Digitale Transformatie & Organisatie

Leid je organisatie door digitale transformatie
8,1
14 reviews
Nieuwe kennis en skills om richting te geven aan digitale transformatie
Maak je eigen digitale transformatie plan, getoetst door vakexperts
Voor ervaren professionals die verandering liever sturen dan ondergaan
Course background image
Opleidingstype
Post-master opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 24 september, 2024
Tijdsduur
23 colleges, 10 dagen of 12 avonden
Totaalprijs
€ 7.985,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Antwerpen, Leusden, Online , Utrecht

Programma

Digitalisering van onze fysieke wereld zorgt voor veranderend klantgedrag, nieuwe processen en verdienmodellen die nog niet eerder bestonden. De razendsnelle opkomst van AI heeft dit nog verder versneld. Deze ontwikkelingen vragen om een nieuw type leider met de juiste digitale kennis en bagage. De post-master opleiding Digitale Transformatie & Organisatie geeft je alle kennis om vanuit strategie richting te geven aan digitale transformatie en de gevolgen van digitalisering en de opkomst van AI. Je leert van vakexperts en werkt aan een praktisch digitaal transformatieplan. Daarnaast ontmoet je professionals uit verschillende vakgebieden die voor dezelfde uitdaging staan.

Na de opleiding

✔️ Maak je de juiste keuzes om de digitale transformatie te leiden 
✔️ Weet je hoe leiderschap er uit ziet na digitale transformatie 
✔️ Begrijp je de impact van digitalisering en automatisering op rollen en functies van de toekomst
✔️ Ken je de mogelijkheden maar ook de risico's en dilemma's 
✔️ Heb je een praktisch en haalbaar plan dat je met impact presenteert 

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 21 klassikale colleges, een casedag en het maken van een digitaal transformatie plan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand vindt de je voorbereiding in de online leeromgeving. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samenwerken.

Module 1 | Digitale Strategie

 • Digital transformation trends, strategie en plan
 • Veranderend digitaal gedrag
 • Groepsdiscussie en workshop
 • Praktijksessie
 • Business model innovatie
 • Vraagstelling individueel plan

Module 2 | Digitale Technologieën

 • Digital & User Experience
 • Data: het cement van transformatie
 • Artificial intelligence, deep learning and machine learning
 • Augmented & Virtual Reality
 • Voice: techniek en toepassingen
 • A connected world: Internet of Things
 • Social Media & Communities
 • Blockchain: techniek en toepassingen
 • Digital (self)service

Module 3 | Digitale Transformatie, organisatie en leiderschap

 • Digitalisering van processen en supply chain
 • Privacy & Security
 • Digitale teams, agile en samenwerken
 • Business & It roadmapping
 • Werkcollege en leren van elkaar
 • Business case van digitale transformatie
 • Innovatie en implementatie
 • Digitaal leiderschap en competenties

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Harvard Casedag

Tijdens de casedag werk je in groepsverband aan een relevante en interessante Harvard Business School case. Zo pas je direct jouw nieuwe kennis toe in de praktijk.

’s Ochtends ga je na een korte uitleg direct aan de slag en in de middag presenteer je samen met je groepje de case aan de docent. Na afloop hoor je tijdens de borrel wat je groepscijfer is. Deze telt voor 25% mee in je eindcijfer. 

"Goede opleiding/relevante theoretische basis, materie is actueel en we hebben een mooie praktijk case/dag gehad die bijzonder inzichten gaf."

Digitale transformatie roadmap

Het maken van een roadmap en plan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je de roadmap voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan en de roadmap met je kerndocenten. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. Je actieplan bepaalt 75% van je eindcijfer. 

Meer over het actieplan

Docenten

⭐ 7,0 

''Een digitale highroad met heel veel pieken. Bijzonder leerzaam. Het heeft mijn digitale horizon en kennis verbreed, wat ik gelijk succesvol kan toepassen in mijn bedrijf. Absoluut een aanrader voor iedereen die digitaal wil transformeren en/of innoveren!''
Bekijk alle reviews  ›

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af door het maken van een roadmap en plan. Daarnaast telt ook de case die je tijdens de Harvard Casedag maakt mee voor je totale eindcijfer. Je ontvangt je post-master diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. Heb je een 7 of hoger als eindcijfer? Dan krijg je ook de titel Certified Digital Transformation Professional (CDTP) toegekend. 

banner-2023-1
Lees hieronder verder

 

Veelgestelde vragen

 

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 131 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je roadmap & actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocenten.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 

Studiebelasting | post-master | Digitale Transformatie & Organisatie

Wat wordt er van mij verwacht qua zelfstudie & voorbereiding?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Denk hierbij aan het lezen van een whitepaper, hoofdstuk uit een van de boeken, e-learning module, video bekijken of het maken van een kleine opdracht.  Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samenwerken.  

