Digital & Webanalytics (korte opleiding)

De opleiding digital & webanalytics is erop gericht u praktisch en concreet verder te helpen op het gebied van online analytics en de mogelijkheden van Google Analytics in het bijzonder. U leert hoe u uw website en online campagnes met behulp van webanalytics kunt analyseren en optimaliseren om zo het maximale uit uw website en campagnes te halen. U leert data interpreteren en hierop te sturen. Verder komen de mogelijkheden, functionaliteiten en belangrijkste tools voor web- en social analytics en het opzetten van A/B testen aan bod. U rondt de opleiding af met een eigen digital analyticsplan zodat u direct gefundeerd aan de slag kunt (optioneel). 

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Leusden

Meer informatie

De opleiding Digital & Webanalytics bestaat uit zes avondcolleges. Tijdens de opleiding leert u optimaal gebruik te maken van digital & webanalytics. U leert wat er bij digital & webanalytics komt kijken, welke ontwikkelingen te herkennen zijn en welke tools u kunt gebruiken om dit vak goed uit te oefenen. De opleiding heeft vooral een praktische insteek met veel casussen en voorbeelden zodat u zelf direct met de opgedane kennis gefundeerd aan de slag kunt. Optioneel is het afronden van de opleiding met het schrijven van een basisplan digital & webanalytics in uw organisatie goed te introduceren, zodat u direct kunt starten meer uit uw eigen campagnes en website te halen. De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding:

 • Digital en webanalytics, trends, ontwikkelingen, strategie, KPI’s, online maturity model & plan  
 • Doelen stellen, implementatie en inrichting (Google) analytics 
 • Optimaliseren website en campagnes 
 • Overzicht tools en opzetten A/B & multivariate testen 
 • Social media analytics, data integratie en dashboarding
 • Webanalytics in de organisatie 

Individuele opdracht (optioneel)

Het opstellen van de individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. De individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een digital & analyticsplan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen digital & analyticsplan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. U rondt de opleiding door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding Digital & Webanalytics?

De opleiding Digital & Webanalytics geeft u strategische inzichten in het analyseren van uw website en online campagnes. Daarnaast leert u digital & webanalytics in de juiste context te plaatsten en krijgt u ruim voldoende (praktisch) inzicht in en kennis over de middelen, tools en technieken om succesvol met digital & webanalytics aan de slag te gaan.

 • Binnen twee maanden beheerst u de strategie en praktijk van digital & webanalytics en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen.
 • U weet uw weg te vinden binnen de mogelijkheden van analytics en kunt de belangrijkste gegevens vinden, analyseren, gebruiken en verbeteren.
 • U hebt overzicht over de beschikbare webanalytics tools (o.a. Google Analytics, Webtrends, Adobe SiteCatalyst, Comscore), testtools (Visual Website Optimizer, Google Analytics Experiment) en andere optimalisatie tools (Usabilla, Surveymockey, Personyze, Clicktale, Google Tag Manager). U kunt hiermee zelf actief aan de slag.
 • U schrijft (optioneel) uw eigen analyticsplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie). 
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw diploma 'Digital & Webanalytics'.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Digital & Webanalytics bedoeld?

U bent marketing manager, (online) marketeer, social media manager, (web)analist, search marketeer, e-manager of communicatiemanager en wilt uw marketinginspanningen graag gericht verbeteren. U wilt graag weten hoe digital & webanalytics u daarbij kunnen helpen.

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk.

Collegetijden en -duur

De opleiding Digital & Webanalytics kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden.

Studiebelasting

Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 1 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)). 

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende tarieven per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere tarieven staan genoemd, deze zijn dan niet juist.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Voor de opleiding Digital & Webanalytics verzorgen de volgende docenten colleges:

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Frans Appels
  Frans Appels
  Frans Appels groeide op in Gorinchem en studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Frans specialiseerde zich in marketing en IT. Na zijn studie... Lees meer
 • Jeroen Albers
  Jeroen Albers
  Jeroen is al sinds 1999 actief in online marketing en is momenteel werkzaam als freelance webanalist bij Philips. Na zijn studie op Nyenrode... Lees meer
 • Marie Jose Genzer
  Marie Jose Genzer
  Na haar studie Economie op de Hogeschool van Amsterdam kwam Marie Jose als webanalytics consultant in dienst bij Netprofiler. Daar deed ze ervaring op met Google... Lees meer
 • Daniel Markus
  Daniel Markus
  Daniel Markus (1968) is webanalytics consultant. In 2003 richtte hij ClickValue op, een organisatie gericht op de verbetering van bestaande websites. De diensten... Lees meer
 • Matthew Niederberger
  Matthew Niederberger
  Matthew Niederberger is webanalist bij Ziggo. Hij is gespecialiseerd in online optimalisatie in de breedste zin van het woord. Zijn grootste passie is het... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

De volgende proefcolleges voor deze opleiding worden gegeven op:

dinsdag 9 mei 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
dinsdag 16 mei 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 21 juni 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Digital & Webanalytics (korte opleiding)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
woensdag 19 april 2017
Locaties:
Avondopleiding: Leusden, Amsterdam
Start:
woensdag 4 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Amsterdam, Utrecht, Leusden