Ingmar de Lange

Ingmar de Lange

Ingmar de Lange is marketingstrateeg en oprichter van Mountview. Hij vindt dat marketing teveel draait om woorden en te weinig om daden, waardoor marketing z’n effectiviteit verliest. Daarom helpt hij toonaangevende merken met het waarmaken van hun beloftes. Want met digitale media wordt het net zo makkelijk om iets te doen als iets te beloven.

De 'brand-utility' illustreert dit. Ingmar bracht dit marketingfenomeen breed onder de aandacht met de populaire presentatie ‘A Useful Guide to the Brand Utility’. De gedachte: digitale marketing draait niet om campagnes, maar om services. Deze services doen geen beloftes, maar zorgen voor concrete gedragsverandering. Bekende voorbeelden zijn Nike+ of Toon van Eneco.

Ingmar was managing-partner van Beyond the Line / BrandBuzz (WPP). Hij richtte Mountview in 2003 op. Van 2009 tot 2010 was hij hoofd-marketing (interim) van Hyves. Hij is lid van de Brand Boardroom.

Bij Beeckestijn Business School geeft Ingmar college voor de opleidingen Online Communicatie Strategie & Leiderschap (postdoctoraal) en Digital Marketing Strategie & Leiderschap (postdocoraal).