Voor wie is de opleiding?

Deze post-master is ontwikkeld voor ervaren professionals die betrokken zijn bij beleid of de uitvoering. Dit kan het beleid of de strategie zijn binnen een business unit, afdeling of organisatie. Met jouw kennis, ervaring en ambitie wil jij leiding geven aan digitale transformatie.

✓ HBO+ werk- en denkniveau
✓ 6+ jaar werkervaring als senior
✓ Geen master/WO diploma nodig 

Digitale Transformatie & Organisatie

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

Deze opleiding sluit aan bij jou als je 

 • Een functie hebt waarbij je bezig bent met beleidsbepaling
 • Je ruime werkervaring hebt (+6 jaar)
 • Sturing en leiding wilt geven aan digitale transformatie

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Nicole denkt graag met je mee. 

Nicole van der Kracht

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Nicole van de Kracht | Opleidingsadviseur

 

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het maken van de roadmap veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je twee colleges per avond. Bij de dagopleiding volg je drie colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 

 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Gaat je voorkeur uit naar online deelnemen? Dan volg je opleiding hybride. 

Amsterdam
Antwerpen
Leusden
Online
Utrecht
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Antwerpen
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online
Dagopleiding
Utrecht

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€7.130,-
€295,-
€560,-
Totaalprijs
Excl. BTW
€7.985,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Inspirerend.''

Edwin Velema
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
''Een leerzame reis waarbij mijn rugzak gevuld werd met kennis en ik gedurende de reis veel ervaringen hebt opgedaan die ik de rest van mijn leven kan gebruiken voor het aanpakken van (digitale) verandering.''

Danny Verhoef
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
7,0
"Digitale Transformatie & Organisatie is een bijzonder relevante opleiding in deze tijd waarin iedere serieuze organisatie wel een verandering doormaakt. Er komt een breed spectrum aan onderwerpen voorbij van docenten met veelal goede praktijk ervaring. Bovendien krijg je veel handvatten om concreet mee aan de slag te gaan. De interactie met andere deelnemers maakt het extra leuk en leerzaam. Absoluut een aanrader!"

Bastiaan Bless
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Goede colleges De docenten hebben goede kennis van de stof die zij doceren."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Actueel, veelzijdig, relevant, prikkelend en leerzaam."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Prima opleiding, veel geleerd. Docenten hebben veel kennis en voorbeelden. Dat maakt het fijn en goed te volgen. Tempo is goed over het gehele traject. Al met al een fijne opleiding!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"De opleiding was naar mijn smaak erg geslaagd. 2 punten springen er voor mij uit;
- diversiteit aan interessante onderwerpen
- docenten met praktijk ervaring"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Een inspirerende kennisbooster op een breed digitaal landschap.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
10,0
"Goede opleiding/relevante theoretische basis, materie is actueel en we hebben een mooie praktijk case/dag gehad die bijzonder inzichten gaf. Als ik al een minpuntje moet noemen is dat de bereikbaarheid van de locatie."

Bron: Springest
9,0
''De opleiding Digitale Transformatie en Organisatie is een heel brede en unieke opleiding, waarin een scala van onderwerpen behandeld wordt op het gebeid van strategie, customer experience en digitale marketing, technologie en data en organisatievraagstukken. Voor ieder die een leidende en sturende rol speelt in een organisatie die transformeert naar een moderne digital, data driven en wendbare organisatie, is deze opleiding erg interessant.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Een digitale highroad met heel veel pieken. Bijzonder leerzaam. Het heeft mijn digitale horizon en kennis verbreed en gelijk succesvol kan toepassen in mijn bedrijf. Absoluut een aanrader voor iedereen die digitaal wil transformeren en/of innoveren!!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Leuk, vernieuwend en waardevol. niet alleen als individu maar ook voor het bedrijf!'''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Deze opleiding heeft mij geholpen bij het realiseren van onze digitale transitie. Veel geleerd en ondanks de Corona Lock Down toch een prima programma online kunnen volgen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Uitgebalanceerd, compact en met genoeg diepgang om snel met digitale transitie in de praktijk aan de slag te kunnen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
Vergelijken 0
  Vergelijken