Hielko van der Molen

Hielko van der Molen

Hielko van der Molen, inspirator en coach in digitale transitie.

Hielko is sinds 1999 verliefd op het internet en de mogelijkheden die digitalisering onze maatschappij biedt. Na een aantal jaren in de financiële- en adviessector werkzaam te zijn geweest heeft hij de overstap gemaakt naar de hotelbranche. In beide branches gaf hij leiding aan e-commerce afdelingen. Hij was verantwoordelijk voor tientallen websites, boekings-en verkoopsystemen, e-mailmarketing en alles wat daarbij komt kijken. Na anderhalf jaar dagelijkse focus op conversie en online sales in de hotelbranche was het tijd om te gaan ondernemen.

Als ondernemer is Hielko eigenaar geweest van een digitaal bureau en co-founder van de start-up We are sure. Sinds medio 2017 is hij als interim digitaal executive actief in zijn werkelijk passie. Namelijk daar waar hij mensen en organisaties commercieel en digitaal kan laten groeien. In deze passie komen zijn ervaring in digitale marketing, e-commerce en verandermanagement samen. Vanuit deze jarenlange ervaring in de digitale wereld deelt hij zijn vakmanschap al sinds 2010 via instituten als VU, Lectric en Beeckestijn Business School.

Tegenwoordig publiceert Hielko regelmatig op marketingblogs zoals Marketingfacts, Emerce en CustomerTalk.  
De onderwerpen zijn crossmediale (mobiele) marketing en de veranderende rol van techniek in de aansturing van organisaties. Dit zijn ook onderwerpen waarover hij geregeld bevlogen spreekt.

Hielko is docent bij: