Digitale Transformatie & Organisatie

Nieuwe kennis en skills om leiding te geven aan digitale transformatie
Leer over business model innovatie, de laatste digitale technieken, leiderschap & meer
Pas je kennis direct toe in de praktijk tijdens de casedag
Voor ervaren professionals die hun kennis over digital in korte tijd willen boosten
Course background image
Opleidingstype
Masterclass
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 19 augustus, 2024
Tijdsduur
10 colleges, 5 dagen
Totaalprijs
€ 4.450,- Excl. BTW
Locatie
Leusden, Online , Amsterdam, Utrecht

Programma

Wil jij in korte tijd up-to-date raken met de laatste ontwikkelingen binnen digital, change en leiderschap? In de masterclass Digitale Transformatie & Organisatie til je in enkele dagen je strategische digitale kennis naar een hoger niveau en weet je dit te vertalen naar jouw leiderschapsstijl. Met focus op people, proces & product(innovatie) ga je door de belangrijkste aspecten van digitale transformatie. Je leert van vakexperts en ontmoet professionals die voor dezelfde uitdaging staan.

goed om te weten

Dit is de verkorte versie van de post-master Digitale Transformatie & Organisatie. Bij de post-master heb je meer colleges en ga je dieper in op het in gang zetten en begeleiden van de transformatie. Daarom maak je in de post-master een actieplan voor jouw organisatie.

Na de masterclass

✔️ Ben je weer bij met de belangrijkste digitale trends
✔️ Weet je wat transformatie betekent voor leiderschap
✔️ Ken je de digitale mogelijkheden, maar ook de risico's en dilemma's
✔️ Begrijp je het verschil tussen digitalisering, innovatie en transformatie
✔️ Heb je intensief aan een hoogwaardige case van A tot Z gewerkt

opzet van de masterclass

De opleiding bestaat uit 10 klassikale colleges en een Harvard Casedag. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samenwerken. 

Module 1 | Digitale Strategie

 • Digital transformation trends & strategie
 • Business Model Innovatie

Module 2 | Digitale Technologieën

 • Data: het cement van transformatie
 • Digital & User Experience
 • Artificial Intelligence, Deep learning & Machine learning
 • Governance bij digitale transformatie
 • Augmented & Virtual reality
 • A connected world: Internet of Things

Module 3 | Digitale Transformatie, organisatie en leiderschap

 • Implementatie & Stakeholdermanagement
 • Digitaal Leiderschap & competenties

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

post-master opleiding

Ben je op zoek naar een meer complete opleiding waar ook onderwerpen zoals digitale (self) service, digitalisering van processen, blockchain, roadmapping en de businesscase van transformatie aan bod komen? De post-master Digitale Transformatie & Organisatie bestaat uit 13 extra colleges. Bij de post-master  leer je o.a. ook over: digitale (self) service, digitalisering van processen, blockchain, roadmapping en de businesscase van transformatie. Daarnaast vertaal je ook direct je nieuwe kennis naar een praktisch en haalbaar digital marketingplan.

Harvard Casedag

Tijdens de casedag werk je in groepsverband aan een relevante en interessante Harvard Business School case. Zo pas je direct jouw nieuwe kennis toe in de praktijk.

’s Ochtends ga je na een korte uitleg direct aan de slag en in de middag presenteer je samen met je groepje de case aan de docent. Na afloop hoor je tijdens de borrel wat je groepscijfer is. Deze telt voor 25% mee in je eindcijfer. 

"Goede opleiding/relevante theoretische basis, materie is actueel en we hebben een mooie praktijk casedag gehad die bijzonder inzichten gaf."

Docenten

Een selectie van de docenten bij de masterclass Digitale Transformatie & Organisatie:

Alex Dowdalls
Anders Jansen
Arko van Brakel
Arthur Vankan 
Bart Schutz

Eefje Jonker
Ewout Karel
Frank van Delft
Jan Hendrik Fleury
 
Michael Overzier
Michiel Ykema*
Wouter van den Bijgaart

*Jaspar Roos en Michiel Ykema zijn kerndocent van deze masterclass

7,0 

"Digitale Transformatie & Organisatie is een bijzonder relevante opleiding in deze tijd waarin iedere serieuze organisatie wel een verandering doormaakt. Er komt een breed spectrum aan onderwerpen voorbij van docenten met veelal goede praktijk ervaring. Bovendien krijg je veel handvatten om concreet mee aan de slag te gaan. De interactie met andere deelnemers maakt het extra leuk en leerzaam. Absoluut een aanrader!"
Bastiaan Bless

Bekijk alle reviews ›

Certificaat

Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

banner-2023-4
Lees hieronder verder

 

Veelgestelde vragen

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 35 uur. De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht.

Studiebelasting | masterclass

Wat wordt er van mij verwacht qua zelfstudie & voorbereiding?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Dit kan een korte opdracht, het bekijken van een video of het lezen van literatuur zijn. Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samen werken.  

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is ontwikkeld voor ervaren en beleidsbepalende professionals. Je bent in korte tijd weer helemaal bij op het gebied van digital, change en leiderschap.  

✓ HBO+ werk- en denkniveau
✓ 4+ jaar werkervaring in digital marketing
✓ Geen master diploma nodig 

Digitale Transformatie & Organisatie

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

Hoe weet ik dat deze masterclass bij mij past?

Deze masterclass sluit aan bij jou als je 

 • Een functie hebt waarbij je bezig bent met beleidsbepaling
 • Je ruime werkervaring hebt (+6 jaar)
 • In korte tijd nieuwe kennis wil om sturing en leiding te geven aan digitale transformatie

Ben jij op zoek naar een opleiding waarbij je zelf aan de slag gaat met een actieplan voor digitale transformatie in jouw organisatie (of die van je werkgever)? De post-master Digitale Transformatie & Organisatie is een meer complete opleiding. Daarbij leer je ook over onderwerpen als digitale (self) service, blockchain, social media en voice.

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Nicole denkt graag met je mee. 

 Nicole van der Kracht

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Nicole van de Kracht | Opleidingsadviseur

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen.

Data & locaties

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Gaat je voorkeur uit naar online deelnemen? Dan volg je opleiding hybride. 

Leusden
Online
Amsterdam
Leusden
Online
Utrecht

Investering

Collegegeld (incl. arrangementskosten) €4.155,-
Vakliteratuur & e-learning €295,-
Totaalprijs €4.450,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Inspirerend.''

Edwin Velema
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
''Een leerzame reis waarbij mijn rugzak gevuld werd met kennis en ik gedurende de reis veel ervaringen hebt opgedaan die ik de rest van mijn leven kan gebruiken voor het aanpakken van (digitale) verandering.''

Danny Verhoef
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
7,0
"Digitale Transformatie & Organisatie is een bijzonder relevante opleiding in deze tijd waarin iedere serieuze organisatie wel een verandering doormaakt. Er komt een breed spectrum aan onderwerpen voorbij van docenten met veelal goede praktijk ervaring. Bovendien krijg je veel handvatten om concreet mee aan de slag te gaan. De interactie met andere deelnemers maakt het extra leuk en leerzaam. Absoluut een aanrader!"

Bastiaan Bless
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Goede colleges De docenten hebben goede kennis van de stof die zij doceren."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
Vergelijken 0
  Vergelijken