Hans Molenaar

Hans Molenaar

Drs. Hans Molenaar is kerndocent en directeur van Beeckestijn Business School en tevens voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing (PIM). Hans is actief op het terrein van business development, marketing, sales & accountmanagement en de inzet van ICT in commerciële processen. Hij heeft veel ervaring met de ondersteuning van internationale ondernemingen op het gebied van marketing en business development. In het verleden heeft hij voor de Amerikaanse ICT bedrijven AT&T en NCR tal van internationale commerciële managementpositie vervuld. Hij heeft veel ervaring met de verkoop en marketing van ICT binnen retail en financiële dienstverlening. Hij is o.a. twee jaar werkzaam geweest als  European Business Development Manager binnen Royal Bank of Scotland.

Hans werkt al jaren op het snijvlak van marketing- en ICT. Als interim manager en consultant vanuit 404 network en in dienst van diverse werkgevers. Hans heeft vele organisaties in binnen- en buitenland ondersteund in het bepalen van hun digitale marketingstrategie. 

Hans is al sinds 1988 betrokken bij de implementatie van CRM-technologie en doet onderzoek sinds die tijd naar ontwikkelingen op het gebied van ICT en commerciële bedrijfsprocessen. Hij heeft zowel kennis opgedaan aan gebruikerszijde als bij leveranciers van CRM-technologie.

Ook is hij initiatiefnemer van het marketingtrendrapport dat jaarlijks verschijnt. Daarnaast is hij voorzitter van de marketing literatuurprijs en de marketing wetenschapsprijs. Hij is tevens jury lid van de meeste prestigieuze marketingprijs van Nederland: the Marketeer of the Year. Hij is een veel gevraagd spreker en is actief als gastdocent bij diverse Hogescholen en business schools.