Durk Bosma

Durk Bosma

Succesvol marktonderzoek beantwoordt de juiste vragen op een heldere en inspirerende manier. Ik ben Durk Bosma en met mijn bedrijf Inzicht & Impact help ik opdrachtgevers om marktonderzoek succesvol in te zetten, op 3 manieren:​

  • ​​Ondersteuning & advies voor marktonderzoekers en marketeers
  • Uitvoering van volledige marktonderzoekprojecten
  • Trainingen en workshops

Over mij

Als marktonderzoeker heb ik mijn sporen verdiend aan bureauzijde en opdrachtgeverskant. Ik word enthousiast van ingewikkelde onderzoeksvragen waarvoor een pragmatische aanpak gevonden moet worden.

Het vak leerde ik bij Research International. Bij Pepsi en KLM zag ik hoe marketeers marktonderzoek toepassen in hun dagelijkse werk en hoe onderzoeksvragen tot stand komen. Sinds 2005 ben ik als ondernemer in het marktonderzoek werkzaam, waarbij alle aspecten van het vak marktonderzoek voorbij zijn gekomen.

Ik deel mijn kennis en ervaring graag, in de vorm van blogs, trainingen en colleges. Met oud-collega Erik de Kort schreef ik het boek “Wat is de vraag?”. Hierin beschrijven we de zoektocht naar de echte onderzoeksvragen en de keuze voor de juiste methodologie om deze te beantwoorden.

Visie

Goed onderzoek helpt om de juiste keuzes te maken. Zo simpel is het. En daarvoor zijn 3 dingen nodig:

  • Richting: weten waar je naar toe wil, de juiste keuzes kunnen maken
  • Inspiratie: weten hoe je er moeten komen
  • Energie: het enthousiasme om aan de slag te gaan en anderen mee te krijgen

Oftewel: Inzicht & Impact. Ik help organisaties om helder en inspirerend inzicht te krijgen. In de doelgroep, hun gedrag en behoeften die leiden tot dat gedrag. En dit inzicht moet worden overgebracht op een impactvolle wijze.

Durk is docent bij: