Data Driven Marketing (verkorte opleidingen)

Haal de maximale waarde uit big data en verbeter daarmee uw marketing

De hoeveelheid data die binnen marketing gebruikt kan worden neemt enorm toe. Naast klantendata en klantrelatie data (CRM) hebben we nu ook web statistieken en social media data. Deze data geven ons veel meer inzicht in het gedrag van klanten. Dit betere klantinzicht kan real time worden in de communicatie met de individuele klant. De klant eist om beter te worden bediend, de data zijn er, de instrumenten ook. Nu de professionals nog!  

De essentie van Data Driven Marketing is de data die beschikbaar is te analyseren en dat om te zetten tot relevantere en winstgevendere klantinteractie. Oftewel klantcommunicatie die zowel voor de klant als de organisatie meer waarde toevoegt. Een multichannel benadering, e-commerce, social networks, mobile business maken het verkrijgen van goed inzicht belangrijker dan ooit. Ook binnen B2B. Deze activiteiten vragen de inzet van data driven marketing. 

De opleiding Data driven marketing is een korte variant van de opleiding NIMA B2 Customer Insight Management

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Leusden, Utrecht

Meer informatie

Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Data Driven Marketing

De opleiding Data Driven Marketing bestaat uit zes colleges. De opleiding leert u concreet hoe u aan de slag kunt met Data Driven Marketing Management.

 1. Fundament data driven marketing en customer insight, uitleg plan:
 • Wat is customer insight en data driven marketing;
 • Trends en ontwikkelingen;
 • Van doelgroep naar klant denken.
 1. Klantinformatie: bronnen, methoden en marktonderzoek:
  • Nieuwe manieren van marketing onderzoek;
  • The interpretation boundary;
  • Reframing data.
 2. Klantwaarde management:
  • Het fundament van waarde management;
  • Klantgedrag tijdens de customer journey;
  • Klantwaarde management meetbaar maken.
 3. Digital analytics:
 • Beschikbare data online;
 • Het verzamelen, interpreteren en implementeren van digitale data;
 • Tools, mogelijkheden en middelen.
 1. Van data en insights naar customer centric marketing:
 • Verbeteren communicatie klant door werven van meer kennis van klantgedrag;
 • Een CRM strategie als onderliggend fundament voor digital marketing;
 • Koppeling met andere systemen en concepten: zoals klantwaarde management, klant piramide en event driven marketing.
 1. Voorwaarden en organisatie van data driven marketing & customer insight management:
  • Leiderschap, cultuur & verandermanagement;
  • Meten & accountability;
  • Stapsgewijze ontwikkeling van CIM en Data Driven Marketing binnen de organisatie.

Individuele opdracht (optioneel)

U schrijft uw eigen Data Driven Marketing plan voor uw organisatie of opdrachtgever. U verlaat dus de opleiding met uw eigen data driven marketing plan, -strategie en uitvoering. U heeft tijdens de opleiding de beschikking over een coach (de kerndocent) die u helpt met het opstellen van uw plan. De individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. Het schrijven van een plan vinden we belangrijk omdat de tijdens de colleges opgedane kennis gelijk in de praktijk kan worden gebracht. We verwachten geen dikke rapporten maar een strategisch en praktisch plan waarmee u direct in de dagelijkse praktijk aan de slag kunt. U verlaat dus de opleiding met een data driven marketing plan, begeleid en getoetst door docenten en experts.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding Data Driven Marketing?

Leer de principes en werkwijze van data driven marketing toe te passen, de opleiding is zowel gericht op marketeers als marketing communicatie professionals. Het inzetten van big data neemt een steeds belangrijkere rol in binnen organisaties. U leert tijdens de opleiding van experts hoe u klant data in kaart brengt en tevens waar verbeter mogelijkheden liggen om de klant interactie te verbeteren. Door gebruik te maken van customer insights leert u zowel de waarde voor uw klanten als uw eigen organisatie te verhogen. Het managen en goed gebruiken van klant data is één van de belangrijkste uitdagingen voor marketeers in het digitale tijdperk.

Wat bereikt u met de opleiding Data Driven Marketing?

 • Beheersing van strategie en praktijk van Data Driven Marketing;
 • Helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen binnen het Customer Insight en Data Driven vakgebied;
 • Een eigen geschreven Data Driven Marketing plan, direct geschikt voor implementatie en getoetst door professionals;
 • U leert om customer insight te benutten voor een verbetering van de interactie met uw klanten;
 • U behaalt uw diploma Data Driven Marketing (indien u geen individuele opdracht opstelt, ontvangt u een certificaat van deelname);
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Data Driven Marketing bedoeld?

Deze opleiding is bestemd voor marketing- en marketing communicatie professionals, CRM managers,  b2b marketeers, channel managers of campagne managers betrokken bij de planning en/of de uitvoering van marketing- en communicatie activiteiten binnen organisaties. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en heeft minimaal een HBO werk- en denkniveau. Mocht u ons meer willen weten over toelating, studie en de noodzakelijke achtergrond daarbij, neem gerust contact met ons op.

Collegetijden en -duur

Avondvariant
De korte opleiding Data driven marketing kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De korte opleiding Data driven marketing wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 3x een dag college, op één vaste dag in de week, met 2 colleges van 3 uur op één dag. De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  
De opleiding Data driven marketing is uitstekend te volgen naast een drukke baan.  

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Bij de dagvariant van de opleiding is de lunch inbegrepen in het collegegeld. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende tarieven per 1 juni 2016. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere tarieven staan genoemd, deze zijn dan niet juist.

Inspirerende docenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Voor de opleiding Data driven marketing verzorgen de volgende docenten colleges:

 • Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog (44), Amsterdam-Noord, vader van 2 kinderen. Oprichter van Canicas (2006) en RaisingResults (2011). Ewald is specialist op het gebied van... Lees meer
 • Frans Appels
  Frans Appels
  Frans Appels groeide op in Gorinchem en studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Frans specialiseerde zich in marketing en IT. Na zijn studie... Lees meer
 • Jean-Pierre Thomassen
  Jean-Pierre Thomassen
  Jean-Pierre Thomassen is als zelfstandig consultant werkzaam bij customerdelight.nu. Hij is gespecialiseerd in de thema's klantgerichtheid, klanttevredenheid,... Lees meer
 • Joost Drieman
  Joost Drieman
  Joost Drieman is eigenaar van Marix International NV, een bureau gespecialiseerd in business consultancy, strategic intelligence en executive coaching. Daarnaast is... Lees meer
 • Ment Kuiper
  Ment Kuiper
  Ment Kuiper is actief als bedrijfskundige, marketeer en ondernemer. Helpt mensen bij marketing en communicatievraagstukken binnen de eigen werkomgeving. Is... Lees meer
 • Robert van Ossenbruggen
  Robert van Ossenbruggen
  Robert van Ossenbruggen (42) is partner van The Commercial Works, een netwerk van evidence based marketing consultants in Nederland en de UK en gelieerd aan het... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Proefcolleges voor deze opleiding

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties voor de opleiding Data Driven Marketing

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 147 41 00.

Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
dinsdag 10 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden