deze opleiding is een compleet vernieuwde versie van de korte opleiding Data Driven Marketing.

Goed om te weten

Deze opleiding is de verkorte versie van de post-HBO Data Driven Business & Analytics. Tijdens de post-HBO komt de zachtere kant van data ook aan bod door colleges over kritisch kijken naar data en privacy en ethiek. Daarnaast duik je in de verschillende databronnen en de manier waarop data verzameld en beheerd wordt. Ben je vooral op zoek naar de basis van data gedreven werken? Dan geeft de korte opleiding je voldoende nieuwe kennis en skills.

Na de opleiding

✔️ Bouw je aan langdurig winstgevende relaties
✔️ Weet je welke analysetechnieken je het inzicht geven voor effectievere keuzes en strategie
✔️  Vertaal je fact-based inzichten naar acties die bijdragen aan je doelstellingen
✔️  Toon je de haalbaarheid en schaalbaarheid van je data driven plan aan
✔️  Weet je de juiste onderzoek aanpak te bepalen die bijdraagt aan jouw business uitdaging

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 6 klassikale colleges en het maken van een data driven actieplan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samen werken.

Module 1: Fundament evidence based denken & doen

 • Trends in data, strategie & actieplan

Module 2: Van data naar inzichten

 • Van business uitdaging naar informatie verzameling
 • Descriptive analytics: van data naar inzicht
 • Customer journey en klantwaardemanagement

Module 3: Van inzicht naar data driven acties

 • Datavisualisatie en storytelling
 • Van plan naar praktijk, werkcollege

Deze opleiding is de verkorte versie van de post-HBO Data Driven Business & Analytics. Hierdoor mis je colleges over: kritisch kijken naar data, privacy en ethiek en data verzamelen.

Data driven actieplan

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer.

Meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de korte opleiding Data Driven Business: 

Durk Bosma 
Jean-Pierre Thomassen
Robert van Ossenbruggen*
Deze lijst wordt binnenkort aangevuld

* Robert is de kerndocent van deze opleiding

Afronding & diploma

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Je ontvangt je  diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. 

banner-2023-2
Lees hieronder verder

 

Veelgestelde vragen

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 85 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 

Studiebelasting voor de korte opleidingen van Beeckestijn

Wat wordt er verwacht qua voorbereiding & zelfstudie?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Dit kan zijn door een hoofdstuk uit een van de boeken te lezen of door een e-learning module te doen. Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samen werken.

Voor wie is deze opleiding?

Heb jij affiniteit voor data, werk je aan de business kant en ben je op zoek een compacte opleiding waarbij je de basis van data gedreven werken leert? Dan is deze opleiding voor jou.

✓ HBO werk- en denkniveau
✓ 2+ jaar werkervaring
✓ Geen HBO diploma nodig 

Data Driven Business

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

Deze opleiding sluit aan bij jou als je 

 • Meer dan twee jaar werk ervaring hebt
 • Affiniteit met data hebt en aan de businesskant werkt
 • In korte tijd wil leren hoe je betere data driven beslissingen neemt

Ben je op zoek naar een meer complete opleiding? Bij de post-HBO Data Driven Business Analytics leer je ook over de zachte kant van data en word je een betere een sparringspartner voor IT.

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Cynthia denkt graag met je mee. 

Cynthia Mackay

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Cynthia Mackay | Opleidingsadviseur

 

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B tot de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je één college per avond. Bij de dagopleiding volg je 2 colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 
 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Meer informatie over online deelnemen

Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht
Zwolle
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€2210,-
€215,-
€560,-

Totaalprijs
Excl. BTW

€2.985,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Vakdocenten, met een enorme berg aan ervaring en praktijkkennis die ook nog eens duidelijk kunnen uitleggen!''

Sietse van Echtelt
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
''Ik heb de opleiding als waardevol ervaren. Voor zowel specialisten als generalisten biedt de opleiding bruikbare inzichten en een goede basis om je marketing meer 'data-driven' te maken.''

Dion Penterman
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
"In 2020 heb ik de opleiding afgerond De opleiding begon in het midden van een lockdown, waardoor het grotendeels niet mogelijk was om de opleiding fysiek te doen, maar online. Dit was op het begin even wennen maar ik ben erg te spreken over de professionaliteit van de leraren en het gemak waarin de online lessen binnen no-time als 'normaal' en prettig voelde.

De lessen waren daarbij van hoog niveau en de eindopdracht was ingestoken om direct te kunnen implementeren binnen onze eigen organisatie. Dit heeft ons dan ook meteen verder geholpen na het afronden van de opleiding. De leraren waren professionals met veel kennis van zaken. Daarbij was het erg prettig werken met onze projectbegeleider. Kortom ben ik erg tevreden over de opleiding en de opleider."

Bron: Springest
Vergelijken 0
  Vergelijken