Data Driven Strategie & Organisatie

Ontwikkel een visie op data en creëer meer waarde
Leer betere keuzes te maken op basis van data
Ontwikkel je eigen data driven strategie en plan om meer waarde met data te creëren
Voor professionals die de drijvende kracht achter datagedreven werken willen zijn
Course background image
Opleidingstype
Post-master opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 24 september, 2024
Tijdsduur
21 colleges, 8 dagen of 11 avonden
Totaalprijs
€ 6.305,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Leusden, Online , Utrecht

Programma

Data heeft veel potentieel, maar wordt nog lang niet binnen elke organisatie (voldoende) ingezet. Vaak ontbreekt de juiste kennis en/of urgentie. Wil jij de drijvende kracht worden achter het inzetten van data om fact based besluiten te nemen, klanten beter te bedienen en processen te verbeteren?

Met de post-master Data Driven Strategie & Organisatie haal je de kennis in huis om aan de slag te gaan als analytics translator. Je leert bedrijfsdoelen te vertalen naar een data gedreven strategie, stakeholders te overtuigen en de brug te slaan tussen IT, Data en de business. Daarnaast ontwikkel je je eigen data driven strategie actieplan. Hiermee help (en overtuig) je jouw organisatie om meer data gedreven te werken.  

Na de opleiding 

✔️ Ben je als analytics translator met kennis van data, databronnen, data infrastructuur een sparringpartner voor IT en andere betrokkenen 
✔️ Weet je hoe je met voorspellende modellen en AI data transformeert naar inzichten 
✔️ Zet je inzichten in om de klantbeleving en klantwaarde te verbeteren 
✔️ Realiseer je meetbare resultaten waarmee je aantoont wat dit concreet opleveren 
✔️ Ben je staat om direct aan de slag te gaan met het implementeren van je data gedreven strategie 

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 21 klassikale colleges, een Harvard Casedag en het maken van een data driven strategie en actieplan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samenwerken. 

Module 1 | Data trends & strategie

 • Data driven strategie en plan

Module 2 | Data verzameling en beheer

 • Van business uitdaging naar informatie verzameling
 • Klantwaarde management
 • Databronnen
 • Customer data management
 • Privacy en klantdata 
 • Data driven kaders


Module 3 | Analyse, modellen en AI

 • Vraagstellingscollege
 • Predictive modelling
 • Modelling met AI & machine learning
 • De kracht van AI in business challenges
 • Workshop aan de slag met analyse


Module 4 | Van insights naar waardecreatie

 • Datadriven metrics en KPI’s
 • Van data naar customer centric design
 • Data strategie in de praktijk


Module 5 | Organisatie & implementatie

 • Harvard Business Case
 • Innovatie en productontwikkeling
 • Werkcollege   
 • Data architectuur & technologie
 • Datagedreven organisatie & cultuur
 • Data strategie implementatie 

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Harvard Casedag

Tijdens de casedag werk je in groepsverband aan een relevante en interessante Harvard Business School case. Zo pas je direct jouw nieuwe kennis toe in de praktijk.

’s Ochtends ga je na een korte uitleg direct aan de slag en in de middag presenteer je samen met je groepje de case aan de docent. Na afloop hoor je tijdens de borrel wat je groepscijfer is. Deze telt voor 25% mee in je eindcijfer. 

"Een inspirerende, leerzame opleiding die een goede basis biedt voor mensen die vanuit een datagedreven aanpak de klantenbenadering binnen hun organisatie willen herzien." 

Data driven strategie en actieplan

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. Je actieplan bepaalt 75% van je eindcijfer. 

Meer over het actieplan

Docenten

⭐ 9,0 
"De kennis uit de opleiding heeft mij direct een stap verder gebracht. Ik ben gestimuleerd na te denken over uitdagingen die ik in mijn dagelijkse werkzaamheden tegenkom én daarbuiten. Want of ik op operationeel niveau of meer strategisch niveau een uitdaging de docenten hebben mij de kennis gegeven om een plan op te kunnen stellen, dat direct te implementeren is. Daarnaast bekijk je in de opleiding de verschillende fases van de transitie naar een data driven organisatie. De uitdagingen die we in praktijk tegenkomen zijn daardoor in perspectief te plaatsen. Zo’n soms frustrerende langzame leerweg blijkt de transformatie naar een sterke organisatie."

