Digital & Social Selling (verkorte opleidingen)

Betere verkoopresultaten met digital en social selling

Een steeds groter deel van het totale koopproces vindt online plaats. Digital en social selling is nodig om de (toekomstige) klant te bereiken. Het vereist een nieuwe manier van samenwerken tussen verkoop en marketing. Met de juiste strategie en aanpak kunnen significant betere verkoopresultaten behaald worden. Wat is een goede verkoopstrategie? Hoe kan ik digital en social selling in de dagelijkse praktijk toepassen? En hoe doe ik dat dan en welke middelen? Zo maar enkele vragen waar u antwoord op krijgt in de opleiding Digital en Social Selling.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 9.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 7 colleges, ongeveer 2 maanden in totaal
Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Eindhoven, Leusden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Meer informatie

Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Digital en Social Selling

De opleiding Digital en Social Selling bestaat uit zes colleges. De opleiding geeft u concrete inzichten, handvaten en tools om direct te starten met Digital en Social Selling.

 • College 1: Sales Strategie en Marketing alignment
  • Sales Strategieën in een dynamische digitale omgeving, ontwikkelen van een waarde propositie en takenverdeling sales & marketing.
 • College 2: Digital Selling
  • Wat is Social Enterprise, inzet van social media in sales, content marketing en Social Selling, online Tools

 • College 3: Demand Generation, Lead & Opportunity Management

  • Online /social) leadgeneratie / Demand Generation, leadmanagement vs. opportunity management, prospecting en sales funnel, forecasting/reverse funnel.

 • College 4: CRM en marketing automation  
  • CRM en sales,  CRM en marketing, implementatie van IT binnen marketing en sales
 • College 5: Linkedin for sales
  • Online profiel creëren, marketing campagnes en content delen, gebruik van salesnavigator, leads genereren, praktische voorbeelden.
 • College 6: De toepassing van technologie in klantcontact
  • Methoden, technieken en technologie  bij het verkoopproces.

 • College 7: Implementatie, business case en werkcollege (facultatief)
  • Implementatie, business case en vragen stellen over je plan

Individuele opdracht (optioneel)

U schrijft uw eigen digital en social sales plan voor uw organisatie of opdrachtgever waardoor u de theorie meteen leert toepassen in de praktijk. U verlaat de opleiding dus met uw eigen digital en social sales plan, -strategie en uitvoering, getoetst door docenten en experts. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten en sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin u uw plan toelicht.

De individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. Het schrijven van een plan vinden we belangrijk omdat de tijdens de colleges opgedane kennis gelijk in de praktijk kan worden gebracht. We verwachten geen dikke rapporten maar een strategisch en praktisch plan waarmee u direct in de dagelijkse praktijk aan de slag kunt. 

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding Digital en Social selling?

De opleiding digital en social selling is erop gericht om marketeers, accountmanagers, service- en sales-professionals in staat te stellen optimaal digital en social media te integreren in het bestaande salesproces om zo op een klantgerichte wijze meer verkoopresultaat te bereiken. Tijdens de opleiding Digital en Social Selling ontwikkelt u op een innovatieve en boeiende manier een moderne visie en aanpak voor uw salesactiviteiten. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe u deze activiteiten optimaal kunt implementeren in dit digitale tijdperk.

 • U beheerst binnen 2 maanden hoe digital en social selling succesvol in de praktijk in te zetten.
 • U bent op de hoogste van de laatste trends en ontwikkelingen in het sales vakgebied
 • U weet hoe u uw bedrijfsdoelen kunt bereiken met de digital en social selling
 • U leert sales en marketing beter op elkaar af te stemmen
 • U schrijft uw eigen digital en social sales plan, direct geschikt voor implementatie
 • U behaalt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw diploma Digital en Social Selling.  Indien u geen plan maakt dan ontvangt u een certificaat. 
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie.

Voor wie is de opleiding Digital en Social Selling bedoeld?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die betrokken is bij het (indirect) verkopen van producten of diensten in een organisatie of daar advies over geeft. Denk aan:

 • marketeers,
 • (key) account managers,
 • sales professionals
 • sales managers
 • sales & marketing managers
 • business development managers

Kortom, elke professional die actief digital en social selling wil inzetten om zo de verkoopresultaten te verbeteren en de strategie hiervoor wil vormen. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk om zo meer verkoopresultaat en tevredener klanten te krijgen. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en heeft een HBO werk- en denkniveau (een afgeronde HBO opleiding is niet nodig). Mocht u ons meer willen weten over toelating, studie en de noodzakelijke achtergrond daarbij, neem gerust contact met ons op.

Collegetijden en -duur

Avondvariant
De korte opleiding Digital en Social Selling  kent 7 colleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De korte opleiding Digital en Social Selling wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 4x een dag college, op één vaste dag in de week, met 2 colleges van 3 uur op één dag. De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  

De opleiding Digital en Social Selling is uitstekend te volgen naast een drukke baan.  

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende tarieven per 1 juli 2016. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere tarieven staan genoemd, deze zijn dan niet van toepassing.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied customer experience en journey management. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden. Voor de opleiding Digital & Social Selling verzorgen de volgende docenten colleges: 

 • Balt Leenman
  Balt Leenman
  Balt Leenman is managing partner bij g-company, een consultancy organisatie die zich focust op organisatie innovatie door nieuwe technologie. Balt werkte daarvoor 16... Lees meer
 • Ben Mastboom
  Ben Mastboom
  Ben Mastboom is eigenaar en CEO van de Mastboom Group, auteur van het boek 'Your Way of Selling' en vele artikelen in het vakblad SalesManagement.  Ben is... Lees meer
 • Guido Makor
  Guido Makor
  Mijn interesse in computers ontstond midden jaren 80. Via modem en BBS kwam ik terecht bij mijn eerste werkgever. In de daaropvolgende 25 jaar heb ik als IT’er... Lees meer
 • Laura Nuhaan
  Laura Nuhaan
  Laura Nuhaan is managing partner bij The Andeta Group, een consultancy in action firm die zich richt op innovatie in sales en marketing. Andeta helpt organisaties... Lees meer
 • Nanne Dodde
  Nanne Dodde
  Drs. Nanne Dodde is gespecialiseerd in leiderschaps- en organisatieontwikkeling in de gezondheidszorg, in het bijzonder in combinatie met de visualisatie en... Lees meer
 • Robert Jan Hylkema
  Robert Jan Hylkema
  Robert Hylkema is managing partner bij The Andeta Group, een interim en consultancy bedrijf dat innovatie in sales en marketing bij haar klanten teweeg brengt.... Lees meer
 • Wil Wurtz
  Wil Wurtz
  Wil Wurtz is CRM-deskundige van het eerste uur, managing partner bij Metrics & More, docent bij Beeckestijn Business School, mede-oprichter van Platform... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen. Daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met Beeckestijn Business School en onze manier van werken. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Proefcolleges voor de opleiding Digital & Social Selling:

dinsdag 9 mei 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
dinsdag 16 mei 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 21 juni 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centraal gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Digital & Social Selling (verkorte opleiding):

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht, Amsterdam
Start:
dinsdag 10 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden