Digital & Online Marketing

Vertaal trends en ontwikkelingen naar jouw eigen online marketingmix
8,3
26 reviews
Leer over online marketing onderwerpen als analytics, tooling en meer
Ontwikkel je eigen online marketingstrategie met de essentiële onderdelen van de marketingmix
Voor professionals die hun online marketingkennis willen verdiepen en verbreden
Opleidingstype
Korte opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 16 april, 2024
Tijdsduur
6 colleges, 4 dagen of 6 avonden
Totaalprijs
€ 2.985,- Excl. BTW
Locatie
Online , Utrecht, Amsterdam, Leusden, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Zwolle

Programma

Wil jij voorop blijven lopen binnen online marketing? Zowel als organisatie als professional? Tijdens de korte opleiding Digital & Online Marketing leer je over trends, ontwikkelingen en de marketingmix. Met deze nieuwe kennis ben je een betere gesprekspartner en denk je mee op Tactisch niveau. Ook leer je hoe je strategie vertaald naar een tactische invulling. Daarnaast ontwikkel je jouw eigen online marketing strategie en plan.  

Goed om te weten 

Bij de korte opleiding kies je zelf twee van de zes keuzecolleges. Deze colleges gaan allemaal over een ander instrument uit de online marketing mix. Van Social Media tot zoekmachineoptimalisatie, Usability, E-mail, content marketing en Digital Advertising.  

Bij de volledige post-HBO opleiding Digital & Online Marketing volg je wel alle zes colleges. In deze uitgebreidere opleiding komen alle belangrijke instrumenten uit de online marketingmix aan bod. 

Na de opleiding 

✔️Ken je de nieuwste digital & online marketingtrends en tools  
✔️Heb je een eigen online marketingstrategie ontwikkeld 
✔️Analyseer en interpreteer je data uit verschillende online marketingkanalen 

Afhankelijk van de gekozen keuzecolleges weet je ook hoe je verschillende online marketingkanalen opzet en beheerst zoals: social media, e-mail marketing en search marketing  

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 6 klassikale colleges en het maken van een online marketing plan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samenwerken. 

Deze opleiding is modulair opgebouwd, zodat je zelf kunt kiezen welke college-onderwerpen voor jou interessant zijn om te volgen. De eerste twee colleges zijn standaard colleges, voor alle deelnemers. Uit module 2 kies je twee voor jou relevante colleges die je graag wilt volgen.

Weet je op het moment van inschrijven al welke colleges dat zijn? Dan kun je die vermelden in het opmerkingenveld in het inschrijfformulier.

Module 1 | Trends, strategie en plan 

 • De digitale marketingtrends, journeys & strategie
 • Analytics, data en bepalen van doelstelling en KPI's

Module 2 | Tactiek, Digital Marketing Mix 

Je kiest zelf twee van de onderstaande keuzecolleges die je wil volgen.

 • Keuzecollege: Usability, UX en conversie
 • Keuzecollege: Contentmarketing
 • Keuzecollege: Social Media & Influencers
 • Keuzecollege: E-mail & marketing automation
 • Keuzecollege: SEO & SEA
 • Keuzecollege: Digital advertising

Module 3 | Organisatie en implementatie 

 • Werkcollege en growth marketing skills
 • Marketingtooling: bepaal je eigen tech stack

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Opzoek naar een complete opleiding op het gebied van Online Marketing? In de post-hbo Digital & Online Marketing komen alle bovenstaande colleges aan bod. 

Online marketing actieplan

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer.

Meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de korte opleiding Digital & Online Marketing: 

Cheryl van Etten
Felipe Wesbonk
Frans Riemersma
Hans van der Meulen
Patrick Petersen
Rene Zeedijk
Saar Sanchez
Stephan ter Haar

*Hans van der Meulen is de kerndocent van deze opleiding

⭐ 9,0 

"Een confidence booster: nu heb ik de skillset en kennis die ik nodig heb om een adviesrol op te pakken m.b.t. online en digital marketing binnen mijn organisatie."

Bekijk alle reviews  ›

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Je ontvangt je  diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. 

banner-2023-3
Lees hieronder verder

 

Veelgestelde vragen

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 85 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 

Studiebelasting voor de korte opleidingen van Beeckestijn

Wat wordt er van mij verwacht qua voorbereiding en zelfstudie?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Dit kan zijn door een hoofdstuk uit een van de boeken te lezen of door een e-learning module te doen. Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samen werken.  

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor professionals die in een korte tijd hun huidige online marketingkennis willen verbeden en verdiepen.  

✓ HBO werk- en denkniveau
✓ 2+ jaar werkervaring
✓ Geen HBO diploma nodig 

Digital & Online Marketing

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

Deze opleiding sluit aan bij jou als je: 

 • Meer dan twee jaar werkervaring hebt 

 • Wilt leren over de laatste trends & ontwikkelingen binnen online marketing 

 • Op zoek bent naar een kortere en compactere opleiding  

Wil jij een meer complete opleiding op het gebied van digital marketing? Met de post-HBO opleiding leer je over alle instrumenten van de online marketingmix. Heb jij al ruime ervaring binnen digital marketing en wil je meer op strategisch niveau aan de slag? Bekijk dan eens onze post-master opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap. 

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Nicole denkt graag met je mee. 

Nicole van der Kracht

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Nicole van de Kracht | Opleidingsadviseur

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je één college per avond. Bij de dagopleiding volg je 2 colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 
 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Meer informatie over online deelnemen

Dagopleiding
Online
Dagopleiding
Nog enkele plekken
Utrecht
Amsterdam
Leusden
Online
Utrecht
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online
Dagopleiding
Utrecht

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€2.210,-
€215,-
€560,-

Totaalprijs
Excl. BTW

€2.985,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Breed! Een mooie aanvulling op mijn creatieve ervaring in de e-commerce met een altijd aanwezige interesse naar resultaat en inzichten.''

Karen van Ginkel
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
"Bij Beeckestijn's Digital & Online Marketing opleiding staat service hoog in het vaandel. De korte lijnen, persoonlijke benadering en snelle reacties van docenten en support afdeling, gecombineerd met een can-do mentaliteit, zorgen voor een uitzonderlijke leerervaring."

Brian Sloothe
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Een leerzame opleiding met voldoende praktische handvatten."

Almer Spoel
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Inspirerend en de perfecte opleiding om alle online marketingdisciplines op te frissen."

Bron; Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Ik was erg onder de indruk van de betrokkenheid en aandacht van docenten."

Mirthe Mitsel-Bouwman
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Colleges en alle info waren erg interessant en goed te volgen. De ene docent was iets beter te volgen dan de andere, zeker als je de opleiding online volgt."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik binnen mijn functie een ontwikkeling in gang heb kunnen zetten.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Praktisch ingestelde opleiding. Je schrijft het eindproduct echt voor jezelf (organisatie) en niet voor Beeckestijn.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Ik heb voor deze studie gekozen, omdat er tijdens mijn opleiding (20 jaar geleden) nog weinig aandacht besteed werd aan Digital marketing. Ik ben er door de studie achter gekomen, dat ik eigenlijk al best veel kennis in huis heb. Het was fijn om die kennis weer op te frissen en heeft mij meer zekerheid gegeven. Ook waren de voorbeelden inspirerend en motiverend in mijn dagelijkse werkzaamheden.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
"Super interessante opleiding en ook interessant voor HR!"

Pleun
Bron: Google reviews, voorjaar 2023
8,0
"Over het algemeen fijne en duidelijke lessen. Het heeft voor mij een bredere inzicht op het gebied van online marketing gegeven en dat was ook mijn doel van de opleiding. Sommige lessen waren voor mij iets te veel gericht op grote bedrijven maar het was erg leuk om samen te werken met de andere deelnemers."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''De opleiding is een ontzettend mooie uitdaging waarin ik veel geleerd heb over de wereld van digtiale marketing. De lessen zijn interessant, gevarieërd en worden gegeven door mensen die midden in het onderwerp staan waar de les over gaat. Dit maakt de lessen actueel en interactief!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Een goede basis voor een start binnen Marketing.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''De opleiding is leerzaam, na elke les neem je learnings mee naar je bedrijf om gelijk in de praktijk te brengen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Een veelzijdige, leerzame opleiding met goede praktijkvoorbeelden.''

Bron: Evaluatie Beeckestijn
8,0
''Leuke, interessante opleiding met veel praktische handvatten die je direct aan de slag helpen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Goede business school met fijne begeleiding en praktisch toepasbaar.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Over het algemeen fijne en duidelijke lessen. Het heeft voor mij een bredere inzicht op het gebied van online marketing gegeven en dat was ook mijn doel van de opleiding. Sommige lessen waren voor mij iets te veel gericht op grote bedrijven maar het was erg leuk om samen te werken met de andere deelnemers.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Prettige, persoonlijke en praktische opleiding om kennis over digital en online marketing uit te breiden!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
"Een confidence booster: nu heb ik de skillset en kennis die ik nodig heb om een adviesrol op te pakken m.b.t. online en digital marketing binnen mijn organisatie."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
"Een super opleiding om je kennis en kunde op het gebied van digital marketing naar een hoger niveau te tillen en zo een betere gesprekspartner te worden in het veld!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"Alles wat je leert op deze opleiding kan je gelijk toepassen in de praktijk. Met een mooi online marketing plan als eindresultaat!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
10,0
"Een inspirerende, actuele en volledige opleiding. Geeft veel informatie en praktische tips en zet aan tot actie! Docenten uit het vak maken dat de colleges zowel theoretisch als praktisch onderlegd zijn."

Bron: Springest
9,0
"Inspirerende opleiding met kundige en bevlogen docenten, een aanrader voor iedereen die up to date wil zijn/blijven op het gebied van online marketing!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
10,0
"Tijdens elke wekelijkse sessie heb ik veel opgestoken dankzij de docenten die hun vak door en door kennen en het goed weten te brengen. De twee cases die we hebben moeten voorbereiden (een groepsfase en een individuele eindopdracht) maken dat je de opgedane kennis ook direct kan vertalen naar de praktijk."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
10,0
"Door de opleiding kom je in contact met de specialisten uit het werkgebied die je meenemen in de online marketing wereld waarin zij zich bewegen. Het contact van de medecursisten is daarin aanvullend, zij nemen hun kennis mee uit hun vakgebied en dat zorgt samen voor een interessante, creatieve en inspirerende opleiding."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
Vergelijken 0
  Vergelijken