Digital Analist (Expert)

Word digital analist!

(deze opleiding heette tot voor kort Digital & Webanalytics Specialist)

Steeds meer oriëntatie en koopgedrag vindt online plaats. De uitdaging is om in de online communicatie zo goed mogelijk in te spelen op de behoeftes van de digitale consument. Dat kan door het vastleggen, analyseren en vervolgens optimaliseren van de digital customer journey. Maar wat leg je vast, hoe bepaal je waarop te sturen, hoe configureer je je (web)analytics tool, hoe vertaal je rapporten naar praktische inzichten en hoe zorg je dat deze inzichten resulteren in betere online campagnes, nuttige testen en een hogere conversie? Dat zijn belangrijke onderwerpen van de opleiding Digital Analist.

Digital analytics als belangrijk vakgebied

Het vakgebied van digital analytics en web analytics is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. In de opleiding wordt praktische ervaring opgedaan met alle veelgebruikte webanalyse tools en oplossingen zoals Google Analytics, Adobe Analytics, tagmanagement, A/B testing tools en conversie optimalisatie. Het Google Analytics Individual Qualification examen maakt onderdeel uit van de opleiding.

Zelf aan de slag als digital analist.

Met de opleiding Digital Analist leer je de praktijk van het analyseren van digitale en online data. De opleiding is ontwikkeld voor (young) professionals die zelf aan de slag willen op het gebied van webanalyse, digital analyse en online marketing. Naast de opleidingsdagen is ook zelfstudie nodig om de theorie en praktijk goed onder de knie te krijgen. Binnen enkele maanden leer je op tactisch en operationeel niveau hoe je succesvol webanalyse tools selecteert, implementeert en gebruikt. Dankzij de zeer ervaren docenten, de interactie met studiegenoten, de praktische kennis, de groepsopdracht, de examens en de vele cases ben je binnen enkele maanden een praktische digital analist / webanalist.

De opleiding Digital Analist heeft Beeckestijn Business School ontwikkeld in samenwerking met MOA.

In het kort

College: Avondopleiding: 16.30 - 21.30 uur en dagopleiding 9.45 - 17.00 uur
Duur: 18 colleges, 4 maanden
Kosten: € 5.340,- all-in (excl. BTW)
Locaties: Utrecht, Leusden, Amsterdam - MOA

Ook interessant

Meer informatie

Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Digital Analist

De opleiding bestaat uit 18 colleges en 3 toetsmomenten. De opleiding leert je concreet hoe je aan de slag kunt met Digital- & Webanalytics.

Blok 1 – Introductie, trends en strategie

 • Introductie in Digital & Webanalytics
 • Doelstellingen, KPI’s en groepsopdracht

Blok 2 – Online kanalen

 • Online marketing instrumenten
 • Search engine advertising (Google Adwords)
 • Social media analytics en tooling

Blok 3 – Google Analytics

 • Google Analytics basis
 • Google Analytics advanced
 • Geavanceerde analyses in Google Analytics
 • Examentraining Google Analytics examen (incl. examen)

Blok 4 Overige analysetools en optimalisatie

 • Conversie optimalisatie
 • Tagmanagement oplossingen en toepassing
 • Adobe Analytics
 • A/B en multivariate testen

Blok 5 – Implementatie en leiderschap

 • Dashboarding
 • Change en leiderschap

Facultatief college

 • Onderwerp: Marketing & klantdata: wat mag wel en niet?
 • Je bepaalt zelf of je het facultatieve college wilt bijwonen.
 • Een facultatief college duurt 2 uur en vindt overdag plaats op onze locatie in Leusden.

Groepspresentatie

Tijdens de opleiding werk je in een groep aan een groepsopdracht.

 • Voor iedere module hebben we een vraag/opdracht. Tijdens het college werk je hieraan.
 • Aan het einde van de opleiding geef je met jouw groep een presentatie over de inzichten en uitkomsten van de opdracht.

Individueel huiswerk

O.a. doornemen literatuur, eventueel zelf oefenen met tools, filmpjes bekijken.

Individuele eindtoets

MOA Theorietoets met multiple choice vragen. Toetsing binnen maand na het laatste college.

Resultaat: wat bereik je met deze opleiding?

Tijdens de opleiding Digital Analist word je opgeleid tot een volwaardig specialist op het gebied van digitale en webanalyse. Niet alleen in theorie, maar zeker ook de praktijkvaardigheden door zelf tijdens de opleiding aan de slag te gaan met diverse (analyse) tools. Je bent direct klaar voor de praktijk en kunt aan de slag als digital en/of webanalist.

 • Beheersing van de praktijk van Digital Analist en WebAnalytics. Je bent up-to-date met de nieuwste trends, ontwikkelingen en tools.
 • Je bent in staat om op tactisch en operationeel niveau de digital analytics omgeving in te richten en te organiseren.
 • Je kunt digitale en online data analyseren en op basis hiervan de online kanalen optimaliseren.
 • Via de colleges krijg je hoogwaardige kennis over onderwerpen als KPI’s, cookiewetgeving, tagmanagement, webanalytics, conversie optimalisatie, A/B testen.  
 • Je werkt met een veelheid aan analytics tools zoals Google Analytics, Adobe Analytics, Google Tag Manager, Visual Website Optimizer, Hotjar en Klipfolio. 
 • Je behaalt na, het succesvol afronden van de opleiding, de diploma’s Google Analytics Individual Qualification en post- HBO Digital Analist. Deelnemers die de opleiding met een eindcijfer 7 of meer afronden worden bijgeschreven in het MOA 'Register Digital- & Webanalist'.
 • Je kunt na je opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • Je kunt aan de slag als digital analist of webanalist. 
 • Je bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na je opleiding.

Voor wie is de opleiding Digital Analist bedoeld?

De opleiding Digital Analist is ontwikkeld voor (young) professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van webanalyse en digital analyse. De opleiding is bijzonder geschikt voor iedereen die zelf aan de slag wil als digital analist of webanalist.

Expert op het gebied van digital- en webanalyse

Na het afronden van de opleiding ben je een specialist op het gebied van digitale en webanalyse en kun je deze analyses zelf uitvoeren in de praktijk en aan de slag met meten, analyseren, interpreteren en optimaliseren van digitale kanalen. Ook ben je een gesprekpartner op niveau voor het briefen en aansturen van (externe) bureau's en/of afdeling of team op het gebied van data analyse, webanalytics, online insights etc. De opleiding is bijzonder geschikt voor deelnemers met een achtergrond op het gebied van (online) marketing of marktonderzoek zoals: (online) marketeers, e-mail marketeers, productmanagers, communicatiemanagers, database marketeers, campagnemanagers, direct marketeers, marktonderzoekers, etc. Je wordt opgeleid tot een expert op het gebied van digital- en webanalyse.

Vooropleiding

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een intensief avond- of dagprogramma kunnen volgen, dat een beroep zal doen op hun analytische en communicatieve vaardigheden. Een voltooide HBO-, post-HBO-, of universitaire vooropleiding is de basis om de opleiding succesvol te kunnen volgen. Ook professionals die voldoende werkervaring op niveau hebben zijn welkom.

Collegetijden en -duur

De opleiding Digital Analist kent 18 avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven als set van 2 colleges van elk 2 uur per avond, van 16.30 - 21.30 uur, inclusief diner.

Dagvariant
De opleiding Digital Analist wordt ook gegeven als dagopleiding. Je krijgt dan 3 colleges overdag, gegeven als set van 3 colleges van 2 uur per dag. De collegetijden zijn dan van 09.45 - 17.00 uur, inclusief lunch en pauzes. De totale duur van de opleiding is ongeveer 4 maanden.

Studiebelasting

Naast de wekelijkse collegeavond heeft u gemiddeld 4 tot 6 uur per week nodig voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, voorbereiden colleges, eventueel oefenen). De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Collegegeld (incl. arrangementskosten) €4.650,-
Vakliteratuur & e-learning €195,-
Examenkosten voor alle 3 de examens (MOA-examen, Google Analytics Individual Qualification en het prakijkexamen/groepsexamen) inclusief coaching & begeleiding €495,-
Totaalprijs €5.340,-
 • Inclusief koffie, thee en lunch (bij dagopleiding)
 • Prijzen zijn exclusief BTW
 • Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen
 • Informeer naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie

Lees meer over de betalingsmogelijkheden

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2017. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten voor de opleiding Digital Analist

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Daniel Markus
  Daniel Markus
  Daniel Markus (1968) is webanalytics consultant. In 2003 richtte hij ClickValue op, een organisatie gericht op de verbetering van bestaande websites. De diensten... Lees meer
 • Frans Appels
  Frans Appels
  Frans Appels groeide op in Gorinchem en studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Frans specialiseerde zich in marketing en IT. Na zijn studie... Lees meer
 • Frank van Delft
  Frank van Delft
  Frank van Delft is een cocktail van Big Data, ICT, research, marketing, communicatie en creatie. En met veel (internationale) managementervaring om er een drinkbaar... Lees meer
 • Martin van Kranenburg
  Martin van Kranenburg
  Martin van Kranenburg is een veelgevraagd docent, spreker en dagvoorzitter met expertise op het gebied van conversie optimalisatie en neuromarketing. Hij heeft... Lees meer
 • Patrick Petersen
  Patrick Petersen
  Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick... Lees meer
 • Wouter Veenboer
  Wouter Veenboer
  Wouter Veenboer is senior online marketing consultant bij Netprofiler. Hij is meer dan 10 jaar actief in het vakgebied zoekmachinemarketing en won in 2012 met... Lees meer

Voor meer informatie over de opleiding Digital- en webanalytics Specialist kun je gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde.

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges.

woensdag 20 december 2017, 15.30 - 16.30, Webinar
donderdag 21 december 2017, 15.30 - 17.30, Leusden
woensdag 3 januari 2018, 15.30 - 16.30, Webinar
maandag 8 januari 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 22 januari 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 5 februari 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 19 februari 2018, 19.00 - 20.00, Webinar

Startdata & locaties

Start
Locatie
Dinsdag 6 maart 2018
Amsterdam - MOA
Dinsdag 6 maart 2018
Leusden
Donderdag 29 maart 2018 (dagopleiding)
Amsterdam - MOA
Donderdag 29 maart 2018 (dagopleiding)
Leusden