Bekijk alle reviews  ›

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Daarnaast telt ook de case die je tijdens de Harvard Casedag maakt mee voor je totale eindcijfer. Je ontvangt je post-master diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. Heb je een 7 of hoger als eindcijfer? Dan krijg je ook de titel Certified Customer Data Professional toegekend. 

banner-2023-1
Lees hieronder verder

 

Veelgestelde vragen

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 123 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 
 

Studiebelasting-post-master-123

Wat wordt er van mij qua zelfstudie & voorbereiding verwacht?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Denk hierbij aan het lezen van een whitepaper, hoofdstuk uit een van de boeken, e-learning module, video bekijken of het maken van een kleine opdracht.  Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samenwerken.  

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor professionals die als analytics translator aan de business kant van de organisatie de drijvende kracht willen zijn achter data gedreven werken. En op basis van data, waarde voor zowel de klant als voor de organisatie willen creëren. Je hoeft geen data-nerd te zijn!  

✓ HBO+ werk- en denkniveau
✓ 4+ jaar werkervaring in data gedreven werken
✓ Geen master/WO diploma nodig 

Data Driven Strategie & Organisatie

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

Deze opleiding sluit aan bij jou als je 

 • Meer dan vier jaar werkervaring hebt binnen data gedreven werken
 • Op strategisch niveau werkt 
 • Wilt leren hoe je nieuwe data driven marketing kennis vertaalt naar een strategische aanpak

Heb je minder dan vier jaar werkervaring? Dan is de Post-HBO opleiding Customer Insight & Data Driven Marketing  iets voor jou.

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Cynthia denkt graag met je mee. 

Cynthia mckay

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Cynthia Mackay | Opleidingsadviseur

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je twee colleges per avond. Bij de dagopleiding volg je drie colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 

 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Gaat je voorkeur uit naar online deelnemen? Dan volg je opleiding hybride. 

Amsterdam
Leusden
Online
Utrecht
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online
Dagopleiding
Utrecht
Amsterdam
Leusden

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek

€5.450,-
€295,-
€560,-

Totaalprijs
Excl. BTW
€6.305,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Een fijn opleidingsprogramma dat veel handvatten biedt om direct in de eigen organisatie toe te passen.''

Lynet Swager
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
"Door de combinatie van theorie en praktijk krijg je tijdens deze opleiding niet alleen de benodigde kennis, maar ook concrete handvatten aangereikt om zelf meer waarde te creëren met data."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Hoe meer je weet, hoe meer je weet wat je niet weet. Data driven werken is zo’n breed begrip, dat er een wereld voor je open gaat qua mogelijkheden (en to-do lijst met alles wat je a.s.a.p. Wil aanpakken."

Marthe van Essen
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Inspirerend en leuk om te doen door bevlogenheid van de docenten."

Jos van der Baan
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"De kennis uit de opleiding heeft mij direct een stap verder gebracht. Ik ben gestimuleerd na te denken over uitdagingen die ik in mijn dagelijkse werkzaamheden tegenkom én daarbuiten. Want of ik op operationeel niveau of meer strategisch niveau een uitdaging de docenten hebben mij de kennis gegeven om een plan op te kunnen stellen, dat direct te implementeren is. Daarnaast bekijk je in de opleiding de verschillende fases van de transitie naar een data driven organisatie. De uitdagingen die we in praktijk tegenkomen zijn daardoor in perspectief te plaatsen. Zo’n soms frustrerende langzame leerweg blijkt de transformatie naar een sterke organisatie."

Bron: Springest
8,0
''De diversiteit aan toepassingsmogelijkheden en het aantal praktijkvoorbeelden, is een uithangbord voor het data gedreven werken.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Een inspirerende, leerzame opleiding die een goede basis biedt voor mensen die vanuit een data gedreven aanpak de klantenbenadering binnen hun organisatie willen herzien.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Baanbrekend, de inhoud van de opleiding voelt als het topje van de ijsberg. Tegelijkertijd na het afronden kun je al zoveel meer toepassen in je bedrijf. Na de opleiding begint het pas!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Inzichten vanuit data geeft je een nieuw perspectief om naar de marketingvraagstukken in je organisatie te kijken.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
Vergelijken 0
  Vergelijken