Bas Delmee

Bas Delmee

“Wat gebeurt er? Waar gaat het naartoe? En hoe speel je hier op in?” Dit zijn de drie kernvragen waar trendonderzoeker Bas Delmee zich al 15 jaar mee bezig houdt.

Bas studeerde eerst marketing, om vervolgens in 2002 twee researchmasters organisatiesociologie en communicatiewetenschap af te ronden bij de Universiteit Utrecht. Tussen 2003 en 2008 was hij werkzaam voor Science of the Time van trend-pionier Carl Rohde. Hij deed daar kwalitatief- en trendonderzoek. Verder coördineerde hij diverse Cool Hunts. Vanaf 2008 tot 2013 was hij als Senior Adviseur Onderzoek, Trends en Co-creatie werkzaam bij YoungWorks.

Momenteel doet Bas trendonderzoek in opdracht van verschillende profit- & non-profit-organsiaties. Zijn specialiteit is het generen van inzichten in de veranderende doelgroep en deze omzetten naar concrete adviezen voor de praktijk. Op deze manier kunnen organisaties succesvol future-proof beleid maken en een aanpak ontwikkelen om de doelgroep beter te bereiken. Regelmatig staat hij op verschillende internationale podia om de belangrijkste bevindingen uit recente onderzoeken te delen.

Bas Delmee is docent bij: