Evelyn van Leur

Evelyn van Leur

Evelyn van Leur is strateeg en pragmatisch bouwer en ruim al 25 jaar actief op het commerciële vlak bij leveranciers en retailers, vooral op het gebied van Category Management. Zij is oprichter en directeur van de Category&Trade Company.

Evelyn heeft een bedrijfskundige achtergrond en is bekend met zowel de leverancier- als retailzijde in verschillende branches. Zij werkte onder meer bij L’Oréal, Honig, Koninklijke De Ruijter en Pearle.

In 2008 richtte ze de Category & Trade Company op, met als doel de samenwerking tussen retailers en leveranciers  te verbeteren door ze dezelfde taal te laten spreken. Door te denken en werken vanuit de shopper en de formule is gezonde groei te realiseren. De Category & Trade Company faciliteert en begeleidt de samenwerking tussen retailers en leveranciers.

De Category & Trade Company is actief in verschillende branches in de foodretail, maar ook in DHZ-, tuin, slijterij, vers en drug markt voor zowel bricks als clicks en verzorgt trainingen, categorievisies en categorieplannen en begeleidt de implementatie en borging. 

Evelyn is daarnaast columnist voor FoodPersonality. Recentelijk herschreef ze, samen met Jan Willem Grievink en Christian van Someren, de herziene versie van het 'Handboek Category Management'.

Evelyn is docente bij: