Eduard de Wilde

Eduard de Wilde

Eduard de Wilde is sinds september 2013 bij DDB & Tribal Amsterdam aangesteld als Head of eCommerce. Hij is verantwoordelijk voor de uitbreiding van de eCommerce diensten die het bureau aanbiedt aan haar (inter)nationale klanten.

Eduard beschikt over een rijke ervaring van meer 20 jaar als professional op het gebied van eCommerce, digital strategie en innovatieve retail oplossingen. Eduard heeft toonaangevende bedrijven als ABN AMRO, Ahold, Danone Group en Pon Automotive geadviseerd.

Voor DDB & Tribal Amsterdam heeft Eduard gewerkt als managing partner bij Jungle Minds, een Nederlands online strategie en design bureau. Voorafgaand aan Jungle Minds heeft Eduard meer dan 15 jaar management ervaring opgedaan bij VODW Marketing, een toonaangevend marketing consultancy bedrijf. Bij VODW heeft Eduard de complete eCommerce-afdeling opgezet.

Eduard is tevens een erkend spreker en publiceert regelmatig over eCommerce. Daarnaast geeft hij les bij diverse universiteiten en onderwijsinstellingen en was hij juryvoorzitter van de Thuiswinkel-awards.

Persoonlijke interesses:
In zijn vrije tijd speelt Eduard graag golf; hij hoopt zijn handicap te verbeteren naar enkele cijfers. Naast golf, is Eduard gefascineerd door ‘bio-hacking’, een beweging die biologie/biotechnologie bekijkt met een hacker mindset. 

Eduard is docent bij: